Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel küzdhetném le a fóbiámat...

Mivel küzdhetném le a fóbiámat a pszichológusokkal és az elmegyógyintézettel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Van egy igen különös fóbiám, ha lehet így nevezni. Már több rémálmom is volt arról, hogy elmegyógyintézetbe kerülök úgy, hogy nem vagyok elmebeteg. Ezért a pszichológushoz nem merek menni, mert félek, hogy megállapítanak nálam valamit, és bezáratnak. Aztán begyógyszerezve egy roncsként engednek szabadjára, aki elvesztette a józan eszét, és ápolásra szorul. Tudom, hogy nem történhet meg ez a valóságban, de elfog a félelem, és rosszul érzem magam a gondolatoktól. Nem mernék megnyílni egy pszichológusnak, pedig kéne. Egyszerűen egyből arra gondolok, hogy elveszíthetem a szabadságomat, ha őszintén beszélek vele a problémáimról, mert bezáratna. És hiába tudom, hogy ez butaság, mégis elfog egy szorongás.

A kórházaktól is félek, de annyira nem, mint az elmegyógyintézettől, mert a kórházból el lehet menekülni. Kórházban régen voltam, de csak úgy mertem ott aludni, ha az egyik rokonom az ágyam mellett ült végig kiskoromban.

2015. szept. 2. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem muszáj pszichológushoz menned, ő biztos nem fog utánad menni, ha te nem keresed, az elmegyógyintézet úgyszintén.
2015. szept. 2. 20:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Na hát képzeld én 2 éve járok pszichológushoz, de 6 éve is jártam fél évet és 2x voltam kórházban pszichiátrián mégsem panaszkodok. Neked az rémálom-másnak valóság, mint vmi szaros gyerek azt csinálod.
2015. szept. 2. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Nézz utána, hogy milyen egy valódi pszichoterápiás osztály (pl. Tündérhegy), és jó esetben rá fogsz jönni, hogy mennyire irracionális a félelmed.
2015. szept. 3. 12:21
 4/4 anonim ***** válasza:
17 évig voltam egy elmegyógyintézetben pedig semmi bajom nem volt. Az elején ordítoztam hogy engedjenek ki mert nincs problémám, aztán elkezdtek beinjekciózni, és teljesen megváltoztam, lényegében egy szellemi fogyatékost csináltak az emberből éveken át azzal a rohadt sok szerrel amit beadtak. 1997-ben átszállítottak egy másik intézménybe, ott elkezdtek egy másik kezelést és lassan visszanyertem a régi önmagamat, 2 évet töltöttem ott a 17 éven felül amit a másik intézetben, aztán kiengedtek.
2015. szept. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!