Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért, mitől térhet vissza a...

Miért, mitől térhet vissza a szorongás, ha egyszer már kezelve lett?

Figyelt kérdés
2 éve kezdődött először a szorongásom, egy évig tartó terápiával sikerült helyrehozni (gyógyszeres, pszichoterápia). Családi okok miatt volt, meg poszttraumás stressz, múltbeli dolgok...Ezek már rendeződtek, bár még otthon élek, ugyan tervben van a költözés. Most vagyok egy hete szabadságon az ünnepek miatt, eddig folyamatosan fél éve dolgoztam, egy új munkahelyen. Eléggé megviselt hogy oda kerültem, de összességében nem rossz. Szóval mióta itthon vagyok, a szabim első két napja tök jól telt, de aztán szenteste előjött a szorongásom, pedig egy éve már tünetmentes voltam. Egy hete tart lassan és nem értem miért. Szapora a pulzusom, gyomorgörcsöm van és akármit csinálok, nem múlik el. Tény hogy nem vagyok otthon szivesen, de nem akarom hogy megint újra kezdődjön ez az egész...Miért lehet? Valaminek az utóhatása, vagy újra kezdődne? Másnak is volt már hasonló tapasztalata, ki mit tett ellene?

2015. dec. 29. 20:10
1 2 3
 21/21 hosszúhajú ***** válasza:
gyógyulás után sem szabad abbahagyni a gyógyszert, mert visszajöhet, 5 év után szokták azt mondani ha tünetmentes, hogy elvileg gyógyult.
2015. dec. 31. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!