Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez egy pszichológusnál így...

Ez egy pszichológusnál így működik?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért de nekem ez a helyzet nagyon fura.Ő semmit nem mond. Semmiről nem mond véleményt. Ha valamit kérdezek tőle, azt kapom válasznak, hogy ahogy maga gondolja. Nem mondja el, mit gondol erről az egészről, pedig rohadtul érdekelne. Nem merem neki ezeket elmondani, és olyan szar kedvel megyek holnap hozzá.
2015. máj. 28. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Pszichológus nem alkothat véleményt,azzalmegsértené a szakmai etikát.

A feladata hogy ösztökéljen hogy magad találj a megoldásra, adott esetben finoman irányítva a döntési folyamatot.

Viszont ha egyáltalán nem beszél veled csak hallgat, akkor az illető béna, és lehetőség szerint mást kell keresni.

Egy igazán jó pszichológus kb. úgy viselkedik mint a Dr. Csont pszichológusa(i).

2015. máj. 28. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Többnyire csak a pszichoanalízisben.
2015. máj. 28. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát az én pszichológusom nem ilyen mondjuk én kognitív viselkedésterápiára járok. Tiéd milyen típusú?
2015. máj. 28. 22:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Semmit nem tudok.
2015. máj. 28. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor marad az hogy szóváteszed a panaszodat neki.
2015. máj. 28. 22:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahogy egy korábbi hozzászóló említette- nagyon sok különbség van pl. egy kognitív viselkedésterápia, egy személyközpontú terápia és mondjuk egy pszichoanalízis között.

Az, hogy hogyan áll egy terapeuta a klienshez a személyisége mellett az alkalmazott módszeren, a követett iskolán és a tapasztalatán is múlik.

Érdemes lenne megnézni a végzettségét, iskoláit, gondolom megtalálható a neten, és abból kiindulni.

Egy analitikus nagyobb távolságot fog tartani, de pl egy tanácsadó pszichológus meg nem teheti meg ugyanezt.

Emellett viszont a terápia/tanácsadás két emberes folyamat. Ne felejtsd el, hogy fizetsz érte: ez egy szolgáltatás. Ha valami nem tetszik, szólj, mert egyébként az ablakon dobod ki a pénzt.

2015. máj. 28. 23:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem fizetek érte. Nem tudom milyen sulit végzett, de nagyon sokan dicsérik. Én már kezdem teljesen feladni. 8 hónapja járok hozza.
2015. máj. 28. 23:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Sokan a felmerülő problémáknál azonnal a pszichológust javasolják. Az viszont, hogy épp az adott személlyel mennyire tudsz együtt dolgozni, mennyire tudsz neki megnyílni stb. változó. Megkockáztatom, más pszichológus kellene neked. De az is lehet, hogy jobban járnál egy laikus felnőtt baráttal.

Én sosem tanultam semmit a pszichológiáról. Volt 1 barátom, aki járt egy nőhöz és nem volt elégedett vele, úgy érezte, neki nem segít előrébb jutni. Én időt szántam rá, meghallgattam a problémáit. Ő is igényelte a véleményt, az eszmecserét, hogy ne csak meghallgassák, hanem terelgessék is. Külön kérte is, hogy mondjak tanácsot, mert ő ezt akarta akkor, hogy felvázoljanak neki lehetőségeket, érveket, ellenérveket, véleményt. Tőlem kapott, kaphatott is véleményt és végül, bár másként döntött, mégis megköszönte és azt mondta, segítettem neki.

Neked kell érezned, hogy szükséged van-e szakemberre. Pszichológushoz nem a bolondok járnak, szóval el kell tudni dönteni, jó-e az az adott személy, vagy inkább más valaki kéne.

2015. máj. 28. 23:45
 9/10 dftgsgvghgev ***** válasza:
Nem javallott elmondani. A pszichologusnak az a dolga, hogy elocsalja beloled azt a mukodesmodot, amire a haladas erdekeben szukseged van. Ami megjelenik az ulesen, nagy esellyel szukseges a lelki egyensulyod szempontjabol. Akar tunetrol, akar erzelemrol, barmirol van szo. A dolga meg az, hogy megtanitsa neked a sajat mukodesedet felismerni es ha kell, iranyitani, megvaltoztatni. A velemenynek meg van az a hatranya, hogy ha sajat velemenyt mond, az nem te vagy. A terapeuta egyfajta tukor is, vissszajelez teged, abban az ertelemben, hogy magadbol azt, amire eddig nem figyeltel. De a sajat velemenyeben mar nem te jelennel meg, hanem o. Ezzel az a gond, hogy itt nem orola van szo, es nem is lehet. A tukor csak teged adhat vissza. Ha megjelenik valami, ami az o eletenek resze, es ne adj isten te ezt figyelembe veve cselekszel, akkor mar nem a te eleted eled, hanem az ovet. Az ulesek lenyege az, mikent valtoztass a te eleteden. Mindenki csak a sajat eletet elheti. Nem befolyasolhat teged. Meg akkor sem, ha kered. Barmilyen velemenyt is alkotsz az eleted barmely oldalarol, az csakis a tied lehet. Hogy adna maskent vissza az eleted hianyzo reszet? Az ovebol nem adhat semmit, mert az nem a tied. Van persze mas ok is, amiert nem alkothat velemenyt, de sztem ez a legfontosabb mind kozul.
2015. máj. 29. 18:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha több infót osztanál meg az marha jó lenne... nem csqk vele, hanem velünk is, pl. hova jársz, hogyhogy nem fizetsz, ülések gyakorisága és hossza....miért kezdtél el járni...

egyébként lehet hogy az is a baj, hogy ingyenes. Ha havonta 30 ezerbe kerülne a terápia, hirtelen nem az ő véleménye érdekelne, hanem magadra fókuszálnál. Ha annyira párbeszédet akarsz, menj tanácsado pszichológushoz, vagy szólalj meg és fejezd ki ah igényeidet...

2015. máj. 30. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!