Generalizált szorongásból ki lehet jönni, van olyan akinek esetleg sikerült?
Egész életemben szorongó, ideges típus voltam, a szorongásom 10-es skálán általában 3-4-es szinten volt. egy pár hete pánikrohamokat szendvedtem. Kimaradtak azok az intenzív pánikrohamok, viszont most a betegségem átment erős generalizált szorongásba.
Folyamatosan szorongok, elviselhetetlen tüneteket érzek, azon aggódom, hogy valamilyen komoly betegségem van. Már 7 orvos mondta, hogy nincs bajom, és hogy idegi alapon vannak a tüneteim. Nehéz elhinni.
Ezen kívül sok minden miatt aggódom, félek, hogy elveszítem mindazt amit felépítettem, a barátnőmet, hogy az emberek bekategorizálnak betegnek, halálfélelem, rossz közérzet stb.
Sikerült valakinek kijönni ebből?
Nekem 70 évesen jött elő ez az allergiám. Addig annyi tejet ittam, amennyit csak lehetett. Ahogy megfigyeltem magamon, az egész kb 2 hónap alatt zajlott le. A rosszullétektől, a pánikig, a gyors fogyásig, és hogy nem bírt el a lábam. 20 m t ha tudtam folyamatosan járni. És kb fél év alatt jöttem rá, hogy ez nem játék. Időnként még próbálkoztam laktózmentes tejjel, meg laktóz tablettával, de vagy nem találtam el a mennyiséget ( pl. egyik nap még megettem egy sütit, baj nélkül) másnap pedig ugyanattól rosszul lettem. Mostanra már egy csokit sem eszek, Semmit, amibe tejgyanus dolog van. Azóta simán sétálok több km-t. Rendbejött az étvágyam, teljesen normális a székletem ( a hasmenés az nagyon nem jó jel, a váltakozva hol ilyen hol olyan meg nagyon intő jel.
Étrend: Otthagytuk az éttermet, ahonnan hordtuk az ebédet, mert nem tudták garantálni a tejmentes étrendet. Azóta a feleségem főz. Élelmezésvezető. Ő mindíg kitalálja mit csináljon. Tej helyett teát iszok, vagy gyümölcslét. Jut eszembe: a kálciumhiánytól meh nem kell félni. Ezt a dokim is mondta, de labor is kimutatta, hogy nincsen hiányom belőle.
Eszek helyette mást, amiben van Ca. Te mennyi idős vagy?
Nem kell félrevinni a dolgot.
A pánikroham az nem tünet, hanem önmagában egy betegség.
Ha jelen van a félelem is a testi tünetek mellett, azt nem okozza semmiféle étel- vagy egyéb allergia. Könnyű egyébként ellenőrizni: ha az ember bevesz a roham elején egy nyugtatót és hamarosan elmúlik, nos ilyet nem tud egy allergia sem.
Én azt javaslom magánpszichiáterhez menj, 5-10 E Ft között van, de már pár napon belül mehetsz is.
13-as
Én pedig úgy vélem, hogy pánikbetegség lehet valaminek az eredménye is, valamilyen testi tünetnek, vagy esetleg betegségnek. Pld sztem gyomorsav és reflux is okozhat pánikbetegséget, mert aki életében először tapasztalja azt gyötrő kínzó égető érzést a szíve alatt és a mellkasában, az nagyon megijedhet és félelmében kaphat pánikrohamot, mert azt hiszi, hogy hal meg. Attól kezdve pedig már fél a tünetektől, és bármikor gyomorsavja van meg refluxja azonnal jelentkezik a pánikroham is. Saját véleményem.
Az csak "pánik" a szó köznapi értelmében. Én pánikbetegségről írtam, aminek egyik legfőbb jellemzője az ok nélküli félelem és szinte mindig velejárója a generalizált szorongás, valamint a rendkívül vegyes és közel sem csak az ételallergiával megegyező tünetek. Nagyon jól körülhatárolható helyzetekben továbbá garantáltan előjön, akár iszol tejet vagy bármit, akár nem.
A címben megnevezett generalizált szorongás sehogysem jön össze az ételmérgezéssel vagy allergiával, eleve a definíciója is az, hogy kvázi ok nélküli, állandó, vegyes szorongás.
Hidd el hogy önálló betegség, nem véletlenül hatnak rá gyógyszerek. Ha neked a tej miatt van valami, akkor az viszont se nem pánikbetegség, se nem GAD.
Nekem az első pánikrohamom éjszaka jelentkezett miután este megittam 3 sört és egy nagyot kajáltam. Jól tele volt rakva a hasam.
A második munkahelyen, miután kávét ittam. Akkor most mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!