Kb.2 éve szedek rivotrilt 2-3 szemet egész nap! Le akarok szokni, egy hete 3x egy felet szedek nem a legjobb de ki lehet bírni. Mi a következő lépés? Mikortól szedjek kevesebbet és mennyivel?
3 évig szedtem 3x2 mg-osat (nyilván eleinte fokozatosan, orvos állította így be).
Saját vélemény (nem követendő!!!): Lejönni róla akkor nehéz, hogyha az alap bajod nem szűnt még meg. Mert akkor leteszed, és ugyanúgy pánikbeteg maradsz. Magának a gyógyszernek a hiányától én nem éreztem elvonási tüneteket (állítólag vannak, és elég durvák), pedig egyik napról a másikra hagytam el az egészet.
Neked azt ajánlom, hogy hetente hagyj el 1 szemet, azaz egyik héten 6 mg naponta, következő héten 4 mg naponta, aztán 2 mg, stb, de ezt főleg Te érzed. A fokozatosság mindenképp kell, mert, hogy végleteket írjak, ha olyan hajlamú vagy, sokkba vághatja magát a tested, ha egyik pillanatról a másikra hagyod el.
Ja, és többet rá ne szokjál.
Utolsó vagyok: Jól csinálod, kitartás hozzá!:)
Majd, ha úgy érzed, bírod kevesebbel is, akkor a feleket csak reggel meg este vedd, mert a délit mindig könnyebb kihagyni, reggel-este meg inkább ne kockáztass.
Azt is csinálhatnád majd, hogy iratsz feleset vagy 0.25-öset erre az időre, hogy ne kelljen szenvedni a kettétörésekkel, de ez mindegy. Következő lépés majd az legyen, hogy nem veszel be csak azért, mert "idő van", hanem legyen a zsebedben, és ha nagyon nem jó, akkor alkalomszerűen 1-et.
Sok sikert!
Ne ijedj meg. Ez emberfüggő, ki mennyire "borul fel", ha változtatni akar az adagoláson. Én valószínű olyan fajta vagyok, akinek mindenről könnyű leszokni. Ciginél is ez van, napi 2 doboz elmegy, de ha pár napig nincs rá pénzem, nincs semmi bajom tőle ha nem szívok.
Szóval ha nehezen megy, ne erőltesd, rosszul leszel különben! Azt csináld, hogy a napi 3 alkalomból az egyiket elfelezed, bármelyiket.
Ne felejtsd el, hogy ha ezt orvos állította volna be, és neki mondanád, hogy le akarsz szokni, ő is azt mondaná, hogy egyfajta adagolást 1-2 hónapig úgy kell szedni. Aztán mondjuk a reggelit is elfelezed a déli mellett, de akkor ezt is 1-2 hónapig folytatod. Lehet, hogy ez fél évbe fog kerülni, de jobb a békesség.
Ja, ezt elfelejtettem: Nem tudom, mennyire vagy ivós, szóval milyen sűrűn szoktál bármi alkoholt inni, mert az is bezavarhat.
Lényeg a lényeg, amit az előzőben is írtam, szerintem 1-2 hónap múlva próbálj csökkenteni, addig csak kínoznád magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!