Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért baj az, ha valaki,...

Miért baj az, ha valaki, akinek tényleg nyomós oka van rá, öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés

Végülis az lenne a kérdésem, hogy aki pszichés betegségben szenved, magatehetetlen, gyógyíthatatlan beteg stb. és úgy érzi, hogy ő csak teher a családja és a társadalom nyakán, az joggal teszi meg, hogy megöli magát vagy kéri, hogy segítsenek neki meghalni? Ha kérhetem, a vallási szempontokat most mellőzzük!

Köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 13. 17:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Az alkoholról leszokás továbbra is nagyon nagy lépés. Akkor is, ha volt benne megszakítás. A kis lépések is sokáig tudnak vinni... És hátha akkor el fogod tudni ismerni magad, ha majd összességében látod, hogy mennyi mindenen jutottál túl.

A gyerekkorra meg szeretnék valami okosat mondani, de pillanatnyilag nem tudok... Viszont szerintem mindenképpen érdemes lenne keresned egy jó szakembert, aki meg tudja mutatni, hogy használd fel ezt a változtatni akarást. Én is úgy kezdtem, hogy csak változtatni akartam. :)

Sok sikert!

2016. jan. 16. 00:15
 12/25 A kérdező kommentje:
Sajnos az a baj, hogy én már a változtatni akarásban sem vagyok biztos! Ilyen a depresszió, neked nem kell mondanom... Olyan régóta vagyok már ebben az állapotban, hogy vannak olyan szakaszai az életemnek, hogy nem is nagyon akarok változtatni. Talán az lehet az oka, hogy nekem nagyon kényelmes életem van. Sose dolgoztam meg semmiért, mindent készen kaptam a családomtól, nélkülük én most vagy csöves, vagy börtöntöltelék, vagy halott lennék. Mindig minden el lett nézve nekem: loptam a szüleimtől, évekig hazudtam nekik mindenféléket, hogy itt meg ott dolgozok, de csak eljártam csavarogni meg inni otthonról. Mindig a seggem alá volt rakva minden: pénz, lakás stb. Ki lettek fizetve a számláim, a tartozásaim, százezreket kaptam csak úgy, amit elszórtam hülyeségekre. Szóval, a háttér is megvolt, hogy mélyre süllyedjek erkölcsileg. Egy olyan embernek érzem magam, aki nem érdemli meg, hogy éljen, mert egy utolsó senkiházi.
2016. jan. 18. 17:01
 13/25 anonim válasza:
Sajnos hasonló gondokkal kűzdök én is.És nagyon nem érdekel semmi néha teljesen reménytelennek érze mindent és teljesen elhagyom magam.Ráadásúl még egy gerincsérvem is van,ami ha előjön mostanában sűrübben...van úgy hogy lábra sem tudok állni,ami ezzel a szép érzéssel párusúlva nem túl megnyugtató érzés...De valami sosem hagyja hogy elvesszek.Nincs melóm,nincs házam kocsim semmim a jogosítványom is elittam a sok piázas már felőrölt de rájöttem hogy nincs értelme és csak rosszabb.Folytatom
2016. jan. 19. 12:33
 14/25 anonim válasza:
Folytatom!Nem könnyű dolog,de elérhetsz egy pontra amikor észre fogod venni,hogy semmi értelme ennyire útálni magad.Mert ha szeretnéd magad egy kicsit is,akkor nem tennéd ezt.Sok idő kellett hogy eljussak idáig,és sok minden segített hozzá!Eljártam úszni,elkezdtem jógázni külömböző légzéstechnikával lazítottam,hogy ne legyek feszűlt.Napról napra jobbá válik az életed,ha nem a fájdalmadra a rosszra,hanem a jóra,a megoldásra koncentrálsz!Inkább akard magad szándékosan jól érezni,mint rosszúl!Ha megtudod ezt
2016. jan. 19. 12:44
 15/25 anonim válasza:
Ha megtudod csinálni pár napig,érezni fogod a változást.Ha nagyon feszűlt vagy,és elviselhetetlennek tűnik minden,akkor vonulj el egyedül nyugodt helyre feküdj le próbálj semmire nem gondolni és ellazulni.Orron át lélegezz hasból,ne tüdőből,és szájon át fujd ki a levegőt mind ezt lassan próbáld meg,ha nagyon feszűlt vagy akkor akadozva fogod be,és kilélegezni a levegőt,de pici gyakorlással belejössz.Fogod érezni a változás jótékony hatását,csak figyelj a légzésedre.Meg fogod változtatni az életed ha akarod.
