Ha valakinek savas a szervezete és emiatt nagyon vékony a lugosítással szerintetek el lehet érni súlygyarapodást? Mi a legjobb módszer lugosításra? Nem akarok szedni semmi bogyót vagy teát stb
Nem tudom, hogy ki és mikor találta ki a "lúgosítást" és "savasítást", de az egész úgy hülyeség, ahogy van.
A szervezet pH-ja az egyik legszűkebb tartományban szabályozott paraméter, pufferrendszerek és egyéb élettani mechanizmusok gondoskodnak arról, hogy ne változzon. Ételekkel nem lehet ezt befolyásolni (normális körülmények között, mert ha valaki savat/lúgot iszik, akkor lehet, de az magára vessen).
Hű, már megijedtem, hogy jönnek az elvakult magazin olvasók, és jól lehúznak (első válaszoló vagyok).
Jól jelzi a helyzet komolyságát, hogy nálunk élettan szemináriumon, amikor a sav-bázis háztartást vettük, az előadó a Story magazinból olvasott fel egy ilyen "lúgosítós" cikket, amiben Bódy Szilvi is támogatta ezt a "forradalmi" diétát.
Azzal zárta a szemináriumot, hogy "Ki védi meg az embereket Bódy Szilvitől, ha nem maguk?"
Akkor még viccesnek tűnt, de azóta rájöttem, hogy ez inkább elkeserítő...
23:19-es vagyok. Igen orvostanhallgató vagyok. Egy nagyon-nagyon buta ember. Épp ma vizsgáztam kb 1000 oldalból, 300 tétel volt. Soha ne fordulj orvoshoz. Még az utolsó pillanatban sem. Egyébként is, az ilyenért kár pazarolni a TB kasszájából a pénzt.
És mi a foglalkozásod, hogy le mered szólni az orvosokat?
Egyáltalán van foglalkozásod?
Vagy te is egy kókler vagy a sok közül, aki a beteg embereket lehúzza olyan kezelésekkel, aminek nincs semmilyen hatása?
Én a legelső válaszoló vagyok, szintén orvostanhallgató.
Tanultam a sav-bázis háztartásról és a szabályozásáról élettanon és klinikai biokémián is.
De nyugodj meg, a molekuláris biológusoknak is ugyanezt mondták Msc-n, mint amit mi tanultunk, ha a (leendő) orvosok szerinted hülyék és ezért nem hiszel nekik.
És szemináriumon volt olyan, hogy egy magazinból idéztek ezzel a "savasítós-lúgosítós" diétával kapcsolatosan, elrettentésként. Pont azért, hogy felkészülten érje az embert a praxisban az, amikor ilyen blődségekkel találkozik. Kezdetben még vicces, de amikor már valakinek az egészsége múlik rajta, akkor már inkább szomorú.
De szerencsére általában ezek a divatirányzatok kimerülnek abban, hogy egyen valaki sok zöldséget, gyümölcsöt, így nagy kárt nem okoznak. A gond inkább akkor van, ha valakinek komolyabb betegsége van, és egy ilyen hülyeségért elhagyja a kezelést, mert szerinte a modern orvostudomány egy összeesküvés...
És ajánlom Neked, hogy Te is ismerd meg a modern orvostudományt, vagy legalább az emberi test működését, mert így Te is csak egy nézőpontból látod az eseményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!