Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kezeljem ezt a szintű...

Hogyan kezeljem ezt a szintű stresszet?

Figyelt kérdés

Pár éve kezdődött a dolog, ami az elmúlt fél-, de inkább egy évben felerősödött, sokszor napi szintűre is. Néha már csapkodok mindent, a saját szüleimet is kikészítem a viselkedésemmel, amit aztán mélyen megbánok. Valószínűleg a tanulás, a rengeteg megoldatlan feladat és probléma, amiket próbálok megoldani (sajnos sokszor egyszerre), és ha nem megy, az rátesz még egy lapáttal...

Önmagamat lenézem, nem bízok magamban, mindenhez negatívan állok hozzá, és szinte biztos, hogy depressziós vagyok, ami valószínűleg a stressz miatt alakult ki. Múltkor a gép előtt spontán, minden nyomós indok nélkül elkezdtem sírni...

Napközben a kedvem sokszor nyomott, ingerlékeny, feszült vagyok, nem tudok lazítani.

Pszichológussal már beszéltem párszor, de nem ért semmit. Úgy érzem, kezd a mentális egészségem rovására (is) rámenni a stressz, nem tudom egyszerűen kontrollálni a negatív érzelmeimet. Sokszor úgy érzem, kezdek bekattanni. Egyszer sírok, máskor nevetek, pár óra leforgása alatt.

Sajnos sokszor úgy is vezetem le a feszültségemet, hogy magamban teszek kárt (szerencsére semmi komolyabb), csak beleütök a falba, mert a fájdalom sokszor eltereli a figyelmemet.

2015. máj. 16. 21:32
 1/2 anonim ***** válasza:

A pszichológussal hiába beszélsz párszor, főképp ha nem kiképzett terapeuta. A hullámzó érzelmeket leginkább mélylélektani terápiával (KIP, ego-state, regresszió, Rossi, Bradshow, stb.) lehet rendezni.

Nézd meg a YouTube-on az "Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez" című sorozatot, megtalálhatod benne a megoldást.

2015. máj. 16. 22:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy, húzás a konditerembe és minden nap fuss +toljad a súlyzós edzéseket. Utána legyél ideges, ha tudsz :) 2 hét múlva várom a beszámolódat privátba!
2015. máj. 17. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!