Nemrég voltam először pszichológusnál, aki fiatal. Letegezett, én magáztam, hogy illik?
Ok, akkor következő alkalommal tegezni fogom.
Ez hogy van, ha ő magázott volna, akkor nekem is azt kéne? Ahogy ő szólít meg, nekem is úgy illene?
Én otthagynám. Komolyan.
A terápiában a páciens igényeit kell maximálisan figyelembe venni, és egy pszichológusnak éreznie kellene, hogy ez mennyire kényelmetlen számodra.
Én két éve járok terápiára, NAGYON szoros a kapcsolatom a terapeutámmal, pedig magázódunk. Nem a tegeződéstől oldódik a viszony... tudom, hogy ha rajtam múlik elsősorban, hogy magázódunk, nem rajta, ha igényelném a tegeződést, akkor tegeződnénk. De pont ez a lényeg! Hogy a PÁCIENS igénye a fontos, nem a terapeutáé! Aki erre nem képes, ahhoz én nem járnék.
Orvos-beteg kapcsolat?? A pszichológus nem orvos. Terapeuta aki ilyen szakon végzett és ha nem privátba jársz akkor valami intézménynek az alkalmazottja.
Kezdheti úgy hogy megkérdezi: tegeződhetünk mert úgy egyszerűbb és közvetlenebb?
Te igent mondasz és minden oké.
Mivel letegezett s fiatalok vagytok a jövőben tegező hangnemben folytatjátok és minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!