Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok ilyen? Illetve...

Miért vagyok ilyen? Illetve miért van ez?

Figyelt kérdés
Haza jöttem 1 éve külföldről mert nagyon csúnyán elrontottam mert begolyóztam ilyesmi indokok miatt. Fél éve rá bekerültem a zártosztályra. Sokat füveztem és ittam mert nem bírom elviselni a rokonokat és más embereket ahogz kezelnek. Ami velem külföldön történt azt homály veszi körül a rokonaim számára de nem tudom senkinek elmondani mert nem tudnék utána senkinek a szemébe nézni, illetve most sem tudok. Gyakran gondolkozok arról, hogy mit gondolnak mások rólam. Ha valaki valamit kérdez tőlem sokszor zavarba jövök tőle és értelmetlenül elkezdek zagyvaságokat beszélni vagy megpróbálom elhülyülni. Nem tudok senkivel semmiről beszélne mert félek, hogy nem vagyok jó beszélgetőpartner még az olyan témákban is amiről tudom, hogy órákat tudnék beszélgetni. Egyszerűen nem megy a szocializáció. Nem merek elmenni dolgozni mert mindig attól tartok, hogy semmirekellő vagyok.Apám mindig üvöltözik velem, hogy menjek el dolgozni meg, hogy reggel fel kell kelni. De nincs erőm hozzá. Ilyenkor mindig elvadúl a helyzet és én is üvöltözök vele mert nem akarom kimutatni, hogy valójában milyen gyenge vagyok. Néha úgy érzem, hogy jobb lenne ha mindenki eltünne és soha nem is keresnének, de ugyanakkor tudom, hogy ilyen esetben lehet, hogy éhen halnék illetve belehalnék az egyedüllétbe. Ha 17 éves lennék akkor azt mondanám, hogy kamasz vagyok. De 24 éves srác vagyok és szerintem ebből már kinőttem.
2010. márc. 17. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi történt veled külföldön? Szeretném ha ecsetelnéd.Légyszi!
2010. márc. 17. 19:21
 2/11 A kérdező kommentje:

ja és egész gyerekkoromban magatartási gondokkal küszködtem.

A zártosztálzon megállapították, hogy bipoláris zavarom van.

De a gyógyszert nem szedem mert munka és egyéb területen teljesen fáradt vagyok és koncentráció zavarom van tőle.

2010. márc. 17. 19:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet valamiféle betegséged van(pl asperger szindróma->A fiatal korban hiperaktívnak, figyelemzavarosnak kikiáltott gyerekek valójában Asperger-szindrómások.

A szindróma általános jellemzője az átlagos vagy átlagon felüli intelligencia, a szegényes kommunikáció, gyenge kapcsolatteremtő készség, szemkontaktus kerülése, a szabályokhoz, a megszokott rutinhoz való görcsös ragaszkodás, a feszült idegállapot és/vagy depresszió, az aprólékos beszéd, az ingerek feldolgozásának nehézsége, a megtapadt gondolkodási sémák.

Az autisták és az Asperger-szindrómások merev belső szabályrendszerükhöz görcsösen ragaszkodnak, a közösségi lét íratlan szabályaival folyamatosan összeütközésbe kerülnek. A gyakori kudarcélmény a szindrómát árnyékként kíséri, ezért a nehéz időszakokban az érintettek fokozott támogatása lehet szükséges.)

[link] itt találtam.

Bár ezt nem tudhatod biztosra,hogy ez van neked, csak egy tipp.

Nem tudom mennyire lenne jó , de szerintem felkéne keresned egy pszichológust. Persze ha van hozzá erőd, lehet ,hogy ő tényleg tudna segíteni.

Tűzz magad elé ki célokat,persze ne olyanokat amiket nem tudnál véghez vinni, kezd aprólékosan...a kezdetektől.

