Eljárhatnék-e így pszichológushoz?
Középiskolában volt néhány (nem olyan nagy) problémám, de ezeket soha nem mondtam el senkinek. A legjobb barátaim sem tudtak/tudnak róla, nem szeretek az ennyire nagyon mély dolgokról beszélni magammal kapcsolatban senkivel.
Ezeket próbáltam elfojtani és "boldoggá nevelni" magam, ami nagyjából sikerült is. De akkoriban nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy pszichológushoz menjek. Szerettem volna, őszintén szólva, mivel úgy éreztem, neki inkább el merném mondani a bajaimat, és sok kérdésem is lett volna önmagammal kapcsolatban. De azt gondoltam, nem vagyok igazán rosszul ahhoz, hogy eljárjak. Szóval hagytam.
De mostanában úgy érzem a "rossz gondolataim és szokásaim" kezdenek visszatérni, ezért újra felvetült bennem, hogy eljárnék pszichológushoz. De nem tudom, megtehetem-e. Hogy elég komoly-e a problémám. Van-e rá tényleg okom. Nem hülyeség-e. Félek, hogy az kerekedne ki az egészből és a pszichológus is azt hinné, hogy mindent a figyelemért csinálok, mivel tényleg nem olyan komoly a dolog.
Számodra fontos a dolog? Érdekelne önmagad megfejtése? Van pénzed amit erre szánnál? Ha igennel válaszolsz akkor onnantól kezdve felesleges azon lovagolni hogy a gond komoly-e. Nem kell mindenkinek a megőrülés szélére kerülnie ahhoz hogy szakemberhez menjen, ez max ilyen elavult felfogás. Az első ülésen megbeszélitek miért mentél oda, akkor elmondod hogy önismeretben szeretnél fejlődni mert vannak dolgaid amiket szeretnél megérteni, ő kérdezget téged, majd elmondja mi a véleménye az egészről. Lehet hogy azt fogja mondani, hogy szerinte nincs szükséged segítségre, de inkább előre vetítetek egy tervet (körülbelüli időhossz és intenzitás) és ő eldönti hogy meglátása szerint tud-e neked megfelelően segíteni (ha nem, de úgy gondolja hogy érdemes ezzel foglalkoznod lehet hogy ajánl egy kollégát) és te eldöntöd neked ő szimpatikus-e, megtudnál-e neki nyílni és hatékonyan együtt tudnál-e működni. Ha mindketten úgy gondoljátok hogy menni fog, akkor onnantól jöhet a munka.
És tényleg, egy pszichológusnak nem csak a komoly problémákkal kell foglalkoznia.
Ezt a csatornát érdemes lehet megnézned: https://www.youtube.com/channel/UCt99P-hYt5mscjD_pJsaQYw/fea..
Nem az enyém, én is csak követem. Egy pszichológus beszél benne és próbálja közérthetően elmondani a dolgokat és nekem úgy rémlik mintha lett volna olyan videója is ahol kifejti hogy szerinte mikor érdemes szakemberhez fordulni (de ez nem biztos, most nem kerestem utána)
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!