Érdemes szednem a kvetiapint? (Seroquel, Kventiax, Ketilept, stb. ) Részletek lent.
Nagyon nehéz helyzetbe kerültem. A depresszióm, a szorongásom és az agórafóbiám annyira súlyos lett, hogy a lakást sem hagytam el hetekig. Zabálással próbáltam egy kis örömöt csempészni a kilátástalan életembe, sikerült is iszonyatosan meghízni.
Most elkezdtem egy diétás programot (dietetikus állította össze) és nagyon komolyan le akarok fogyni.
Viszont a mentális betegségemre muszáj kvetiapint szednem különben megőrülök, vagy diliházba vagy börtönbe kerülök.
(hallom ahogy ver a szívem, dührohamok, öngyilkossági gondolatok jönnek rám a semmiből, paranoiás vagyok és enyhe pszichózist is megállapítottak, egyszer kétszer hallucináltam is, és nem tudok Ketilept nélkül aludni szinte egyáltalán).
Viszont a kvetiapin nagyon hízlal. Szóval az egyetlen dolog (a fogyás) ami motivál még ebben a súlyos betegségben, az ellehetetlenül ha szedem a gyógyszert.
Ti mit tennétek a helyemben? Ne aludjak, legyenek téveszméim, stb és fogyjak, vagy aludjak mint a tej, legyen rendben a kedélyállapotom, hízzak mint a disznó és veszítsem az utolsó dolgot is amiben hinni tudok, és amiért tenni tudok?
Teljes patthelyzetnek érzem.
Az nem zavar. Szívesen leszek egy nyálcsorgató zombi, csak ne legyek kövér.
Tudom, hogy a kvetiapin nagyon erős, de nagyon erős a mentális betegségem is. Nem mondok példákat, mert nem akarom magam cinkelni, higgye el, kell(ene) ide a gyógyszer. (Terápia mellett természetesen, amire járok.).
Egyelőre úgy döntöttem nem szedem (egész szépen érezni a ruháimon, hogy kezdek fogyni) így viszont épp ma lesz három napja, hogy egy szemhunyást nem aludtam, egész éjszaka remegek, tele vagyok kényszergondolatokkal, téveszmékkel, rángatóznak a végtagjaim a lelki fájdalomtól.
4-es, a legnagyobb tisztelettel megkérlek, hogy csak megfelelő információk birtokában nyilváníts véleményt.
Nem a túlzott kalóriabevitel számít, a kvetiapin (a Ketilept, Kventiax, Seroquel és még ki tudja milyen neveken árulják) lelassítja az anyagcserét, és segíti a zsírsejteket beépülni a szervezetbe, tehát hízlal akkor is ha párolt répát eszem csirkemellel. (Egyébként ilyesmiket eszem, pfúj :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!