Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy a saját...

Miért van az, hogy a saját magamnak való fájdalom okozás megnyugtat? (Pánikrohamok napi szinten, állandó szorongás, félelem)

Figyelt kérdés

2015. nov. 7. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért ez nem sok infó...

Van, akinek bűntudata van és az önbüntetés oldja a rossz érzést, másnak könnyebb fizikailag fájni, mint lelkileg-érzelmileg... Én nem értek hozzá, de ezekről már hallottam, teljesen hihető, hogy előfordul s nyilván van azért más ok is. Pl. ha nem lenne extrém önvédelmem, akkor ilyesmivel legalább történne VALAMI, amikor tehetetlenül ücsörgök a semmiben régóta. Bizonyos embertípusnak néha valami még elviselhető rossz is jobb, mint a sivár semmi.

2015. nov. 7. 23:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nos, az önbübtetés az egyik része, mivel roppant maximalista vagyok. Nem bírom elviselni ha valami nem tőkéletes. A másik részét nem tudom megmagyarázni, ezért keresen rá a választ. Ha rosszul vagyok megnyugtat, olyan jó érzésem lesz tőle. Egy kicsit enyhíti a szorongást.
2015. nov. 7. 23:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Aztán mért nem mész pszichiáterhez? Magától nem fog elmúlni!
2015. nov. 7. 23:32
 4/5 anonim ***** válasza:
ne légy maximalista, mindenki hibázik, senki sem tökéletes! ha valami nem sikerül majd következőleg fog. menj el pszichiáterhez és próbáld meg elkezdeni kezelni a dolgot, nehogy kesobb meg roszabb legyen! az is lehet, hogy kezdeti depresszió.. stb
2015. nov. 8. 07:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszed, hogy nincs egyéb eszközöd a bajaid leküzdésére, ráadásul kéznél van...Egyszerűen lusta vagy, még magadért is tenni valamit, és belesüllyedsz az önsajnálat örömébe.
2015. nov. 8. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!