Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mások is vannak, akik suliban...

Mások is vannak, akik suliban az orvos által elvégezni kívánt intim vizsgálaton nem vettek részt? (lennt)

Figyelt kérdés
Többször váltottam sulit költözés miatt és minden sulimba ez így volt,egyszerűen nem vettünk rajta részt,gya középsuliról beszélek,mindegyikbe 2.-ba lett volna.Az összes osztályra igaz ez.Csajok sem vetették le a melltartót,azt fennhagyva is meg lehet hallgatni a tüdejüket,erre a doki nem tudott mit mondani,nem is akadt fenn,meg mondta is melyik vizsgálat elvégzése nem kötelező ránézve sem.
2013. jan. 20. 16:03
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Zagyva lett kicsit,szóva megmondta melyik vizsgálatot nem kötelező elvégeznie,ha akarja megcsinálja ha nem akkor nem,és ez az intim vizsgálatra is igaz volt.Csak kérdezgetet meg ilyenek.
2013. jan. 20. 16:05
 2/20 anonim ***** válasza:

jól van ,

hó el van lapátolva a házatok előtt ?

mert inkább azt csináld,

annak több értelme van ,mint ennek a se füle se farka kérdésnek,

2013. jan. 20. 16:16
 3/20 A kérdező kommentje:

ja már rég ellapátoltam,a zagyvaságom ellenére sokat segíttek otthon,legyen egy pozítívum is rólam:-).

De van értelme a zagyvaságomnak,egyszerű a kérdés van más is aki nem vett részt a vizsgálaton,azt mondta kösz de nem,simán lehet érteni a kérdést:-)

2013. jan. 20. 16:27
 4/20 A kérdező kommentje:
ezt akár osztályokra is értem,sulimba több osztály csinálta ezt,semmi gáz nem volt belőle
2013. jan. 20. 16:36
 5/20 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem értelmesebb ember felfogja, hogy a vizsgálat érte van. Maximum azért szól, hogy ne mások előtt vizsgálják már meg.

Ha nem hisztizne minden kisiskolás a vizsgálat miatt, akkor nem jönnének tömegesen erre az oldalra a 17 éves, fitymaszűkülettel szenvedő fiúk...

2013. jan. 20. 17:13
 6/20 anonim ***** válasza:

Előző válaszolónak nagyon igaza van. Ezek a vizsgálatok azért vannak, hogy például az olyan betegségeket, mint a fitymaszűkületet, lányoknál és fiúknál egyaránt a fejlődési és hormonproblémákat ki tudják szűrni és még időben megfelelő kezelésre tegyenek javaslatot. Ha az orvos megfelelő módon (a többiektől elkülönítve) vizsgál meg, akkor nem szabad tiltakozni ellene, hiszen ez a ti érdeketekben van. És abban is igaza van az előttem válaszolónak, hogy ezen az oldalon a fiatalok (fiúk és lányok egyaránt) olyan problémákkal fordulnak vadidegen és laikus emberekhez, amiket ezekkel a vizsgálatokkal könnyen ki lehetne szűrni és nagyon egyszerűen orvosolni.

Valamiért mégis mindenki azt hiszi, köszönhetően az itt hőzöngő és bujtogató embereknek, hogy azok az orvosok, akik meg akarják vizsgálni a gyerekeket mind pedofil és perverz állatok.

2013. jan. 21. 10:32
 7/20 A kérdező kommentje:
Az nem igaz,hogy perverz vagy pedofil állatoknak hinnék az orvosokat,ezt eddig nem igazán írta soha senki,aki nem akart vizsgálton résztvenni.Szerintem meg sehol,semmilyen indokal nem normális hogy iskolában pucéron vizsgáljanak meg bárkit is,orvosi etikai előírás szerint csak az adott vizsgálathoz szükséges mértékig kell levetkőzni,így eleve nem logikus már eleve sehol sem az alsóneműs felvonulás sem,vagy végül a teljes meztelenség sem.Az egyenkénti vizsgálatot meg eleve szintén ezen előírás szerint már csak a titoktartás miatt is nem kérni kell,hanem törvényileg is betartani,erre is van előírás,szabály.A fitymaszükületről annyit,az felnőtteknél,nőknél is lehet,ott is van csikló felett fityma,de senki nem tud arányt mondani,hogy ez milyen arány valójában.Valójában nem hinném hogy az osztályokban túl sok szükületes gyerek fordulna elő,vagy a lányoknál is egyéb rendelensséggel rendelkező.Régebben sem volt vizsgálat.Mivel felnőtteknél is bármi lehet így ez olyan mintha kijelentenénk hogy ott is vezessék be,ott is lenne fújongás.Kötelezővé tétellel,kellemetlen helyzetbe kényszerítőleg hozzással nem lehet semmit elérni.Másokkal is beszéltem már ilyen témáról és ott is a lányok kimondottan arról beszéltek és igazuk van,hogy jó lenne ha velük egyező nemű orvos vizsgálná őket.az orvos hozzáállásán is sok múlik,rajta múlik minden milyen feltételt teremt,mennyire figyel oda hogy megfelelően menjen minden és ezt nagyban elhagyják ők,erről megfeledkeznek.A barátaim segítenek fogalmazni,mert nekem zavarosan megy eléggé.De van igazság amit írsz,de kényszer az nem jó mód semmire sem.Kíváncsi lennék hány férfi jár szűrésre,na itt a bibi,akkor miről beszélünk.
2013. jan. 21. 18:22
 8/20 A kérdező kommentje:
Azt akartam még írni,hogy azért itt kérdezgetnek a fiatalok,mert sokszor ha orvoshoz fordulnak az rosszul is elsülhet,az unokatesom,lány neki rendszertelenül jött meg 12 évesen és hormon gyógyszerrel kezték tömni a dokik,holott ennyi idősen ő mondta,olvastunk cikket erről,még nem jelent semmi bajt,pár évig még normális simán,aztán a gyógyszertől jól elhízott,le sem tud fogyni,meg pattanásos lett,tucat ilyet lehetet olvasni.Vagy hogy kisgyereknél letapadás van az orvos meg feltépni,amit nem is szabadna,lefogják és kész,sok ilyen van és ezek nem rémtörténetek sok az igaz köztük.
2013. jan. 21. 18:26
 9/20 anonim ***** válasza:

De mégis milyen kényszerről beszélsz?

Megtagadtad? Meg. Akkor hol a kényszer?

A kényszer az lenne, ha nem utasíthatnád vissza.

A fitymaszűkület meg iszonyatosan gyakori. És pont hogy a fiatal korosztályt érinti.

Az meg az orvos hiába, ha nem tartja be az etikai normákat. Nem a vizsgálatokat kell hibáztatni, meg a vizsgálatok ellen lázadni, hanem figyelni arra, hogy normális körülmények között történjen.

Nyilván én sem szeretnék az összes osztálytársam/kollégám előtt anyaszült meztelenre vetkőzni, sőt, még bugyira se.

De ha normális keretek között menne a kötelező vizsgálat, akkor az égvilágon semmi bajom nem lenne vele.

2013. jan. 21. 18:28
 10/20 A kérdező kommentje:

Te nő vagy,de akkor kényszer helyzet,ha nem tudsz róla hogy nem kell résztvenned,tehát azt hiszed hogy muszály,mert senki nem tájékoztatot róla,vagy szüleidet és emiatt vetetted alá magad ennek.

De igen is ha nem egyenként vizsgálnak akkor az orvos kell hibáztatni,mert ember számba sem vett téged,kíváncsi lennék hogy ő a kollegák előtt megvizsgáltatná magát.

2013. jan. 21. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!