Ki a legintelligensebb pszich, -iáter, -ológus, -oterapeuta, -opata Budapesten?
Te tudod ki az a pszichopata? :-)
A legintelligensebb kizárja hogy a legjobb is legyen?
Mit számít neked, ha az IQ-ja magasabb mint a többié, de a szakmájában kevésbé jó?
Ha fogászt keresel, akkor is a legintelligensebbet keresed, nem azt, amelyik a legjobban rendbe rakja a fogadat?
Jéééézusom...a kiírás alapján nem is csodálkozom...
méghogy a legintelligensebb...jaj neeee...megasztán diagnosztikában a legjobb...
inkább egy igazi szexpartner...na az rendberakna..
igazam van, vagy igazam?
Magas IQ=/=intelligens. Az IQ az a steril ismeretlen helyzetekben való logikai problémák megoldásának sebessége. Legalábbis a logikai IQ-é, azon kívül még vagy vagy 9. Az intelligencia az egy sokkal nehezebben definiálható tulajdonság.
Ha intelligensebb vagy az egyenes arányossággal van azzal, hogy jobb vagy a szakterületeden mint az a valaki aki nem annyira intelligens és ugyanaz a szakterülete.
Az emberség, definíció szerint, ellentétes arányosságban van a hatékonysággal.
Nem tudom miért jövök én újra és újra ide tudva, hogy úgysem fogok hasznos választ kapni. Lehet, hogy ezzel is el kéne mennem egy pszichopatához.
Tehát kb arra vágysz, hogy az, aki foglalkozik veled mensás szintű legyen? (ha nem ismernéd ezt a klubbot, keress rá)
Abból ki kell hogy ábrándítsalak, hogy a magasabb IQ egyértelműen jobb eredményeket hoz a munkában, mert ez nem igaz. Minden embernek vannak hiányosságai és bizony a magas IQ-jú emberek igen nagy százaléka alacsony EQ-jú, esetleg ő maga is komolyabb belső gondokkal küzd. Nagyjából ugyanakkora esélye van annak, hogy egy nagyon intelligens ember jó pszichológus, mint annak, hogy egy kicsit alacsonyabb.
Én inkább úgy álltam a témához, hogyha hülye akkor nem járok hozzá és kész.
De megsúgom, hogyha azért van szükséged magas intelligenciájúra, mert te is az vagy, akkor hogyha megírod a felvételi tesztet és bejutsz a mensába, az egyrészt egy jó baráti kört adhat neked, másrészt ott tudsz keresgélni a tagok között, hogy ki pszichológus. Vannak néhányan.
De ő pl nyíltan vállalja, írja a bemutatkozásában, szóval gondolom nem szegek vele szabályt, hogy linkelem: [link] De ezt ne vedd ajánlásnak, pusztán információ közlés. Én találkoztam szerintem (számomra) jobb és rosszabb pszichológussal is, szóval nem kétlem a szaktudását, de nem értek egyet azzal a fejtegetéseddel, hogy minél nagyobb az IQ, annál jobb. Viszont ő egy magas IQ-jú ember, szóval a kérdésedre egy megfelelő válasz.
Remélem elég informatív voltam és sikerült egy hasznos választ is kapnod.
Akkor tulajdonképpen mit szeretnél? Diagnózist? Azzal mire mész?
Elárulom, nincsenek tiszta, egyértelmű diagnózisok, az ember személyisége annál sokkal összetettebb, mintsemhogy egy szóval, vagy kóddal le lehessen írni. Ráadásul a diagnózistól még senkinek nem lett jobb...
A JÓ pszichológusok nem is diagnosztizálnak: nem a diagnózist kezelik, hanem az embert. Persze van egy benyomásuk arról, hogy mi lehet a probléma, meg is tudják nevezni, de a terápiában nem sok jelentősége van a diagnózisnak.
Ami pedig a jegyzetelést és triviális kérdéseket illeti: az első (egy-két) ülés minden terapeutánál így zajlik, ezt hívják anamnézis felvételnek. A későbbiekben viszont egy jó terapeuta nem jegyzetel és nem tesz fel triviális kérdéseket. Egészen másképp működik a terápia, nem úgy, ahogy elképzeled...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!