Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék megnyugodni...

Hogy tudnék megnyugodni vizsgákon? Betegesen rettegek

Figyelt kérdés

Közeleg a vizsgaidőszak, és már most rettegek... Idén szeptemberben váltottam egyetemet, éppen emiatt a probléma miatt.

Szoktam tanulni a vizsgákra. Általában kijegyzetelem az anyagot és olvasgatom, sokszor felmondom magamnak hangrögzítőre, és visszahallgatom sokszor. Magamban simán felmondom a dolgokat, tehát tudom.

Viszont abban a pillanatban, hogy beülök vizsgázni, mindent elfelejtek. De ez nem az a vicces vizsgadrukk, konkrétan az előző helyen alig sikerült ponthatáros kettessel átesnem néhány tárgyból, a legtöbb vizsgám egyes lett. Mellesleg izzadok és ráz a hideg és könnyezek végig amíg írom.

Most az új helyen is írtam egy 1-es zh-t, majd 1-esre javítottam, ugyanez miatt, szóval most csúszok egy évet ezzel a képzéssel is.

Teljesen kétségbe vagyok esve, egyre jobban pánikolok a vizsgaidőszak miatt. Mit csináljak, hogy ne rettegjek, és eszembe jussanak a tanultak?

2015. dec. 5. 14:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Minden fejben dől el, keress a video megosztókon ilyen tudományt. A jóllét titka az, ha nem hallgatsz az elme süketelésére.

A legfontosabb, hogy akarod a sulit, akarsz teljesíteni, hidd el ez a legfontosabb. Az erő=akarat. Túléltük már néhányan, nyugi, lásd magad előtt a célt, az is segít és sok tanulás.

2015. dec. 5. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenki ezt teszi. Keress partnert hozzá, hogy együtt retteghessetek. Hidd el, segít..
2015. dec. 5. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
nyilván valamilyen meditációs technikát kellene gyakorolnod. a neten találsz elég anyagot, az alapján ki tudod választani, melyik a testhezálló.
2015. dec. 5. 16:06
 4/8 A kérdező kommentje:
Sokat tanultam, nagyon akartam, de nem megy így. :(
2015. dec. 5. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:

egyes válaszoló, a kérdésből úgy tűnik, hogy az akarás megvan.

valamilyen lazítás kellene tényleg.

2015. dec. 5. 17:36
 6/8 anonim ***** válasza:
akkor meditációs tanfolyamra vagy pszichológushoz kell menni.
2015. dec. 5. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"A legfontosabb, hogy akarod a sulit, akarsz teljesíteni, hidd el ez a legfontosabb."

Nem azt írtam, hogy akarja jobban, hanem azt, hogy az már fél siker, hogy akarja és ez megvan.. ez a mai ifjaknál annyira nem egyértelmű, de az, hogy őt ez ennyire foglalkoztatja, tök jó, és nem legyint egyet, hogy majd lesz valami, max. kimaradok, stb.

2015. dec. 5. 21:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok! Volt hogy annyira rástresszeltem hogy felelés közben kihivtak a térképhez hogy nem tudtam megmutatni hol van euròpa :/ szét aláztak érte egy òrán keresztül. Azòta mikor ilyesmire kell készülnöm vagy emberek elött előadást tartani mindig beveszek egy nyugtatòt. Sokat segit aki ennyire ideges izgulòs tipus!
2017. dec. 5. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!