Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Menjek vissza a dilidokimhoz,...

Menjek vissza a dilidokimhoz, és kezdem el újra szedni az antidepit, vagy adjak még időt magamnak?

Figyelt kérdés

Önkényesen abbahagytam a gyógyszert, tudodm nem szabad stb., de ebből nem kérek. Szóval, nyár óta fokozatosan csökkentettem, és december elején tettem le teljesen.

Akkor még semmi különöset nem tapasztaltam. Azonban mostanság ki vagyok teljesen borulva, napjában 2x-3x is rámtörnek depihullámok, olyan mélységben, hogy azt hiszem mindennek vége, sírhatnék stb. Régen sosem jött ki rajtam a sírás mondjuk. De fura, és nehéz így élni. Megfogadtam, hogy életmódot váltok, mozgok majd, de így nehéz, főleg h hipochonder is vagyok. Kicsit mintha visszatért volna a szociális szorongásom is.

Ez van most, viszont nem csak a gyógyszerelhagyás, ami stresszorként jelen van. Vizsgaidőszak, meló, meg hát ugye tél van. Szerintetek bekattanok már lassan, vagy javulni fog? Menjek vissza, szedjem már megint a gyógyszert? Amúgy is egy hónap múlva kapok csak időpontot, addig úgy is bekatattatok, ha ez a sors vár rám :D. De na :D.

Hazamenni is félek, egyszerűen túl stresszes, most viszonylag sokat voltam otthon, és még leszek is. De nehezen viselem. Ma pl ezen borultam ki, hogy haza megyek.

2016. jan. 26. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Az, hogy fokozatosan tetted le jó dolog, kombinálni kéne egy két stresszkezelési tréninggel. :D
2016. jan. 26. 23:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem fog javulni.

Meddig szedted és miért tetted le ?

2016. jan. 27. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak rosszabbodni fog a betegséged. És amikor már nagyon szarul leszel, akkor bármit beszednél, hogy jobban legyél. De addigra ez a gyógyszered már kevés lesz, meg gyenge is. Kapsz másikat, erősebbet. Ha azt is abbahagyod, akkor nyálcsorgató zombi leszel, egy idő után. Már írni se lesz hozzáállásod. De hát te erős vagy és bátor. Gondolom sok kezdő beteget tereltél le a gyógyszerszedésről. Gyógyulj meg.
2016. jan. 27. 18:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Én nem szoktam másoknak azt modani, hogy ne szedjék, hát tegyék ha akarják. Nekem annyi tapasztalatom volt a gyógyszerrel, hogy a két év alatt, amíg szedtem, nem hogy javult volna helyzetem, hanem romlott, nyilván azért, mert nem táplálta belém azt a tudást, ami ahhoz kellett volna, hogy az újra és újra felmerülő problémáimat meg tudjam oldani. Depisebb lettem, és egyre reményvesztettebb, mert nem bírtam el az élet dolgaival, ahogy nyilván máig sem feltétlen. Igaz csak 22 éves vagyok. A gógyszer mellett is voltak rosszulléteim, olyan időszakaim, amikor legszívesebben létezni sem léteztem volna. Egyszer adott a doki egy kiegészítő bogyót, amit két hétig szedtem, de az annyira lehúzott, hogy elmondani sem tudom. Attól féltem kimászom az ablakon. Nem tudom, persze lehet h segítenek ezek a bogyók, de nem akarok függeni tőlük. Amióta nem szedem pl az antidepit, megint tudok sírni, kicsit talán többet mint szeretném, de 3-4 éve egy könny sem tört elő belőle. Mindent elnyomtam. Én ennyit látok. Nyilván mindenkinek más. Persze most nem vagyok jól, vagyis most per pill, minden oké, hazajöttem, és itt sem tört rám semmi. Gyenge pillanataimban tényleg visszamennék a dokihoz, de ha arra gondolok, hogy a gyógyszer mellett sem feltétlen voltam "gyógyult", hát nem tudom.

Amúgy kb. két évig szedtem, és pont a függés miatt, sajna sav gondjaim is vannak, amire szedek gyógyszert, és utálok függni a gyógyszerektől, ezáltal a társadalomtól. Annó én hülye, magamtól kértem a gyógyszert, akkor hittem benne, de azóta már nem tudok. Szorongásoldót szerencsére sosem szedtem. Majd szeretnék elmenni terápiára, csak nyilván a pénz nagy úr.

2016. jan. 28. 14:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha kitartó vagy, legyőzöd a betegséget. Kellene minden nap futnod, vagy aerobik torna is napi szinten meggyógyítana. Ha akkor sem voltál jól amikor szedted, lehet érzéken vagy az antidepresszánsra. Én is így jártam, és le kellett tennem, mert nem használt. Nagyon sok mellékhatása is van. Nagyon felpörgeti az idegrendszert. Én 8 éve tettem le.
2016. jan. 30. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!