Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A lentebb leírtakból gondolva,...

A lentebb leírtakból gondolva, depressziós vagyok?

Figyelt kérdés
A babám születése előtt nagyon pörgős voltam, még aznap is csavarogtam, amikorra ki voltam írva. Bővebben a kommentben.
2010. márc. 29. 13:13
 1/6 A kérdező kommentje:
. Aztán hirtelen be lettem zárva (nem is számoltam vele, azt hittem, hónom alá kapom és viszem, persze nem így lett), nem unatkozom itthon, de valami ürességet érzek. Arra gondolok, hogy másnap elmegyek csavarogni, mert már babakocsival el tudunk erre-arra menni, de egyszerűen valami visszahúz, elkészülök és nem tudunk elindulni. Ha el is indulunk, furcsa érzés jön rám, szédülök, nem járok egyenesen és haza akarok jönni. Már kétszer visszafordultam emiatt. Ha van velem valaki, akkor semmi baj. De sajnos az nagyon ritkán van, mert senkinek sincs ideje velem lenni vagy engem kisérgetni. Teljesen egyedül vagyok, a szülők messze, a barátok dolgoznak, a párom csak aludni jár haza, annyit dolgozik.
2010. márc. 29. 13:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Most is itthon ülök, szépen felöltözve, mert hazajöttem, mert itthon hagytam a telefonom. De nem akarok újra elindulni, mert félek, hogy rámjön a szédülés. Nem merek senkihez sem szólni, pedig régen idegenekkel is beszélgettem sokat, egyszerűen nem tudok értelmes mondatokat alkotni (írásban persze más), csak nézek bután és nagyon szégyellem, mert félek, hogy mindenki butának tart.
2010. márc. 29. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez inkább pánikbetegségre hasonlít. El fog múlni, ha a pici olyan idős lesz, hogy játszótérre tudod vinni, ott majd a többi anyukával lesz lehetőség beszélgetni. Ősi ösztön is, ami kialakult, hogy az anyukának magát is védeni kell és a picit is, ezért érzed magadat otthon nagyobb biztonságban. Ne félj, később jobb lesz, addig is pörögj otthon, nézz tévét, táncolj otthon.
2010. márc. 29. 13:23
 4/6 A kérdező kommentje:
A pánikbetegségnek a főbb tünete a gombóc a torokban, meg a mellkasi szorítás, ha jól tudom, ezek nincsenek nálam. Viszont elveszettség érzés van, félelem a kontrollvesztéstől, izzadás, szédülés, reszketés (ritkán), és rettenetesen rossz a közérzetem. Úgy érzem, a családom elfordult tőlem, illetve aki nem, annak meg nem beszélhetek az egészről, mert összeomlana, hogy az ő kicsi lánya, jaj, jaj. A párom nem tud velem foglalkozni, mert dolgozik, nem tudok vele beszélni, hogy legyen mellettem, minden nap azt próbálom. Ha orvoshoz megyek, biztos felír mindenféle nyugtatót, amit nem vagyok hajlandó beszedni, mert többet árt, mint használ. Úgy érzem, mindjárt megőrülök. Főleg, ha a gyerekem még sír is.
2010. márc. 29. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Depresszió!!!!

Ugyanilyen érzésektől szenvedtem,elmentem pszichológushoz aki felírt 2féle bogyót vmi antidepresszánst meg vmi tablettát az érzelmi és viselkedésbeli zavaraimra,de rájöttem hogy nem akarok gyógyszereken élni,és minden az agyban dől el....azóta egy fokkal jobb...mindig az agyammal próbálom kontrollálni a a fizikai tüneteket,persze szokott rosszkedvem lenni:(...de olyankor azzal vigasztalom magam hogy másnak is szokott szar kedve lenni,ennyi néha megengedhetek magamnak! Kitartást az agykontrollban! Menni fog!Csak szép fokozatosan!

2010. márc. 29. 21:13
 6/6 anonim válasza:
Hidd el ez csak pánik!a tüneteid egy sz egyben a pánikbetegség tünetei!nekem is megvannak a szédülés izzadás stb.Sztem h meglett a pici bezárva éred magadat!El fog múlni!agykontroll!!
2010. márc. 30. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!