Van aki gyógyult már ki depresszióból vagy ismerőse?
Szerintem a kutya nem jó ötlet. Nagyon nagy felelősség.
Egy ismerősöm is azt vett magának, gondolta, attól jobban lesz. De nem lett jobban. A kutyáról sem gondoskodott megfelelően. Annyira sajnáltam szegényt :( Szerencsére már elvették tőle.
Én annak idején gyógyszeres kezelést kaptam, engem helyretett 7 évre, mostanában megint gondolkozom, hogy belekezdek, mert úgy érzem, kezdődik megint a begubózásom, bár a párom sokat segít, próbálom magamtól megoldani, de sajnos ez a legtöbb esetben nem járható út.
Szerintem próbálkozz meg egy szakemberrel. Nekem sokat segített a gyógyszer, bár olyan szempontból volt támogatásom, hogy a szüleim rángattak el szakemberhez, amikor már kezdtem mindenkit lekoptatni magamról.
A depresszió betegség, nem tudod magadtól leküzdeni, hidd el, max. kis időre erőt vehetsz magadon, de ez hosszú távon nem működik. Az lebegjen a szemed előtt, hogy milyen jó lesz megerőltetés nélkül felöltözni, és elindulni, és milyen jó, ha nem érzed tehernek az embereket, akik kíváncsiak rád.
A vagdosáshoz nem értek, sosem tettem. Ne pszichológushoz menj, hanem pszichiáterhez. Tudom, sokan elítélik a gyógyszeres kezelést, de én úgy vagyok vele, hogy gond nélkül bezabálom x ideig a gyógyszert, ha utána évekig kiegyensúlyozott lehetek.
Életemben eddig kétszer volt súlyos depressziós epizódom. Első alkalommal pszichiáterhez fordultam, aki gyógyszerrel és rövid terápiával kezelt. Az antidepit nagyon gyűlöltem, hamar leálltam vele (orvossal egyeztetve). A terápia átmenetileg segített. A lényeg, hogy átmenetileg, mert a probléma gyökeréig nem ástunk le... évekkel később újra visszatért, sokkal súlyosabb formában.
Ekkor pszichológushoz fordultam. Az, hogy a terápia első szakasza nehéz, teljesen NORMÁLIS. Hiszen ilyenkor törnek fel az elfojtott, elhárított problémák, amik a depressziót okozzák. Ha itt abbahagyod a terápiát, akkor nem hoz eredményt. Egy jó pszichológusnak ezt tudni kellene kezelni, de sajnos elég sok a kókler, akik annyit érnek el, hogy a páciens kiábrándul a terápiából, és azt hiszi, hogy nem segít... pedig dehogynem, csak jól kéne csinálni.
A lényeg, hogy ez a második, mélyebb terápiám teljesen megváltoztatta az életem. Minden téren. Most már nem tud eluralkodni rajtam a kétségbeesés és tehetetlenség, képessé váltam kezelni az életem. Lett egy harmonikus kapcsolatom is (korábban mindig mérgező kapcsolatokba ragadtam bele, ami csak fokozta a problémáimat).
Szóval egy JÓ szakember csodákat tud tenni. Egy túl korán abbahagyott terápiából nem kellene messzemenő következtetéseket levonni, mert a jelek szerint pont akkor hagytad abba, amikor elkezdett volna hatni...
Nagyon jó úton haladsz ha már másokon is tudsz segíteni.
Addig sem agyalsz a saját problémádon és ráadásul nagyon nemes,önzetlen dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!