Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik egy pszichológusná...

Mi történik egy pszichológusnál? Hogyan működnek ezek a dolgok?

Figyelt kérdés
Van egy problémám, amit saját magam nem tudok orvosolni ezért szakemberhez szeretnék vele fordulni mert talán ő tudna nekem segíteni a megoldásában. Még sosem volt ilyesmiben részem és mástól sem hallottam még tapasztalatokat ezért fogalmam sincs, hogy mi a menete. Nem tudom, hogy magánrendelésen kívül milyen lehetőségek vannak még....nekem nincsen saját keresetem, a szüleimet pedig nem feltétlenül szeretném nagyon beleavatni a dolgokban, de nem is tudnának nagyon magas óradíjakat fizetni. Nem titkolni akarom előlük csak velük nem igazán tudok ilyen jellegű dolgokról beszélgetni, mármint komolyabb dolgokról, érzésekről. Iskola pszichológus pedig nincsen. A sulimban van, aki tud nekem segíteni és majd biztosan találunk rá valamilyen módot, a kérdés nem is kifejezetten erre irányul, de azért erre is kíváncsi lennék hogy van-e valamilyen olcsóbb vagy támogatott módja. Tudom, hogy attól függ a kezelés, terápiá, hogy mi az adott gond,probléma és ez egyénre szabott, de azért első alkalommal még nem tudhatják ezt. Mi történik ott első alkalommal? Miről beszélgetnek vagy hogyan folyik le egy ilyen óra?
2015. nov. 15. 23:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a pszichológus nem kiképzett terapeuta, csak beszélgetnek.

Ha kiképzett terapeuta, a képzés irányától függ

-analitikus

-kognitív

-relaxációs

-hipnózis

-transzperszonális

-integratív

Más és más történik.

2015. nov. 16. 19:22
 2/3 anonim válasza:
100%

Mi az első alkalommal arról beszélgettünk, hogy miért kerestem fel, mi a probléma, és ehhez kapcsolódva tett fel kérdéseket pl. a családomról, suliról és a hozzám közel álló személyekről.

Sokszor voltak hogy érint ez téged meg milyen érzést váltott ki belőled típusú kérdések, szóval inkább ez volt hangsúlyos, nem csak az hogy tényszerűen felvázoljam az életem.

Egyébként amennyire tudom, minimum az első három alkalom ilyen ismerkedős-feltárós jellegű, utána jöhetnek a különböző feladatok, módszerek, ha pszichológus él ilyenekkel.

Nevelési tanácsadóban próbálj meg érdeklődni, hogy fogadnának-e, kinek kell kérvényeznie hogy mehess és hasonlók. 18 év alatt itt ingyenes az ellátás úgy tudom.

2015. nov. 29. 20:59
 3/3 anonim válasza:
*ha az adott pszichológus él ilyenekkel
2015. nov. 30. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!