Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha így csökkentem az antidepit...

Ha így csökkentem az antidepit akkor nem lesz gond (nem fognak jelentkezni az "elvonási" tünetek)?

Figyelt kérdés
Pánikzavarra yarocen nevü antidepit szedek kb 3 éve(2x15 mg este).... Nyugtatot nem szedek! Kb 2 éve nem volt rohamom. Kb másfél éve nem is kell pszichiáterhez mennem csak gyógyszer felírásra. Párommal szeretnénk babát(jővőre) s úgy gondoltam hogy lassan elkezdem csökkenteni úgy hogy az esti 2 db gyógyszerből az egyiket teljesen beveszem s a 2.ból egy pici darabot letörök s azt az ici pici darabot nem veszem be... S pár hét múlva ha nincs semmi akkor tovább csökkentem...

2015. aug. 4. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt megbeszélném először az orvossal, főleg, ha babát is akarsz.
2015. aug. 4. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Jónak tűnik, az a pici darab lehet mindig egy negyed, a pár hét pedig egy hét, de ezt az orvossal is egyeztetni kéne.
2015. aug. 4. 22:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Legközelebb csak 3 hónap múlva megyek hozzá :/
2015. aug. 4. 22:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp beszélj az orvosoddal, mielőtt valamin változtatsz! Hidd el, ő is jobban értékeli, hogy ha felhívod és időpontot kérsz, hogy megvitassátok ezt, mint hogyha később azzal hívod fel hogy önként elkezdted csökkenteni és valami nem jól alakult. Szerintem ez van olyan fontos dolog, hogy soron kívüli találkozót kérj és tényleg leüljetek megvitatni, hogy hogyan tovább. Ha eddig bíztál az orvosodban, akkor bízz most is. Pszichiáternél még olyan is előfordul, hogy soron kívül azonnal kell fogadni valakit mert szarul van, szóval az hogy te esetleg fel is hívod jelzed neki hogy beszélnetek kéne és előre kérsz időpontot hogy pár hét múlva találkozzatok, az szerintem a lehető legkorrektebb.
2015. aug. 4. 23:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Kb fél év alatt szép lassan le lehet róla jönni.

A rossz hír az, hogy - bár többnyire gyengébb formában - az emberek túlnyomó többségénél 5 éven belül visszatér az alapbetegség.

2015. aug. 5. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!