Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generalizált szorongásból ki...

Generalizált szorongásból ki lehet jönni, van olyan akinek esetleg sikerült?

Figyelt kérdés

Egész életemben szorongó, ideges típus voltam, a szorongásom 10-es skálán általában 3-4-es szinten volt. egy pár hete pánikrohamokat szendvedtem. Kimaradtak azok az intenzív pánikrohamok, viszont most a betegségem átment erős generalizált szorongásba.

Folyamatosan szorongok, elviselhetetlen tüneteket érzek, azon aggódom, hogy valamilyen komoly betegségem van. Már 7 orvos mondta, hogy nincs bajom, és hogy idegi alapon vannak a tüneteim. Nehéz elhinni.

Ezen kívül sok minden miatt aggódom, félek, hogy elveszítem mindazt amit felépítettem, a barátnőmet, hogy az emberek bekategorizálnak betegnek, halálfélelem, rossz közérzet stb.

Sikerült valakinek kijönni ebből?

2015. dec. 1. 18:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Pszichiáter állapította meg, hogy generalizált szorongásod van? Egyáltalán, voltál pszichiáternél?
2015. dec. 1. 18:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Várólistán vagyok, kell még hozzá egy kis idő. De a leírtak alapján nem az vagyok?
2015. dec. 1. 18:42
 3/18 anonim ***** válasza:
Aki átesett a GAD-on, nem így szokott fogalmazni. Bár voltaképpen amiket leírtál hasonlít rá. Akikkel leveleztem, egyikük sem magát féltette, hanem valamelyik hozzátatozóját. Én úgy tudom, hogy így kezdődik. Túlzott aggódással. Ha időben elmennek orvoshoz, akkor aránylag jól kezelhető a betegség, de még így is sokáig tart. Amíg a pánik, depresszió pár hónap alatt kikezelhető, a GAD nak kell 2 év is. A gyógyszer mellé felírnak pszichológusi kezelést is. De majd meglátod. Mikorra van időpontod?
2015. dec. 1. 18:51
 4/18 A kérdező kommentje:

Igen, végül is az szakember dolga felállítani a diagnózist. De, amennyire én tudom, a pánikbetegség kapcsolatban áll a generalizált szorongással, vagyis általában együtt jelentkeznek, vagy máskor egyik követi a másikat.

Amúgy rám is jellemző volt a túlzott aggódás, már a pánikrohamok előtt. Akkor nem az egészségem miatt, hanem, ahogy te írtad szeretteim, munka, az élet miatt.

Lehet, hogy régebb óta szenvedek tőle mint gondolom.

Erősen nem szeretném magam begyógyszerezni, de majd kiderül, hogy nélküle menni fog-e.

Nem tudom még a időpontomat, várom a telefonhívást. Remélem, hogy januárba sorra kerülök.

2015. dec. 1. 19:18
 5/18 A kérdező kommentje:
És a legrosszabb tünet a krónikus fájdalom. Fájnak az izmaim, főleg a mellkasi, háttájéki. Azon kívül emésztési zavarok, puffadás, székrekedés vagy hasmenés. Ködös elme, nehezemre esik beszélnem, mintha nem lenne erőm hozzá, nincs energiám, hamar kifáradok.
2015. dec. 1. 19:23
 6/18 anonim ***** válasza:
Amiket utolsónak leírtál, azok engem a tejallergiámra emlékeztetnek. Az volt nekem ennyire szerteágazó. Már nagyon sokféle vizsgálaton átestem ( UH. Hasi CT, Labor,) kitalálták hogy hasnyálmirigy rákom van. Ezt még a CT előtt diagnosztizálták. És egy véletlen során tevődött a gyanú valamilyen allergiára. Kezdtem a teljes tejelvonást, és 3 napra rá a bajaim 90 % a elmúlt. Mára már 99... egy százalék azért maradt, mer 100 % os ember nincsen.
2015. dec. 1. 20:02
 7/18 A kérdező kommentje:

Aham, érdekes amiket írsz. Egy pillanatra felcsillant a remény bennem, de aztán eszembe jutott, hogy azért volt már olyan, hogy 3 napig nem fogyasztottam tejet, és mégsem javultak a tüneteim. Nem tudom, lehet, hogy vannak más ételek is amelyekbe vannnak tejtermékek és minden nap eszem őket.

Viszont nekem nem volt a hasam kivizsgálva. Csak szív EKG és vérkép. EKG-t csináltak vagy 5-öt. Azt mondják, hogy az alapján teljesen egészséges vagyok. Kimerülést mondtak eddig az orvosok, idegi kimerülést és szorongást (csak így általánosan) A további diagnózishoz szükségem lesz egy pszichiáter véleményére. Viszont ijesztő annak a gondolata, hogy az ember mentális probléma miatt kezelik úgy, hogy közben valami fizikai okozza a tüneteket. Csak hát túl sok lenne annyiféle ellenőrzést megcsináltatni. Az orvosoknak elég volt a vérteszt+EKG kombináció.

Viszont voltak/vannak gerincpanaszaim is. És a hátamon a nagy anyajegyem körül fáj, és egyszer egy fekete pötty volt rajta, amit el lehetett kézzel távolítani. Szóval egy időben amiatt is paráztam. Egyik orvos azt mondta nem néz ki rosszul.

Viszont én úgy érzem magam mint a kihányt epe mindig. Alváshiány hatásai is felgyülemlettek már.

2015. dec. 1. 20:16
 8/18 anonim ***** válasza:
Semmi nem mutatja ki a tej allergiát ( sem a glutén allergiát) Vagy rájössz, vagy belepusztulsz. Nem utolsósorban pánikrohamot, és egyéb pszichiátriai tünetet is okoz. Olvass utána. A menyem tej, és glutén allergiás, és majd belehalt. Egy fiatal egészséges nő! Nála is hasnyálmirigy rákot állapítottak meg! Azonkívül még 1001 bajt. Most miután betartja a diétát, tünetmentes.
2015. dec. 1. 22:48
 9/18 anonim ***** válasza:
Ja, és a tej allergia nem azonos a laktóz allergiával. A tej allergia minden tejtermékre vonatkozik. És majdnem mindenben tej van, vagy tej származék!
2015. dec. 1. 22:50
 10/18 A kérdező kommentje:
Hm...én egész életemben nagyon sok tejet ittam, reggel és este volt a minimum. De volt, hogy még ennél is többet. Nem volt különösebb problémám. Persze lehet, hogy most jött ki, nem tudom. Nem érzem azt, hogy változna az állapotom attól függően, hogy kevesebb tejterméket viszek be. A családomban elég gyakoriak voltak a gyomorpanaszok. Fekély például. Lehet, hogy van valami amit nem bír meg a gyomrunk kitudja. Nehéz összeállítani egy olyan étrendet amiben nincs tejtermék meg tej származék? Mikre kell összpontosítani elsősorban? Azért ugye kálciumra is szüksége van a szervezetnek...
2015. dec. 1. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!