Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szeretteim sorra halnak meg....

Szeretteim sorra halnak meg. Nem bírom tovább. Az öngyiloksság határán állok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Elég gyakran azt hallom anyukám szájából hogy meghalt ez, meghalt az és ezt már nem bírom :'( Folyamatosan temetésre járni, már azt hiszem hogy meg vagyok átkozva...

A barátaimat is elveszítettem a mentális betegségem miatt.

Annyira megterhel ez az egész hogy mindig sírok egyedül és nem beszélek senkivel.Nem tudom mit tehetnék ez ellen de csak az öngyilkosság az egyetlen megoldás amit tudnék...

Tudom nem megoldás.De ez nem normális hogy hetente,havonta közeli rokonaim halnak meg.

Barátaim leszarják ezt...azt mondták h erős vagyok és hogy haggyam rá mert őket nem érdekli.Mármint a volt barátaim...

Kérlek írjatok valami tippet mert nem bírom már sokáig... :'(

Megöl hogy mindenkit elveszítek, barát és rokon...

15F

2016. jan. 15. 21:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
10%
JUST DO IT!
2016. jan. 15. 21:16
 2/16 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosság nem old meg semmit! Próbálj keresni valakit aki meghallgat, aki időt tölt veled. Akinek elmondhatod a bánatod. Lehet az családtag vagy ismerős. De ki tudja, még az is lehet akiről nem is gondolnád, hogy meghallgat szívesen. Próbálj nyitni az emberek felé. Tudom nehéz, de tedd meg az első lépést. Nyújtsd ki a kezed és hidd el lesz valaki , aki megfogja és segít.
2016. jan. 15. 21:21
 3/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ha gondolod, írj privátban én meghallgatlak. Hátha jobb lesz. Fel a fejjel! 15 éves vagy, ez elég nehéz korszak egyébként is, hát még ha megtörténik ennyi minden amiket írtál. Szóval, beszélgess! Akár velem. 32/ L
2016. jan. 15. 21:23
 4/16 anonim ***** válasza:
74%
Pszichológushoz menj el. Az emberek meghalnak, ez természetes velejárója az életnek, valamint a barátok jönnek-mennek, bele kell törődni, ettől még nem kell hogy összedőljön a te világod. Fiatal vagy még... ne az öngyilkosságon gondolkozz hanem a megoldáson... a megoldás pedig az hogy kezelteted magad, mert valami nincs rendben.
2016. jan. 15. 21:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A halál az élet része. Mindig az itt maradóknak rossz, annak, aki elmegy, annak már nem.

Erre nem az a megoldás, hogy megölöd magad, mert ezzel a felfogással az emberiség egy nap alatt kihalna.

Ha pedig tudod magadról, hogy mentális problmáid vannak, miért nem jársz szakemberhez? Ez magától nem múlik el.

2016. jan. 16. 02:05
 6/16 anonim ***** válasza:
Kedvesem, 15 évesen a jövőjén gondolkozzék az ember, ne a befejezésen! Nem tudom, hogy mennyire közeli hozzátartozóid haltak meg, hány évesen, milyen betegségekben? Az idős emberek halála törvényszerű, az élet véges folyamat. A fiatalabbaké nem törvényszerű, de sajnos lehetséges.A saját életeddel kell foglalkoznod, tanulnod mindenekelőtt, és talán leginkább édesanyáddal, apáddal, testvéreddel, hogyha van testvéred, kellene megbeszélgetned ezt a dolgot. Elvesztett szeretteinket az emlékünkben őrizzük, amíg élünk. Ők már leélték az életüket, befejezték, hátrahagyták emléküket, őrizd meg őket a szivedben, emlékezz rájuk szeretettel. És éld az életedet, az ifjúságodat, tervezgesd a jövődet és mindenképp keress valakit a hozzátartozóid közül akivel erről beszélgetni tudsz. Annyi idős voltam, mint Te, amikor gyors egymás utánban elveszitettem három, eléggé idős nagyszülőmet, és nagyon szeretett nagynénémet, őt viszonylag fiatalon, átérzem a fájdalmadat, én is nagyon nehezen viseltem. Emléküket, fényképeiket máig őrzöm. Most már 57 vagyok... Kedvesem, csak azt tudom mondani, hogy az élet sok szépséget tartogat ám egy 15 éves számára, nagyon sokat. Vigyázz magadra!
2016. jan. 16. 15:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez így durvám hangzik, de ez nem mehet így örökké, mert előbb-utóbb elfogynak azok az emberek, akik neked fontosak és meg tudnak halni.

Ha ez mostanában következik be, azzal valami iszonyú peches lennél, már csak statisztikailag sem valószínű, hogy még többen meghalnak. Mondjuk ha idősekről van szó, akkor ez sajnos ilyen, amikor a mamám még élt, egyre inkább abból állt az élete, hogy temetésekre a járt, a megmaradt papámnak pedig már mindenkije meghalt a gyerekein kívül, az összes ember, akivel jóban volt vagy egyáltalán szóba állt. Ha erről van szó, ne keseredj el, ez a természetes.

A fiatalabbak meg nem fognak mind meghalni, ezt hidd el.

2016. jan. 16. 18:12
 8/16 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cípőben járok. Nagyon sok barátom halt meg, ráadásul igen fiatalon, s ketten: a barátnőm még gimiben, a párom az egyetemen, öngyilkosok lettek. Teljesen kikészültem, s nekem is volt súlyos öngyilkossági kísérletem.

Tudd, hogy nem vagy egyedül. Számíthatsz a környezetedre, csak jó embereket kell taláni. Egy jó szakember nagyon sokat segíthet.

Tudom, hogy ezt nehéz most (még) elképzelni, de idővel minden rendben lesz, s meg lehet ezzel tanulni együtt élni, fel lehet dolgozni ezeket a traumákat. Nem mondom, hogy könnyű és gyorsan megy majd, de nézd: három éve lett öngyilkos életem szerelme, megjártam a poklot, s most megint szerelmes vagyok. :)

25/L

2016. jan. 16. 18:23
 9/16 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem old meg semmit az öngyilkosság de én nagyon érzékeny vagyok még a leg apróbb dolgok miatt is.

Igazából nem szeretek beszélgetni emberekkel.Akiket a barátaimnak hittem mind cserben hagyott és azóta nem érdekel senki.Így félek bárkitől is segítséget kérni.

Szüleimmel apránként szoktam beszélni erről...De valamiért velük se akarok beszélni erről.Rossz érzés tölt el.

Utolsónak írom, nagyon rossz lehetett.Én nem tudom hogy éltem volna túl :/ Nagyon erős ember lehetsz,tisztellek!:)

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.Megpróbálok magammal foglalkozni meg a jövőmmel de nehéz lesz...

És első,Nagyon kíváncsi voltam a véleményedre.Így tovább.

2016. jan. 19. 06:43
 10/16 anonim válasza:

"Ha van még a világon amit nem láttál és nem hallottál, ha van még a világon, amit nem éreztél s nem próbáltál, ha van még a világon olyan ami kicsit is érdekel.... Akkor élned, élned, élned kell !!!!"

Hallgasd meg ezt a számot....

2016. jan. 20. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!