Valóban ennyitől kéne jobban lennem?
hány éves vagy?
valami nincs Veled rendben?
talán a családban kéne a baj okát először megkeresni.
milyen kapcsolatod van a szüleiddel, barátaiddal?
Konkrét tanácsot ne várj, azt nem fogsz kapni.
A terapeuta feladata, hogy tükröt tartson, pont azt lehet megtanulni, amiről írod, hogy nem megy: megfogalmazni, hogy mit érzel. Ez mindennek a kiindulópontja.
Viszont egy terápia hosszú idő és sok a kókler, aki nem segít, hanem csak azt hiteti el veled, hogy nincs megoldás. Inkább egy jó terapeutát keress, ne tanácsadókat, és légy türelmes. A válaszok nem jönnek egyik pillanatról a másikra.
ha nem kérdeznek Tőled semmit, akkor minek akarsz esetlegesen pszichológushoz menni?
attól, hogy Te leirod, elmondod mi a baj, nem lesz okosabb.
a baj gyökerét kell feltárja ahhoz, hogy előbbre jussál.
Szóval suliba jársz még, és családi problémáid vannak:
-tulszeretnek, tultörődnek veled, vagy.
-nem foglalkoznak veled, meg sem hallgatnak???
testvéred van?
irod:"nem azt várom, hogy konkrét tanácsot adjon, hanem olyan hogy péládul ha nagyon rossz véleménnyel vagyok saját magamról, akkor írjam le minden este, hogy aznap mi jót tettem. Vagy írjak naplót... Ilyesmiket.."
hát ha Te ebben látod a javulást, akkor nem kell neked senki. ird le minden este mi jót tettél.
aztán ezzel mire fogsz menni???
egyáltalán mióta tart ez az állapot ? -miből gondolod, hgoy depressziós vagy??? ez most marha menő kifejezés. mindenki depis! legalábbit ha bármi miatt xar kedve van valakinek rányomják a depis jelzőt :(
ne utmutatást és technikákat várjál.
az első mindig a háttérben rejlő problémák feltérképezése. e nélkül nem lehet Veled mit kezdeni.
türelem.
a bajod sem egy perc alatt jött létre, igy a helyretétele sem megy gyorsan.
Szia!
Szerintem keress egy olyan szakembert, pszichológust magadnak, aki nem csak kérdez. persze az elején mindenki egy csomó kérdést fog feltenni, hogy megismerhessen, de pszichológusa válogatja, hogy miben nyújtanak segítséget. Lehet hogy mondjuk megtanít relaxációs technikákra. Nakem egy csomó tanácsot adott már a pszichológusom olyan témába, amikor magam nem tudtam volna, hogy mit tegyek. Példákat mondott, hogy mások hogy küzdenek meg pánikrohammal például. Vagy volt, hogy házi feladatott adott. 3 szövegrészt kívülről meg kellett tanulnom, és bármikor felhívhatott, hogy kikérdeze. Ilyen lélekkel kapcsolatos dolgot. Gondolom azért, hogy a tudatalattimba jól bevésődjön. Ezenkívül elküldött kommunikációs tréningre, ahol majd még sokat tanulhatok,m de ez még csak előttem áll. Szóval a problémáidat, életedet nem oldja meg helyetted, de igenis sokféle eszköz van a kezében, nem csak az, hogy kérdez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!