Hogy tudnék pszichológushoz menni?
Sziasztok!
14 éves vok.(lány). Már sok tesztet kitöltöttem szociális fóbiával, szorongással és depresszióval kapcsolatban és mindegyik azt mutatta, hogy szenvedek ezektől a betegségektől, de én egy szakembertől is meg szeretném tudni(szt. jogosan), hogy tényleg vannak-e ilyen betegségeim és hogy milyen súlyosok(pl. depressziónál enyhe, közepes vagy súlyos), de nem merek/tudok/akarok szólni a szüleimnek, nagyon szeretném egyedül kideríteni, csak mivel kiskorú vagyok így szt. ez nem nagyon lehetséges, meg azt se tudom, hogy pontosan hogy lehet ilyen vizsgálatot végezni. Szóval a kérdéseim.:
1.Lehet-e kiskorúnak egyedül elmennie ilyen vizsgálatra?
2.És ha lehet, akkor hova(esetleg konkrét budapesti intézményeket),(ezt akkor is kérném, ha egyedül nem mehetek el ilyen vizsgálatra).
És még az a baj, hogy nem állunk túl jól anyagilag(egyik ok, amiért inkább nem szólnék a szüleimnek, mivel gondolom a „gyógyulás„ se lenne olcsó), szóval, hogy ha az egyik szülő minimálbéres, akkor lehet valami állami támogatást vagy hasonlót igényelni?(Ez lenne a 3. kérdésem.)
A válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm a gyors választ.
Amúgy iskolapszichológus meg tudja állapítani, hogy ezek a bajaim és nem pedig pl. pajzsmirigy alulműködés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!