Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek depresszió ellen,...

Mit tegyek depresszió ellen, ha nem akarok gyógyszert szedni rá sem pedig orvoshoz menni?

Figyelt kérdés
várjak amíg magától elmúlik? kb mennyi idő még? hetek óta tart és egyre rosszabb
2016. márc. 15. 18:17
1 2
 11/15 Clara Oswald válasza:

Szerintem a legjobb,amit tehetsz, hogy keresel magadnak egy célt, egy hobbit,amibe kapaszkodhatsz. És azt csináld, tűzön-vízen át! Ha csak egy dolog is, de tartsd életben, és ne hagyd, hogy mások lerombolhassák azt! Pl. mondd azt, hogy minden kedden csinálsz valamit azért, hogy jobban érezd magad - pl. elmész úszni, vagy megleped magad valami egészséges finomsággal, vagy épp nem is étellel, de valami apró dologgal, vagy épp másokért teszel valamit. Én például másoknak csinálok fordításokat, ha kérik, egyébként pedig nyelvet tanulok.

A barátok sokat tunak tompítani a mélypontok élességén.

De nézhetsz például motivációs filmeket, vagy olvass róluk. Keress új irányokat az életedbe, vagy másik csoportokat,ahol új emberekkel találkohatsz.

2016. márc. 16. 19:41
 12/15 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat, nagyon hasznosak, mentek is a kezek :)
2016. márc. 16. 20:19
 13/15 Thomika20 ***** válasza:

Ne haragudj, de a depresszióra nem lehet azt mondani, hogy mindenkinél ugyanaz. Sok minden kiválthatja és sok mindenkinél lehet más a tünet.

Én már pl 6 éve vagyok depressziós, nálam már a depresszió fizikai fájdalmakat is okoz és továbbá már fulladást is.

2016. márc. 30. 00:23
 14/15 A kérdező kommentje:
a te szótáradban az ugyanaz jelentése megegyezik a hasonlóval? hihetetlen, hogy az emberek egészen egyszerűen NEM TUDNAK OLVASNI. Ha még ki is betűztek valamit, akkor meg NEM ÉRTIK. Egészen elképesztő mértékű a funkcionális analfabetizmus, néha megijedek az emberektől, hogy mennyire alacsonyak az intellektuális képességeik.
2016. márc. 31. 09:38
 15/15 Thomika20 ***** válasza:
A depressziód nem fog magától elmúlni, de nyugodtan bunkózz, ha úgy érzed, hogy attól jobb lesz!
2016. márc. 31. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!