Pszichoszomatikus betegségekkel tapasztalatok (magyarázat lent)?
Pár éve észrevettem, hogy a stressznek köszönhetően a nyakamban (nyelőcső, légcső) nyomást érzek, illetve szorítást. Ha a párnára hajtom a fejem, a mai napig le kell nyomkodnom a nyakam alatt, hogy ne érezzem, hogy nyom. Bár orvosnál nem voltam még kivizsgáláson - tudom, kéne, majd sort kerítek rá - valószínűnek tartom, hogy ez valami alattomosan kialakult pszichoszomatikus tünet. Tegnap állásinterjún voltam, és néha rámjött az izgulás előtte, konkrétan nyomást, szorítást éreztem a nyakamban, még nyilaló fájdalmat is, mintha feszítené belülről valami. A vérnyomásom nagyon alacsony, lehet, hogy egy hirtelen felment vérnyomás eredménye lehetett a fájdalom? Rákerestem neten, és ilyen tünetet nem írnak sehol. Az állásinterjú jól sikerült, és utána elmúlt ez a fájdalom. Előtte se volt állandó, 3-4 alkalommal hirtelen megfájdult, aztán elmúlt.
Sokszor tapasztalok nehéz nyelést is. Ez esetleg még a maradványa lehet egy régi csúnya mandulagyulladásnak.
Teljesen fizikainak érzetem a dolgot. (Mármint a fájdalmat a szívem táján) Nagyon meg is ijedtem, mert több súlyos szívbeteg volt a családban. Aztán minden orvosi vizsgálatom eredménye negatív lett.
De a Te helyedben mindenképpen orvoshoz mennék első körben, hátha valami szervi ok van a háttérben.
valószínűleg pszichoszomatikus betegség, ha főleg stresszes
időszakokban fordul elő.
nekem a szememnél van ugyanez. (rossz a távolra látásom)
azért van, mert elfordulok valamilyen probléma elől, nem
akarom -szó szerint- "észrevenni"...Bár nálad csak a
stressztől van.
A nehéz nyelés (stresszes időszakokban) gyakran lehet a
kiszáradt torok miatt, szintén a stressztől.
Amúgy meg (ha nincs kiszáradva a torkod) lehet, hogy
a mandulagyulladás maradványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!