Miért baj az, ha valaki, akinek tényleg nyomós oka van rá, öngyilkos akar lenni?
Figyelt kérdés
Végülis az lenne a kérdésem, hogy aki pszichés betegségben szenved, magatehetetlen, gyógyíthatatlan beteg stb. és úgy érzi, hogy ő csak teher a családja és a társadalom nyakán, az joggal teszi meg, hogy megöli magát vagy kéri, hogy segítsenek neki meghalni? Ha kérhetem, a vallási szempontokat most mellőzzük!
Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 13. 17:37
21/25 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló! Ez tök igaz, amit írsz, de a járni tanulás egészen pici gyerekként, kicsit más tészta, szerintem, mint felnőtt emberként talpon maradni... Mutassak jó példát a fiatalabbnak meg a gyengébbeknek? A fiatalok kiröhögnek (nem csak ők!), nálam gyengébb ember meg kevés van.
2016. jan. 22. 11:58
22/25 anonim válasza:
Ne rakd magad ennyire alacsony szintre,egy csodálatos ember vagy,és egyedi.Nyílván erre neked kell hogy rá jöjj,de nem szabad hogy ilyen szinten el hagyd magad.Sok mindent írtam neked dolgokról,és hidd el nem csak neked nehéz,és szinte lehetetlen,sok ember sz..ban van az életével.De megint csak azt tudom mondani,hogy a jóra koncentrálj,amit szeretnél,ne pedig arra hogy mit nem szeretnél.És ne becsüld le magad ennyire mert ennél te sokkal többre vagy képes!!!!
23/25 anonim válasza:
Próbáld meglátni a hirtelen rossznak tűnő dolgokban is a jót,mert nem biztos hogy tényleg rossz az ami annak látszik.Csak egy lehetőség arra,hogy észre vegyél valamit,amiből tanulhatsz,ami később a javadra válik.De ez nem feltétlen rossz hidd el.Elmentem anyámat meglátogatni a napokban aki egy kis városkában lakik Békéscsabától húsz kiló méterre.Lezártam a kerékpáromat egy helyen,ahol eddig még nem,és felültem a buszra.Este mondtam anyámnak hogy nagy hibát követhettem el,mert úgy érzem hogy már nincs ott a bicóm.Másnap este értem vissza csabára ahogy közeledtem a helyhez hol lezártam a kerót,imádkoztam hogy ott legyen és amikor odaértem...Nem volt ott...Nem lepett meg mert megéreztem,de mégis nyugodt voltam a szívem mélyén.Ma reggel elmentem a helyre mellette van egy zöldséges,bementem megkérdeztem a csajszitól hogy nem e tud valamit a bicajomról.Mire azt mondta,hogy van a háznak egy gondnoka aki az éjszaka után másnap bevitte a bicajom a raktárba,mert félt hogy ellopja valaki.Beszéltem az illetővel,és vissza kaptam a kerékpáromat,megőrizte vigyázott rá.Rossznak tűnik hirtelen,hogy nincs meg,ellopták,de legbelül éreztem hog y megvan.Utána jártam és tessék meglett.
24/25 anonim válasza:
Néha csak az érzéseinkre kéne hallgatni,hogy a helyes úton maradjunk,de mi e hellyett idegeskedünk fusztráltak vagyunk és bele görcsölünk a dolgokba.Próbálj meg egy kicsit lelazulni,és találd meg a belső békét magadban.A légző gyakorlatok segíteni fognak csak bízz benne,bízz magadban!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!