Generalizált szorongásból ki lehet jönni, van olyan akinek esetleg sikerült?
Egész életemben szorongó, ideges típus voltam, a szorongásom 10-es skálán általában 3-4-es szinten volt. egy pár hete pánikrohamokat szendvedtem. Kimaradtak azok az intenzív pánikrohamok, viszont most a betegségem átment erős generalizált szorongásba.
Folyamatosan szorongok, elviselhetetlen tüneteket érzek, azon aggódom, hogy valamilyen komoly betegségem van. Már 7 orvos mondta, hogy nincs bajom, és hogy idegi alapon vannak a tüneteim. Nehéz elhinni.
Ezen kívül sok minden miatt aggódom, félek, hogy elveszítem mindazt amit felépítettem, a barátnőmet, hogy az emberek bekategorizálnak betegnek, halálfélelem, rossz közérzet stb.
Sikerült valakinek kijönni ebből?
Igen, végül is az szakember dolga felállítani a diagnózist. De, amennyire én tudom, a pánikbetegség kapcsolatban áll a generalizált szorongással, vagyis általában együtt jelentkeznek, vagy máskor egyik követi a másikat.
Amúgy rám is jellemző volt a túlzott aggódás, már a pánikrohamok előtt. Akkor nem az egészségem miatt, hanem, ahogy te írtad szeretteim, munka, az élet miatt.
Lehet, hogy régebb óta szenvedek tőle mint gondolom.
Erősen nem szeretném magam begyógyszerezni, de majd kiderül, hogy nélküle menni fog-e.
Nem tudom még a időpontomat, várom a telefonhívást. Remélem, hogy januárba sorra kerülök.
Aham, érdekes amiket írsz. Egy pillanatra felcsillant a remény bennem, de aztán eszembe jutott, hogy azért volt már olyan, hogy 3 napig nem fogyasztottam tejet, és mégsem javultak a tüneteim. Nem tudom, lehet, hogy vannak más ételek is amelyekbe vannnak tejtermékek és minden nap eszem őket.
Viszont nekem nem volt a hasam kivizsgálva. Csak szív EKG és vérkép. EKG-t csináltak vagy 5-öt. Azt mondják, hogy az alapján teljesen egészséges vagyok. Kimerülést mondtak eddig az orvosok, idegi kimerülést és szorongást (csak így általánosan) A további diagnózishoz szükségem lesz egy pszichiáter véleményére. Viszont ijesztő annak a gondolata, hogy az ember mentális probléma miatt kezelik úgy, hogy közben valami fizikai okozza a tüneteket. Csak hát túl sok lenne annyiféle ellenőrzést megcsináltatni. Az orvosoknak elég volt a vérteszt+EKG kombináció.
Viszont voltak/vannak gerincpanaszaim is. És a hátamon a nagy anyajegyem körül fáj, és egyszer egy fekete pötty volt rajta, amit el lehetett kézzel távolítani. Szóval egy időben amiatt is paráztam. Egyik orvos azt mondta nem néz ki rosszul.
Viszont én úgy érzem magam mint a kihányt epe mindig. Alváshiány hatásai is felgyülemlettek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!