Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Quetiapin (Seroquel, Ketilept,...

Quetiapin (Seroquel, Ketilept, Kventiax) gyógyszerről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Annó, középsuliban bántottak, az óta ha emberek közé megyek, szétizzadom magam, a szívem kiugrik a helyéről és agresszív vagyok. Ha nincs ember az utcán, kutyabajom, de bárhogy is értetem magammal meg, hogy nincs baj, nincs veszély, nincs gond, emberek közelében nem tudok megmaradni.

Nagyon sok féle gyógyszert szedtem már. Haloperidoltól úgy felbátorodtam, hogy minden másodnap különböző randevúim voltak. Jelenleg itthon vagyok, nyelvvizsgára készülök, de nem tudok a könyvtáron kívül sehová elmenni, illetve el tudok, de egy kínszenvedés.

Annó felírt nekem egy orvos Ketileptet(150 mg), bevettem este a felét, és konkrétan fénybevillanásaim voltak, pulzusom megnőtt,fejem feszült, és ez két hétig.Nem lehet hogy az orvos melléfogott a dózissal??Abbahagytam. Magamnak szedtem a haloperidolt, de már annak is vannak mellékhatásai,(2 év szedés után) nem szedhetem. Holnap megyek orvoshoz, ezt fogom kérni.

MI a véleményetek?

Ja és a Ketilept tabletta bevételét követően nem tudtak ejakulálni,(pár szerrel már előfordult ez), el múlik idővel ?

2015. júl. 2. 15:31
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos tapasztalt quetiapin-fogyasztó vagyok.

Ugyan ez antipszichotikum, erdetileg skizofréniára és bipoláris depresszió mániás fázisára volt indikált, de azóta egyre jobban terjesztiik ki enxhébb panaszokra, mert elég jó szorongásoldó hatású.

Elkezdésénél fokozatos dózimelés szükséges, 25 mg-tól pár naponta emeléssel. Nagyobb adag vérnyomásesést és pulzus-emelkedést, akár ájulást is okozhat. Ha már beállítottak a megfelelő adagra, ezek a mellékhatások mérséklődnek.

Én -ha visszamehetnék az időben- nem kezdeném el szedni.. úgy néz ki, soha nem fogok tudni leállni vele.

Megjegyzem, a Haloperidolnál csak jobb lehet...

2015. júl. 2. 15:40
 2/3 anonim ***** válasza:
84%
Én 50 mg Ketileptet kaptam szorongásra, de nemhogy ejakuálni nem tudtam, hirtelen azt se tudtam volna megmutatni merre van a farkam, annyira szétrakott. Van némi tapasztalatom a szétcsúszás terén, de a Ketileptnél durvább nem volt semmitől. (És ebbe a morfin tipusú gyógyszerek is beletartoznak.).
2015. júl. 30. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
62%

Én 3 hete szedem és 1 hete jöttek ki rettenetesen a mellékhatások. Igazából 2 dolgon segített: a hangok eltűntek a fejemből és jól tudok aludni. Sajnos mellékhatásokból több is előjött: néha szédülök és nekimegyek dolgoknak, elkezd görcsölni a karom/gyomrom/torkom, akkora lett az étvágyam, hogy 4kg-t híztam 6 nap alatt és az öngyilkossági gondolatok néha erősebbek az átlagosnál.

Most hétfőn megyek a dokihoz és megmondom, hogy egy rakás kaki számomra ez a gyógyszer.

100 mg-mot szedek esténként.

2015. szept. 4. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!