Önkielégítés, feszültség, vallás, pszichoszomatikus tünetek?
Hipochondria bűntudat miatti szorongással vegyítve.
Ebből az állapotból szakember segítségével könnyebben kikerülhetsz. Fel kellene oldani a maszturbáció-vallás ellentétet is, mert egész életedre kiható, állandó lelkiismereti válságot okozhat.
Bika jegyű vagy?
Esetleg keress barátnőt, akivel a házasságig nem szexelhetsz a vallásod miatt... én is keresztény vagyok, és egyszer megmagyaráztam a hittanáromnak és a plébánosunknak is, miért oltári nagy baromság hogy házasság előtt nincs szex.
1. Nem házasodok össze olyannal egy egész életre, akivel nem beszéltünk át mindent. Mi van ha ő a BDSM-et szereti, és én is, és mindketten szubok vagyunk, de ez nem derül ki, csak az esküvő után? :D ... Ciki.
2. Jézusnak egy fél szava sem utal arra, hogy nem szabad szexelni házasság előtt. Innentől kezdve hiteltelen pampogásnak és a zsidótörvény legitimálásának tartom, amit művel az egyház.
A maszturbálás pedig, hasonló logika mentén haladva, pont annyira testi - biológiai szükséglet, mint az evés, vagy a mozgás. Önző a mozgás ha egyedül mozogsz? Önző az evés ha egyedül eszel? Nem hinném... Pusztán objektíven kéne gondolkodni, és definiálni a bűnt: A bűn az a cselekedet, amivel magadnak vagy másnak ártasz. Szenvedést okozol.
Kérdem én: A maszturbálással magadnak vagy másnak ártasz? Más ott sincs, magadnak pedig jó érzés. Ha az általad leírt logikát követed, akkor elkorcsosul a lelked, mert olyat vonsz meg magadtól, amire a természetes valódnak szüksége van.
És most jöjjön a kegyeledöfés: Jézus azt mondta a maszturbálásról, hogy: "". Idézet vége.
Sok sikert!
A halálról meg annyit, hogy mindenki fél tőle.
Ösztönös ez a félelem. Valójában én nem is a haláltól, hanem a szenvedéstől félek. Attól hogy lassan halok meg, és sokáig kell szenvednem, mire a túlvilágra jutok.
Az a helyzet, hogy akik a klinikai halálból visszajöttek, arról számolnak be, hogy különösebben nem éreztek fájdalmat. Ez megnyugtató.
Ha nincs túlvilág, akkor tök mindegy hogy meghalunk-e, ha pedig létezik a halál utáni élet, akkor meg jó hogy meghalunk. Rosszat nem lehet mondani.
Na ez a jegy lett volna a második tippem. :D
Ne eltereld róla a figyelmedet, hanem fogadd el, hogy ez nem bűn és pont.
Én talán pánikban nem vagyok, de kicsit hasonlítok a Kérdezőhöz. Az utóbbi időben nagyon feszült, ingerlékeny voltam. 3 hétig nem végeztem önkielégítést.
Így a kérdésre válaszolva szerintem van alapja annak, ha az ember hosszabb időn át nem végez szexuális tevékenységet, akkor mentális tünetek előjöhetnek.
A Kérdezőhöz hasonlóan én is vallásos vagyok. Szeretem kielégíteni magam (nekem sajnos nincs barátnőm), de utána több napig lelkileg nagy szenvedés gyötör.
Nem tudom, számít-e, de én is mérleg jegyű vagyok.
Csatlakoznék a Kérdező kérdéséhez, én is várnék további válaszokat, sokat segítenétek vele mindkettőnknek.
#9: 'Szeretem kielégíteni magam (nekem sajnos nincs barátnőm), de utána több napig lelkileg nagy szenvedés gyötör. '
Ezuton gratulalnek vallasod papjainak, katekizmusainak, hogy egy lelki roncsot csinaltak beloled. Bocs, nem tudom finomabban megfogalmazni, de sosem fogsz puncit latni, azert nem, mert abban is csak a BUNT fogod latni, mocskosnak fogod latni a szexualis eletet, kotelessegnek felfogni ami a gyereknemzeshez szukseges rossz. Amig ezen nem lepsz tul, sz*r, frusztralt, oromtelen eleted lesz, amit a 'vallasossagra' fogsz fogni, mikozben effektive lelkibeteg vagy, akinek kezelesre van szuksege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!