Jártatok már olyan pszichológusnál, aki nagyon kíméletlenül "megmondja"? Kicsit olyan Csernusos. Vélemények? Hatásos?
Hamarosan elkezdek egy remélhetőleg sikeres és tartós terápiát, amire évek alatt szántam rá magam. A pszichológus hölggyel eddig 2x beszéltem, egyszer személyesen, egyszer pedig utána, telefonon, és olyan igazi "leb.ós" beszélgetés lett belőle. Ezzel nincs is bajom, mert tudom, hogy amit mond, abban igaza van, mindig ezeket a dolgokat rontottam el az életemben, és talán többre megy ezzel, mint a kis lelkem símogatásával (ahogy ő mondja), mert azzal csak benne tart a mocsárban, hogy jaj, nekem milyen rossz. Ezzel fel akar ébreszteni. Úgy érzem, felébredve már fel vagyok, csak épp baromi nehéz a veszteségek megélése mellett elkezdeni jól cselekedni (és tessék, megint magamat sajnáltatom, kifogásokat keresek... :))
Főleg nagyon komoly párkapcsolati, de részben szülőkkel való rossz kapcsolat miatt is szántam rá magam erre.
Ha van ilyen tapasztalatotok, kérlek, írjátok meg!
Köszi!
29/L
Pontosan, ahogy az első mondja.
A "leb.szós" stílus szakmaiatlan és normális pszichológus nem engedi meg magának. Érdemes megnézni, hogy a pszichodoki benne van-e a kamarában, mert ha nincs, annak oka van. Ez esetben nem érdemes fáradni vele.
Nekem a leírásod alapján ez a nő nem tűnik valami jó pszichológusnak. Nézz utána, hogy milyen végzettsége van.
Én finom modorú, udvarias pszichológushoz jártam, de így is rengeteget segített, rávezetett a hibákra és a megoldásukra, hatásos volt. Szerintem nem szükséges a leb@aszós stílus, anélkül is lehet sikeres egy terápia.
Persze ez emberfüggő, van olyan akinek szüksége van rá hogy jól odamondják neki. Nekem nem jött volna be, gyerekkoromban sokat kiabáltak velem, ha valaki lecsesz képes vagyok elsírni magam.
Terápiában Csernus sem olyan, mint amit a közönség felé mutat, ezt érdemes tudni. A jó terapeuta ugyanis nem ilyen. Szembesít, de együttérzést, elfogadást is nyújt ezzel párhuzamosan.
Szerintem keress másik terapeutát, mert ebből nem fogsz jól kijönni...
(Ha pesti vagy, szívesen ajánlok JÓ szakembert!)
Az általad említett stílus egy mocsárban lévőnek olyan mint ha még dobnának rá egy lapát földet. Nem kihangsúlyozni kell a páciens negatív tulajdonságait,érzi ő az hiszen azok fojtogatják. A meglévő pozitív képességeiből kell építeni egy létrát és azon segíteni kimászni.
Lehet egy tükröt tartani a páciens elé de arra fel kell készíteni hogy ne csak a hibáit lássa hanem az erényeit is.
A törött lábat is begipszelik,tehermentesítik és nem rúgnak még egyed bele hogy rájöjjön ő el van törve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!