Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Zug ivó, alkoholista apa...

Zug ivó, alkoholista apa megváltoztatása?

Figyelt kérdés

Apám 63 eves.En 24N!Probalom roviden irni.

12 eves voltam mikor anyummal elmentunk tole mert mindennap ivott es agresziv volt.Fl evre ra megbocsatott neki es visszamentunk!

Sajnos akkor meg nem voltam hatassal anyumra es nem tudtam lebeszelni!

Egy darabig jo volt.Aztan szep lassan megint ivott mai napig,igaz nem minden nap es nem annyit h agresziv legyen,de reszeg,es dugiba iszik.

Ugy alakult h egy faluba lakunk egy darabig mi(ferjemmel) es ok.

Most latok bele h folytatja ugyanugy a pialast.Anyum 2 hetig korhazba volt es minden egyes nap ivott!Ocseim 11 es 12 evesek,meg nem fogjak fel h mert ilyen valtozo a hangulata de en nem akarom h az o eletuket is befolyasiolja.

Anyum nem tud vagy nem mer nem tudom,eljonni.

A lenyeg h nem lehet szova tenni h mert iszik mert ha ányum szova teszi letagadja h o nem ivott,es mogorva,kotekedo lesz.

Hatra jar ki a faskamraba felorankent inni.

Mert tagadja?Mert nem lehet szembesiteni anelkul h besertodne mint egy huje gyerek?Mert iszik mikor egyszer mar elvesztett minket?Mi jar a fejebe?Nem vagyunk neki fontosabbak mint a pia?

Tudja h mi volt es tudja h reszeg es h ez h erint minket akkor mert fontosabb az álkohol?

H lehetne ra hatni,ha szoba se lehet hozni?

2015. okt. 16. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ti nem fogjátok tudni megváltoztatni. Ha ő maga elhatározza, hogy le szeretne szokni, akkor lehet siker. Amíg el sem ismeri, hogy problémája van, addig még messze van a leszokástól.
2015. okt. 16. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
gy szóval egy büdös. alkoholista az apátok, már bocsi! Valószínűleg csak érdekből kelletek neki, önmaga és a pia neki mindennél fontosabb. Az alkoholistáknál, drogosoknál nincs önzőb lny ezen a földön, tudom, mert ami családunkban is volt alkoholista és tudom milyenné tudnak válni. Nem tudtok mit tenni ellene, ha ő nem akar leszokni nem fog, stukában iszogat, mert szégyenli és nem akarja hogy lássátok, ennyi. És azért nem akarja hogy lássátok mert veszekedés lenne, egyedül meg gondolom nem akar élni, már idős kell neki majd támasz, arra jók lesztek neki. Sajnálom de ez az igazság, a függők mind önző, gerinctelen emberek.
2015. okt. 16. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es, nem stukában, hanem stikában:) A stuka menstruációt jelent itt Heves megyében!
2015. okt. 16. 18:30
 4/6 anonim ***** válasza:
XD jól van, fáradt vagyok.
2015. okt. 16. 18:32
 5/6 A kérdező kommentje:

ezt eleg rosz volt olvasni:(!

Mikor megis szoba hozza anyum azzal vedekezik h o mindent megcsinal amit kell(pl elmosogat),es h mert baj ha CSAK egy sort iszik!

Ezt akkor mondja ha anyum elerakja a piasuveget mert megtalalja h ez mi,akk jon ez a sablon szoveg h azt o nem itta csak egy sort.

Nem lehet az ilyen embernek a lelkere hatni?

2015. okt. 16. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem fogtok tudni a lelkére hatni. Nektek is elég nehéz a helyzet, de neki is, mert nem tud kiszabadulni az ördögi körből. Nem ellenetek teszi azt, amit tesz, csak egyszerűen nem tudja abbahagyni az ivást, mert alkoholbeteg. Próbálj meg beszélgetni vele úgy, hogy nem hibáztatod, hanem értesd meg vele, hogy segíteni próbálsz. Érdemes lenne elkísérni egy Anonim Alkoholisták gyűlésére is (nézz utána a neten, hogy hol van ilyen a közeletekben)
2015. okt. 16. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!