Itt jár valaki pszichológushoz? Ha igen, akkor leírná a tapasztalatait/véleményét?
Nekem igencsak negativ tapasztalatom volt eggyel, azóta kétszer is meggondolnám hogy menjek-e vagy sem.
Elmondtam a bajom neki, kérdezgetett egy párat (persze egy órás volt) utána a javaslata az volt hogy menjek járjak sportolni.
Alapból visszahúzódó vagyok. Nem egyszer jártam már úgy hogy emiatt mert a "mély vizbe dobtak" még visszahúzódóbb lettem, csúfolva voltam a menők által. Ez még jobban rombolja az egészet.
Ennél akkor már költségkimélőbb az, ha leállitasz valakit az utcán, meghivod egy kávéra és elmondod neki a problémáidat.
Szia!azt tudnod kell,hogy az,hogy pszichológushoz jársz egy-két-három alkalom után nem fog radikális változást hozni.Általában.Ez egy nagyon hosszú folyamat,és a jó szakember elengedhetetlen hozzá,de nem kizárólag az ő feladata és felelőssége a te felépülésed,hanem bizony a tiéd és a környezetedé is.Én abban hiszek,hogy mindenkinek meg kell találnia a saját száméra megfelelő pszichológust akivel tud dolgozni,szóval ha elmész egyhez és nem válik be,nyugodtan keress tovább.Nekem a negyedik vált be,hozzá 2 éven keresztül hetente, a vége felé már csak ritkábban jártam.Még most sem "engedte el a kezemet", és nagyon szoros kapcsolatunk lett.HA az elején feleslegesnek is érzed(én is így érezem,többször is)az szerintem normális,mert egy pillanatról a másikra nem fog javulás bekövetkezni.Magát adja ez a dolog,mi sem beszéltük meg,hogy jó,akkor most csak havi egyszer gyere,hanem ez csak jött.ha rossz passzban vagyok-és ez fontos hogy tudd,mindig lesznek kilengések,csak ezek csökkenni fognak idővel-felhívom és elmegyek hozzá.
én csak ajánlani tudom,mert szerintem mindenkinek kéne járnia,viszont beismerem hogy vannak "rossz" pszichológusok,úgyhogy ne legyél rest keresni.és ne feledd,hogy ez lehet h nem fog kiderülni az első alkalom után-nálam például kiderült,de az egy speciális eset szerintem-úgyhogy három alkalom után is mondhatod magadnK,hogy nem,köszönöm ,keresek tovább,VISZONT azt se felejtsd el,hogy megismerni egy embert(jelen esetben téged) nem egy-két órás folyamat,megtalálni a közös hangot lehet h több időbe fog telni.és ehhez elengedhetetlen,hogy finoman,de jelezd ha valami nem tetszik.remélem tudtam segíteni,írj ha bármi kéne.
az előző vagyok:)
azért van pszichológus,hogy a terheidet ne a barátaidra,családodra pakold.nekik nem az a feadatuk,hogy ezeket levegyék a válladról,persze beszélhetsz velük elmondhatod a problémádat de őket is megviseli ha mindig csak rájuk raksz valamit.egy pszichológus önzetlenül a te segítséged lesz!
Kétszer is jártam pszichologushoz.
Elsö alkalommal 17 évesen, tanulási gondok szorongások miatt vitt anyukám ( éljen a 8 osztályos egyházi gimi) én azért mentem bele mert nem volt párkapcsolatom nem tudtam, féltem kezdeményezni. (mai napig nem megy egyszerüen élöben) Nagyon drága volt számla nélkül is és manipulált, hogy menjek minnél többször. Csináltatott velem teszteket azokhoz volt felszerelése képek kitöltös tesztek amiket kiértékelt. Szerinte keveset szexelek, érett tapasztalt növel feküdjek le aki kitanit, (81 éves volt a pszichológus nö, akinek mesélem a sztorit mind nevet hogy magára gondolt valószininüleg a szextanár alatt) irt homeopátiás szereket nem használtak, ha hasznáétal volna géppé változom gombnyomásra(gyógyszer bevételre) müködnek az ingereim. Ha zaklatott vagyok ezt vegyem be , jól aludjak azt iskolában tudja figyelni ezt, ha jó kedvem van azt ha rossz ezt........
Második szintén számla nélkül 5000 per óra volt szexuális problémákkal jártam hozzá neves klinikai szakpszichológus, egyhez ért pénzt hordatni magához :) tehát manipulált, vele sem igazán haladtunk bár a kiadott feladatokat (szólitsak le 10 lányt minden nap az utcán) nem igazán tudtam megoldani kicsit mélyebbröl kellett volna kezdeni.
jártam és nekem segített. azt tudtam,hogy neki kiönthetem szivfájdalmam.és ő tanácsot ad a tovább lépéshez,amit nekem kell megtenni.(nyilván nem az én életemet éli).
Tényleg 1-2 alkalom nem elég. Én sokkal felszabadultabban tudtam neki elmondani a gondjaimat,mert nem ismer...nincsenek elvárásai mint a barároknak/családtagoknak. nincs azaz érzésem,hogy na nem ezt várja/várta tőllem.
és egészen sokrétű:publikál több helyen,álmotfejt,és könyveket is írt.
7 vagyok.
szoval ne várj csodát,neked is tenned kell,hogy a segitsége hatékonylegyen. mint a gyogyszereknél,ha nem veszedbe nem fog hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!