Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kezeljem a kattanásomat?

Hogyan kezeljem a kattanásomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azthiszem skizofrén vagyok, tourette-szindróma szerű tüneteket produkálok, ha egyedül vagyok:üvölteni lenne kedvem, de csak halk sikkantásokat eresztek, affektálva beszélek csak úgy a levegőbe, zúzni, pusztítani akarok, de csupán egy-két rángatózást engedek.

Úgy gondolom ez a hosszas elszigeteltség, rengeteg kiadatlan energia (iszonyú tunya vagyok) és az elfojtott érzelmek (agresszió, egy ember váltja ki, a kitörés balesethez vezethet)miatt van.

Mókás probléma, de az első észrevételem óta súlyosbodott.

2015. dec. 8. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
És ezeket orvos diagnosztizálta?
2015. dec. 8. 16:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, ezt a felületes ismereteim alapján következtettem ki
2015. dec. 8. 16:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha inkább elmennél orvoshoz? A skizofrénia mindenképpen gyógyszeres kezelést igényel, de amúgy nem hiszem, hogy te az lennél.
2015. dec. 8. 16:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Pszichiáterhez nem szeretnék menni, sokan beszélik, hogy némely betegség kamu, nem tudják az okokat, és megszűntetni sem tudják csak enyhíteni a tüneteket.

Állítólag csak azért állítanak fel bármilyen diagnózist, hogy üzletelhessenek a gyógyszer iparral.

2015. dec. 8. 17:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem pszichológushoz is elég lenne először elmenned, nem kell a pszichiáter. Próbálj meg jobban odafigyelni magadra, sportolj, meditálj, hallgass Szabó Pétert, foglald el magad, próbáld meg megtalálni azt, amit szeretsz csinálni és amiben jó vagy. Figyelj a helyes étkezésre és ne egyél csokit, a csoki halálfélelmet okoz hosszútávon (nem vicc..). Skizofrén szerintem már csak azért sem lehetsz, mert akkor nem tudnál róla, hogy az vagy - de lehet, hogy én tudom rosszul, nekem is elég felületesek az ismereteim az ilyesmivel kapcsolatban. Minden esetre azt tanácsolnám, hogy mindenképp keress fel egy pszichológust, nem is hinnéd, mennyit tud segíteni (tapasztalatból mondom!) és a tünetek alapján be is tudja neked tájolni, hogy ha van valami betegséged esetleg, akkor azt hogy is nevezik és hogyan kezeld. Addig is, ha előjön ez a probléma, próbálj meg tudatodnál maradni (bár úgy tűnik, ezzel nincs problémád), megfigyelni magad és a tüneteket, és rájönni, hogyan tudod lenyugtatni magad. Lehet, hogy valamiféle vitaminhiányod van és az produkálja ezt a szervezetedben, szinte bármi lehet, ezért kell a szakember, hogy meg tudja mondani Neked. Nagyon sok erőt és egészséget kívánok Neked!!!

2016. jan. 17. 00:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat!

Nekem úgy tűnik hogy rengeteg energia lefojtás miatt van ez, azokon a napokon amikor dolgozok nincs ilyen :)

2016. jan. 31. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!