Tudom nehéz. :S

Tudod,hogy mióta vagy ilyen? Gyerekkorod óta? Ha igen akkor mi történt Veled? ( nem muszáj rá válaszolnod, csak tedd fel magadba a kérdést ) Minden probléma általában gyerekkorban kezdődik,és ha nem veszed észre akkor ''megfertőzi'' az agyad.

Én is ilyen vagyok csak lányba.Én arra jöttem rá, hogy azért vagyok csendes visszahúzodó, mert sok mindent nem mondtam ki gyerekkoromban , és visszahúzodtam a gondolataim világába.

2010. márc. 17. 19:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Szakácsként dolgoztam egy kis konyhában és nagyon sokfajta nációval dolgoztam eggyüt sokan voltak a szomszédok országokból akik teljesen lenéztek mint magyart ez nagyon nagyon felbosszantott, addig amig nem jött pár szlovák akikkel nagyon jól kijöttem pedig pont tőlük nem vártam volna, majd egy szlovák csaj akibe beleszerettem de úgy már nem volt jó. Majd jött egy váltás és minden barátom kikopott mögüllem és depresszióba estem. Ez az új főszakácsnak nem tetszett felvett egy kínait és a végére beálítottak rasszistának és innen már könnyen ki is golyóztak (ebbe golyóztam bele ). Munkát nem mertem változtatni a fent leírtak miatt. Amúgy rokonokkal laktam együt és én voltam a legkissebb és csak nagy erőlködés által tudtam az akaratomat teljesíteni.
2010. márc. 17. 19:35
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon rossz tanuló voltam.
2010. márc. 17. 19:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Tudom nem szép dolog de egy kicsit szeretek másokat lenézni csak azért, hogy egy kicsi erőt merítsek más gyengeségéből (magamnak akarok bizonyítani, hogy nem vagyok senki).
2010. márc. 17. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnos ilyenek az emberek:(

Egyékbént van önbizalmad?? Mert amiket írtál az rám is vall. Gyerekkoromba én is ha valamit mondtak és kiabálva,erőszakkal akarták rám erőltetni még jobban nem csináltam semmit.Megmakacsoltam magam.Akár órákra is.

Az önbizalomhiányos emberek ilyenek:S Nagyobb részt,persze akiknek súlyosabb. Tudnod kéne a problémád gyökerét.hátha tudsz rajtuk változtatni:S

Ha nem érzed magad elég magabiztosnak, néha képzeld magad bele más valaki testébe. Pl egy magabiztos valakiébe aki kész új feladatokat elvégezni. Csak próbáld meg! Gondolkodj úgy.

Nem tudom mennyit segítettem vele lehet semmit:D De azért szurkolok Neked;)

2010. márc. 17. 19:49
 8/11 A kérdező kommentje:
az önbizalmam valójában néha nincs és néha meg nagyon is van.
2010. márc. 17. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
amiket leírtál azok a szociális fóbiára utalnak, aminek a mozgatórugója a félelem,a másik amit írtál hogy azon gondolkozol hogy mások mit gondolnak rólad én most például arra gondoltam elsőre hogy egy társaságban vagy és ott vannak benned ezek a gondolatok"kérdések" és ha ezekre a kérdésekre saját magadnak negatív választ adsz például hogy lenéznek vagy nem szívesen beszélnek veled stb.. akármilyen előzmény nélkül az téveszmére utal. Jó tanács: füvet kerüld el nagyívben mert az olyan problémákban mint például neked is van pillanatok alatt még rosszabbra fordítja a dolgokat, az alkoholt is felejtsd el mert az ilyen problémákat amiket leírtál ezeket a dolgokat "tüneteket" nagymértékben csökkenti,ezért nagy a rászokás esélye, a tüneteid súlyosságát nem tudom de ha ráhatással vannak az életteredre, életedre akkor mindenképp fordulj orvoshoz
2010. márc. 17. 20:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy ezek miatt sokat füveztem is de erről leszoktam ezt felváltotta mára az alkohol.
2010. márc. 17. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!