Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik a legéletképesebb és...

Melyik a legéletképesebb és legintelligensebb rassz?

Figyelt kérdés
Én a kelet-ázsiaiakat mondanám, ott is Kínát a több ezer éves múltja miatt, valamint Japánt.
2013. szept. 4. 17:23
 1/5 Grielean ***** válasza:
Most mi is a kérdés igazából? Csak mert sem a kelet-ázsiai, sem Kína, sem Japán nem rassz.
2013. szept. 4. 17:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is őket mondanám.
2013. szept. 4. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Számomra az, hogy a kínaiak az utolsó példányig kiirtják a tigriseket, leopárdokat és ázsiai oroszlánokat (még az állatkertekben is!!) a nekik tuljadonított nem létező gyógyerő miatt, meg a feketemedvéket is az epéjükért (annak állítólag tényleg van gyógyhatása, de a disznóepe is éppolyan hatékony, miközben pl. egy anyamedve leölésével annak bocsai is menthetetlenül elpusztulnak) -- több ezer éves fejlett kultúra, csak nem éppen az intelligenciára épül.

Japán? Ahol nem is olyan régen (nagyon remélem, hogy ez ma már nincs...) sz**rá nyomorították a nők lábát? Ez is évezredes kultúra, csak éppen ugyanez.

Egyébként tényleg mi a kérdés? Tudod, mi az a rassz? Akkor azt is tudod, hogy a japánok és a kínaiak egyazon rasszba tartoznak? (De nem minden népcsoport, ami az országuk területén él -- Japánban az ainuk, Kínában pedig, na, fel tudod sorolni, hányféle kisebb-nagyobb létszámú etnikum él?) És azt is tudod, hogy a japán kultúra a tőle sokkal idősebb kínaira épül, szinte minden tekintetben?

És ha már az életképességnél tartunk: tudtad, hogy gyakran a "keverékek" a legéletképesebbek? Pl. a legszebbnek tartott japán szupermodellek igen jó része japán-ainu keverék.

Szóval nem ártana itt alapvetőbb kérdéseket tisztázni.

2013. szept. 4. 17:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem akartam kisregényt írni, azt hittem, hogy érthetően fogalmaztam.

Tudom, hogy a kínaiak és a japánok egy azon rasszot képviselik, ez csak egy szűkítés volt a részemről.

Az meg törvényszerű, hogy fajok pusztulnak ki. Ez lehet egy meteortól, egy árvíztől vagy egy másik fajtól, amely ugyanúgy életben marad utána is, mint azelőtt.

2013. szept. 4. 17:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Németek,zsidók,franciák,svédek,japánok igen intelligensek

Igazából nem lehet konkretizálni mert minden nemzet tagjaiből kerülnek ki nagy emberek

Bár ez függ az anyagi helyzettől is szerintem: lásd Egyiptomot ahol a világ legintelligensebb és leggazdagabb élete működött 2000 éve, most meg sehol nincsenek

2013. szept. 4. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!