2016. jan. 19. 12:54
 16/25 A kérdező kommentje:
Én is folytatnám! Én már nem egyszer akartam változtatni az életemen és nem értem, hogy miért, de nem sikerült. Egy példa: tavaly év elején egy piálás utáni rosszullét után megfogadtam, hogy végleg leteszem a piát és keresek végre egy normális melót. Kb. 3 hónapja nem ittam, folyamatosan melót kerestem, amikor végre sikerült egyet találni. Egy takarítói meló volt, de baromira örültem még annak is. Először csak helyettesítenem kellett, később állandóra felvettek, mert meg voltak velem elégedve. Ekkor is még józan voltam (már majdnem fél éve), mert kitartottam amellett, hogy igenis meg fogok változni, és egy józan, egészséges, dolgozó ember lesz belőlem. Akkor az addig fennálló pszichés gondjaim is megszűntek, mert éreztem, hogy végre vagyok valaki, és nem utálom magam. K..va jól éreztem magam a bőrömben! Egyik napról a másikra viszont beütött a krach: egyik délelött csörög a telefonom. A főnököm volt és közölte, hogy ma este már ne menjek dolgozni, mert neki a bizalom a fontos és egy ilyen megbízhatatlan embert, mint én, nem hajlandó alkalmazni. Nem értettem az okát, mert én mindent maximálisan megtettem, de sajnos bele kellett törődnöm. Elkezdtem azon agyalni, hogy ez hogyan lehet, én mindent megtettem és mégse sikerült változtatni az életemen. Próbáltam megint melót keresni, de nem találtam, így kb. 1 hónap múlva megint elkezdtem inni. Most egy ideje megint józan vagyok, de már melót keresni nincs kedvem. Belefáradtam a kudarcokba.
2016. jan. 19. 13:25
 17/25 anonim válasza:
Értelek,de ennek ellenére sem szabad feladni,én is melót nézek most kúrálom magam,és távol tartom a negatív érzelmeket,mert mást nem tehetek.Szerintem azok akikkel ennyi rossz dolog történik,azoknak valami küldetésük van,és ha megpróbálod ezt megérteni akkor könnyebb lesz,csak ne a kudarcra összpontosíts.Nekem nyolc év után lett vége a melómnak,ez már 3-éve,azóta egy két hónapos melóim vannak voltak,de változni fog ez,de hinni is kell benne.Ha van rá pénzed menj el sportolni biztos van amit szeretsz.
2016. jan. 19. 13:51
 18/25 anonim válasza:
Csak ne agyalj ezen mindig.A sport jót tesz,legalább lefáradsz tőle,emberek közt vagy nem érzed magad egyedül.Arra gondolj inkább hogy minden oké lesz.Nézz meg egy mozgáskorlátozott embert akinek csak egy lába van,ő nem tud sportolni,nem tud teljes életet élni.Adj hálát az életnek hogy neked mindened megvan.Kisüt még a nap,csak ne a problémákkal foglalkozz!
2016. jan. 19. 13:57
 19/25 A kérdező kommentje:
Kedves vagy, hogy ilyeneket írsz, de én már nem bízom semmiben! Nincs már miért élnem, úgy érzem és erőm sincs hogy változtassak. Írod, hogy aki sok kudarcon megy keresztül, annak küldetése van. Nekem nem tudom mi az és már nem is akarom megtudni. Neked sok sikert a továbbiakban, én már feladtam a reményt, hogy valaha is jobb lesz!
2016. jan. 19. 14:20
 20/25 anonim válasza:
Határt kell szabni ezeknek a negatív érzelmeknek,nem lehet így gondolkozni.Ez nem úgy működik hogy te megpróbáltad már sokszor és nem sikerült.Én is sokszor próbáltam már most 35-vagyok és nincs semmim amit felmutathatnék és???Menni kell tovább,ha százszor elesel akkor száz egyszer is felállsz.Járni is így tanúltál meg,mégsem akartad eldobni az életet...Kapd össze magad,és inkább mutass jó példát a gyengébbeknek és fiatalabbaknak,hogy ne adják fel az életet,és legyen kitartásuk!!!
2016. jan. 20. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!