Depressziós vagyok, mit tegyek : Antidepit szedjek orvos által vagy igyak napi szinten valamennyi alkoholt?
Hát akkor már inkább a gyógyszer. De ha nem muszáj, akkor inkább azt se.
Orvoshoz viszont mindenképpen menj el! Nem biztos, hogy ír fel gyógyszert, ő fogja megítélni, mennyire komoly az állapotod. A legjobb megoldás a pszichoterápia lenne.
"Tüdőgyulladásom van, mit tegyek: beszedjem a gyógyszert, vagy inkább fürödjek jeges vízben?"
Kb. ilyen asszociációt keltett bennem a kérdés. Ugye te is tudod erre a kérdésre a választ? Hogy jutott eszedbe, hogy alkoholt kezdj inni? Te sem gondolod komolyan, hogy az segít, ugye? Aki depressziós, annak konkrétan tilos az alkohol. Ezenkívül ha valami elbutít, nos akkor az alkohol az. Hogy képzeled, hogy megoldja a problémádat? Azt hiszed, attól majd boldogabb leszel, ha drogozni kezdesz (mert félreértés ne essék, az alkohol tkp. drog). Ha elkezded, elindulsz lefele a lejtőn, és csak rosszabb helyzetbe kerülsz, mint ahonnan indultál.
Hallgass az orvosodra, ő a szakember. És csinálj pszichoterápiát!
Orvos írt fel antidepit, de nem akarok beszedni mert elhülyülök lehet
Antidepri : Kedélyjavító + pusztítja agysejteket + mellékhatás + hozzászokás
Alkohol : Kedvjavító + Lassú agysejt pusztulás + társadalom elítéli
Szóval nem tudom mi a kevésbé roszabb :S
"Antidepri : Kedélyjavító + pusztítja agysejteket + mellékhatás + hozzászokás
Alkohol : Kedvjavító + Lassú agysejt pusztulás + társadalom elítéli "
Ezeket te találtad ki. Ugye nem ilyen mondvacsinált, bebeszélt indokok alapján akarsz döntést hozni? Az, hogy "antidepi"-t írsz, már önmagában is mutatja, hogy nem értesz hozzá, hiszen más típusúaknak más a hatása. És nem ezek a hatások, amiket te leírtál. Ne kifogásokat keress, meg buta indokokat gyárts, hanem hallgass az orvosodra, aki nálad jobban tudja! Majd ha elvégzed az orvosit, és több éves kutatás során tanulmányoztad mind az alkohol, mind az antidepresszánsok hatásait, akkor majd írhatsz ilyen "frappáns összegzéseket". Addig ne próbálkozz vele. Én se tervezek autót úgy, hogy nem értek az aerodinamikához.
Azt meg külön kiemelném, hogy nevetséges, hogy az szempont, hogy mit ítél el a társadalom, amikor az egészséged a tét. Különben ha csak ezt nézzük, lehet, hogy az antidepresszánst is elítéli (nincs egyébként olyan, hogy "a társadalom", én pl. nem ítélem el). De ez senkit nem érdekel, mert a lényeg az, hogy te meggyógyulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!