Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhetném ezt le?

Hogyan küzdhetném ezt le?

Figyelt kérdés

félek az emberekkel beszélni.. nem merek oda menni az eladókhoz, és ha bárki ismeretlen hozzám szól, olyan halkan beszélek, hogy alig hall. pedig én normálisnak hallom olyankor a hangom.

holnap pedig angol tanárhoz megyek és nagyon izgulok.. tudom, hogy hülyeség, de nem tudom abba hagyni :(

2016. jan. 25. 20:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem fura! Nem fogja a háziorvos azt gondolni, Te elmebeteg vagy! A háziorvos már rengeteg pszichés problémával találkozott a praxisa alatt. (Én már csak tudom, mert egészségügyis vagyok.)

Nem fog elküldeni a rendelőből, hogy ez marhaság.

Egyértelműen segíteni fog.

A pszichés betegség ugyanannyira fontos, mint pl. egy reumatológiai betegség vagy bármilyen más betegség.

Beszélj vele teljesen nyugodtan, bátran, őszintén.

2016. jan. 26. 19:03
 12/14 A kérdező kommentje:
az az igazság, hogy én még akkor se megyek oda, ha muszáj ..
2016. jan. 26. 19:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Ez rajtad múlik. Én ugyanezt élem át. Tudtam, hogy muszáj cselekedni vagy megőrülök. Elkezdtem először csak sétálgatni, aztán már volt olyan, hogy elmentem a boltba és vettem valamit csak azért, hogy legyen egy kis ''beszélgetés'', aztán elkezdtem ismerkedni és eljárni (én pl. koncertekre járok). És ahogy egyre jobb barátságban/haverságban leszel valakivel egyre magabiztosabb leszel. Nem fogsz félni ANNYIRA beszélgetésektől. Nem mondom, hogy egyáltalán nem de nem fogsz rettegni. Ez egy lassú és fájdalmas folyamat de hidd el sokkal jobb lesz. Most lehet, hogy ezt elolvasod és ugyanúgy megakadályoz a félelem de hidd el ha nem cselekszel ne is várj csodára. Ha már lenne egy barátod akiben megbízol és tudod, hogy nem beszél ki már megkönnyebbülés lenne. Mert az igaz barát segít ha problémád van. Úgyhogy ne felejtsd el mindenképp harcolj ez ellen mielőtt késő lenne. Évekig ''rettegtem'' a beszélgetésektől és igazából nekem ez segített. Kívánok minden jót ;) F/17
2016. febr. 2. 17:57
 14/14 anonim ***** válasza:
canadahun pont com -on van a könyv. Sikerült olvasgatni?
2016. febr. 2. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!