Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki a legintelligensebb pszich,...

Ki a legintelligensebb pszich, -iáter, -ológus, -oterapeuta, -opata Budapesten?

Figyelt kérdés
Direkt legintelligensebbet és nem legjobbat írtam. Egyrészt a legjobb relatív másrészt pedig nekem nem a legjobb kell. A legjobb magában foglalja azt is, hogy mennyire udvarias/kedves/emberi/türelmes/stb. Nem kell 10 rugót fizetnem óránként azért, hogy valaki mellettem/előttem üljön és jegyzeteljen meg néha kérdezzen valami triviálisat. Ki az aki a diagnosztikában a legjobb?

2016. jan. 11. 09:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes, amit a Kedves 79%-os válaszoló írt. Azt lehet tudni, hogy hogyan alakul ki ez a fajta személyiség zavar?
2016. jan. 14. 20:58
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Mint minden személyiségzavar, elsősorban a családi szocializáció során alakul ki. Tapasztalataim alapján a szülő érzelmi elhanyagolása okozza (ami lehet rejtett érzelmi elhanyagolás is). Van családi halmozódás is: nárcisztikus szülő gyermeke gyakran lesz maga is nárcisztikus, hiszen csak így kap elismerést a szülőtől (mivel a nárcisztikus szülő a saját gyermekét is leértékeli).
2016. jan. 14. 21:12
 23/31 A kérdező kommentje:

De az a helyzet, hogy nem gondolom úgy, hogy így vagyok tökéletes. azt gondolom, hogy rengeteg hibám van és egy pár nagyon alap dolgon kívül folyamatosan megkérdőjelezem magam. Az oka annak, hogy nem változtatok semmit több dologból áll össze. Egyrészt a legkönnyebben megfogalmazható az az, hogy nagyon komolya depresszióm van és ezen a védekezési mechanizmuson kívül egyedül az öngyilkosságot láttam megoldásnak. Szerintem a jobbikat választottam. A halál még ennél is nehezebben kezelhető. A másik pedig az, hogy ez sokkal inkább egy tudatos döntés volt a részemről bár az is összefügg az előbbi okkal.

Felépítettem ezt a védekezési mechanizmust, és a,) Most már értelem szerűen ezt gondolom helyesnek b,) Attól félek, hogy a személyiségemben bekövetkezett legkisebb változás is megszünteti a józan gondolkodásomat amire olyan büszke vagyok, megvakít jobb szó hiányában.

Nem azt mondom, hogy lehetetlen, hogy tévedek, azt kérdezem, hogy ki lesz az aki bebizonyítja nekem, hogy tévedek? Hogyan tudná valaki aki nem kimagaslóan intelligens megszerezni a beleegyezésemet, hogy lebontsa az egész világnézetemet? A másik kérdés, hogy van-e értelme próbálkozni vagy inkább tüneti kezelés kéne olyan szintre, hogy funkcionális legyek? Ez esetben viszont hazudjak annak az egy személynek aki képes nekem segíteni?

Nem azzal van gond, hogy lássam a problémát, azzal van baj, hogy nincs a megoldáshoz még hasonló leghalványabb ötletem sem.

2016. jan. 14. 21:15
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg a bizalom lenne: az, hogy elhidd, hogy egy terapeuta nem fog akaratod ellenére "megszerelni", hanem mindazokat a tulajdonságokat, amiket magadban értékesnek tartasz, megőrizheted, sőt...

Ami a "józan gondolkodást" illeti: az intellektualizálás is egy elhárító mechanizmus. Rám is jellemző volt, sőt, bizonyos mértékig még mindig jellemző. Az fontos, hogy minden embernek szüksége van valamennyi elhárító mechanizmusra, különben az énünk teljesen védtelen lenne. Csak nem mindegy, hogy...

Amikor te azt mondod, hogy azok a pszichológusok, akikkel eddig dolgod volt, mind hülyék, és racionális magyarázatokat gyártasz arra, hogy miért nem tudtak rajtad segíteni, egy önsorsrontó gondolkodás, hiszen pont azt hárítod el vele, amire szükséged lenne: a segítséget.

Az intelligencia és az intellektualizálás, valamint a racionális gondolkodás és a racionalizálás között óriási különbségek vannak, és aki benne van, az nem érzi a különbséget. Ebben segít a terápia - többek között -, hogy megtanít különbséget tenni, és számodra hasznos stratégiákat tudsz kifejleszteni. Mert az eddigiekkel nem sokra mentél, ugye? Hát akkor mégsem olyan jók ezek a stratégiák, mint gondolod... hiszen depressziós vagy. Ha működőképes megküzdési stratégiáid lennének, nem lennél depressziós. A sikeres terápia végére az emberben olyan belső egyensúly alakul ki, amivel a nehézségek esetén is kiegyensúlyozott tud maradni, vagy csak nagyon rövid időre billen ki az egyensúlyából és önmagát tudja újra egyensúlyba hozni. De ez egy hosszú folyamat. Nagyon hosszú... és fájdalmas.

2016. jan. 14. 21:36
 25/31 A kérdező kommentje:

Ó nem, az eddigi pszichológusaim tényleg idióták voltak. Az egyik pl. először nekiállt lesz*rni a problémámat és mással foglalkozott, engem hibáztatott olyanokért amik egyértelműen nem az én hibáim, támadta a személyemet, hazudott mikor kezdtem kételkedni a kompetenciájában majd elkezdett fenyegetőzni.

Egyébként őszintén köszönöm, tényleg hasznos volt amit mondtál de még mindig nem tudom kihez kéne elmennem.

2016. jan. 14. 21:41
 26/31 anonim ***** válasza:
Nos, tény, hogy sok a kókler. Ebben igazat adok neked teljes mértékben. Ráadásul egy JÓ terapeuta finoman RÁVEZET a hibáidra, úgy, hogy saját magad fogalmazd meg, nem szembesít vele. Egy szakembernek tudnia kellene, hogy az idő előtti szembesítés még akkor is hárítást vált ki, ha amúgy igaza van. :)
2016. jan. 14. 21:43
 27/31 anonim ***** válasza:
Ha budapesti vagy, tudok ajánlani nagyon jó szakembert. Intelligensnek intelligens, de nem ez a fő erénye, legalábbis terápiás szempontból nem. Szerintem neked ilyen szakemberre lenne szükséged. (Viszont az anamnézisfelvétel nála is úgy zajlik, hogy jegyzetel és kérdéseket tesz fel. :) De ez csak az első alkalom, utána már mindent megjegyez, évekre visszamenőleg is... Sok páciensénél láttam már elképesztő fejlődést, a legkülönfélébb alapproblémákkal.)
2016. jan. 14. 21:49
 28/31 anonim ***** válasza:
A te magad ellen vívott háborúdnak mi értelme? Benned van a válasz!
2016. jan. 14. 21:57
 29/31 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok(mondjuk ez azt hittem egyértelmű a kérdésből :) és megköszönném!
2016. jan. 14. 22:09
 30/31 anonim ***** válasza:
Bocsi, a pszichopata elterelte a figyelmem. :) Küldöm privátban.
2016. jan. 14. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!