Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék még? Alkoholizmus.

Mit tehetnék még? Alkoholizmus.

Figyelt kérdés
Anyám alkoholista. Napok óta megint üvegszámra iszik, de csak fekszik a szobájában... Viszont ez kikészít nagyon. A wc, a lakás utána úgy néz ki, ahogy, nem eszik, folyamatosan engem okol mindenért... Ma direkt megivott 2 üveg vodkát, mentőt akart hívni, de nem jönnek ki a mentők. Én rendőrt nem tudok, mert nem erőszakos még. Pénzem nincs taxira, hogy bemenjen a kórházba. Én ezt nem bírom, azzal fenyegetőzik, hogy ha elmegyek itthonról, felgyújtja a lakást. Mit tehetnék? A mentők voltak az utolsó esélyem :(
2016. márc. 5. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint nem mentő kell, hanem pszichológus. Nem tudom hol laktok, de én ajánlom a Thalassa Házat Budatétényen. Nővérem pár éve került oda, bár ő az öngyilkossági kísérlete és az önkárosító magatartása miatt, de elmondása szerint alkoholista és drogfüggő embereket is kezelnek. Ez egy bentlakásos "kórház", intenzív terápia van. Olvass utána az oldalukon, én bátran ajánlom. :) Mindenképp érdemes szakembert keresni, mert ez a probléma nem fog magától elmúlni. Szurkolok nektek!
2016. márc. 6. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:

1. Miből van pénze italra?

2. Alkoholistára nem mentőt kell hívni...amennyiben nem eszmélet vesztett vagy veszi még a levegőt. (visznek elég csövest a Blaháról, akik """vért""" hánynak a jólelkű -helyszínről idő előtt eltávozó- bejelentők szerint. Közben csak a 8 tablettás vörösesbor feküdte meg a belüket. -.-

3. Menj be a rendőrségre, mond el a problémádat. Hogy fenyegetőzik,hogy felgyújtja a házat. Legalább akkor hivatalosan nyoma lesz valahol... aztán ha bármilyen krakh beüt, már lehet hivatkozni,hogy te szóltál.

2016. márc. 6. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a két üveg vodka is.. Az alkoholisták nem isznak sokat, nem kell nekik. Ők már a kevéstől is berugnak. És honnan van anyudnak ennyi pénze? Meg ha berug, akkor minek neki a mentő? Ők nem hívnak magukhoz mentőt...

Egy volt alkoholista

2016. márc. 6. 12:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnállak téged. Fiatal felnöttként én is sokat buliztam, de láttam néhány barátomon, hogy alkoholistává váltak igy én letettem a piát. De tudod, az ivászat az döntés kérdése, ő döntött annak idején ugy hogy a problémáit az alkohollal oldja meg. Majd szépen lassan rászokott. Vidd el öt orvoshoz, s ha nem hajlando kurára menni, lépj le, mert te nem érdemled meg hogy tönkretegye az életed. Remélem sikerrel jártok. Az alkoholizmus durva dolog, szerintem sokkal többet kellene ezzel a témával foglalkozni, söt magát az alkohol fogyasztást is törvénnyel kéne szabájozni.
2016. márc. 13. 02:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm akik akkor segítettek, sajnos azóta nem bírtam tovább és külföldre költöztem.
2017. jan. 15. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!