Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért, mitől térhet vissza a...

Miért, mitől térhet vissza a szorongás, ha egyszer már kezelve lett?

Figyelt kérdés
2 éve kezdődött először a szorongásom, egy évig tartó terápiával sikerült helyrehozni (gyógyszeres, pszichoterápia). Családi okok miatt volt, meg poszttraumás stressz, múltbeli dolgok...Ezek már rendeződtek, bár még otthon élek, ugyan tervben van a költözés. Most vagyok egy hete szabadságon az ünnepek miatt, eddig folyamatosan fél éve dolgoztam, egy új munkahelyen. Eléggé megviselt hogy oda kerültem, de összességében nem rossz. Szóval mióta itthon vagyok, a szabim első két napja tök jól telt, de aztán szenteste előjött a szorongásom, pedig egy éve már tünetmentes voltam. Egy hete tart lassan és nem értem miért. Szapora a pulzusom, gyomorgörcsöm van és akármit csinálok, nem múlik el. Tény hogy nem vagyok otthon szivesen, de nem akarom hogy megint újra kezdődjön ez az egész...Miért lehet? Valaminek az utóhatása, vagy újra kezdődne? Másnak is volt már hasonló tapasztalata, ki mit tett ellene?

2015. dec. 29. 20:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
én is igy látom, a gyógyszer a tüneteket enyhiti, de másban biztos nem segit, és valóban sokan várják ezektől a szerektől a megoldást, amikor nem is a kémiával, a szervekkel van a baj...ahol szervi dolog áll a háttérben, sztem ott jóval komolyabb betegségről beszélhetünk, de nem vagyok orvos, nem akarok okoskodni :)
2015. dec. 31. 11:39
 12/21 hosszúhajú ***** válasza:
visszatérhet még körülményváltozástól, gyógyszerhozzászokástól - akkor váltani kell - mindig a körülményekhez igazítani, na meg alkat kérdése. nálam ugyanez van. ilyenkor új gyógyszer, vagy módosítás. ez olyan mint a rák. az agyban nem megfelelően működik a szinapszis, az idegsejtek működése. ha egyszer gyógyszert kapsz rá, nem örökké tart, mint ahogy a ráknál sem, mert visszajöhet. a nem megfelelő működést nem lehet egyszer és örökre rendbe tenni.
2015. dec. 31. 12:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem nyugtatót kell szedni, hanem antidepresszánst.
2015. dec. 31. 13:21
 14/21 anonim ***** válasza:
Úristen... most amikor elolvastam teljesen olyan mintha én írtam volna. Nekem is ugyanez volt,poszttraumás stressz szindróma,gyógyszeres kezelés 1 évig,majd elhagytam a gyógyszereket teljesen, szépen fokozatosan,viszont most,hogy itthon vagyok,nálam is előjött a szorongás újra... Nincs étvágyam,nincs kedvem semmihez,sírtam is... Engem is érdekelne,hogy ki mit tud tanácsolni...
2015. dec. 31. 13:53
 15/21 A kérdező kommentje:
én nem szedtem antidepresszánst és nem is fogok, nincs szükségem rá, és ezt az orvosom is igy látta, amikor kezelés alatt álltam. szerintem erről felesleges beszélni, mert nem szoktam rá semmire, a frontint is már nagyon rég elhagytam, annak meg ha jól tudom nincsenek ilyen mellékhatásai, hogy később visszajöhet meg stb.
2015. dec. 31. 15:34
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem gondolkodtál még,hogy visszamenj az orvoshoz egy konzultációra? Vagy még vársz egy kicsit?
2015. dec. 31. 15:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Pszichiáterhez tuti nem megyek, pszichológuson gondolkodtam, hogy ha nem múlik és elviselhetetlen lesz, ha járok dolgozni, akkor visszamegyek mindenképp...
2015. dec. 31. 16:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Neurológuson nem gondolkodtál? Nekem ő segített,amikor ilyen jellegű problémám volt.

Gyanítom,hogy az ünnepek alatti pihenés és semmittevés hozta ezt most ki belőled. Pont ebben a cipőben vagyok én is,mint írtam.

Sok erőt kívánok neked és kitartást!

2015. dec. 31. 16:13
 19/21 A kérdező kommentje:

én is erre gondolok, de pont jó hogy pihenésre veszem ki a szabadságot, aztán ez lesz :)

neked is kitartást ehhez a problémához, remélem hamar megszabadulunk tőle.

2015. dec. 31. 16:17
 20/21 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen!

Ha van kedved írhatsz privátban,szívesen segítek ha tudok bármiben.

2015. dec. 31. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!