Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok tanulni?

Miért nem tudok tanulni?

Figyelt kérdés

Ülök a könyv/füzet fölött órákig és semmi nem megy a fejembe. Nem tudok arra koncentrálni, amit olvasok. Régen, pár hónapja, elolvastam és már tudtam is most meg... Egyszer csak azon kapom magam, hogy már a második oldalnál járok, de nem tudom, miről van szó...

Érettségire kellene készülnöm és nem megy, elkezdek azon agyalni, hogy nem megy és már már sírok, hogy lehetek ennyire szerencsétlen. Így nem vesznek fel sehova, de ha mégis, akkor onnan repülök minél hamarabb.

Legszivesebben a nethez vagy egy regényhez menekülök, de ez nem folytatódhat tovább. Én igenis jó képességű voltam, amíg be nem ütött ez a dekonentráltság.

Mit csináljak? Hetek óta ezzel szenvedek... Ez nem folytatódhat így...

2010. márc. 15. 16:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok, mint Te! Nekem is most májusban lesz az érettségi és szabály szerint rosszul vagyok. Alig eszem valamit, tanulni én sem tudok, csak májusra gondolok, hogy alig 2hónap és itt van és nem tudok semmit... áhh. Kíváncsi vagyok én is a válaszokra, hátha adnak vmi jó tanácsot!
2010. márc. 15. 16:52
 2/18 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem... Kitartás!
2010. márc. 15. 16:56
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugodj meg, mert minél jobban rágörcsölsz, annál kevésbé lesz nyitott a fejed az információra. Teljesen természetes, hogy az embernek vannak kevésbé fogékony időszakai, ettől nem vagy kevesebb. Az érettségitől ne rettegj, - tudom, hogy teljesítménykényszer van - az egyetemen meg fogod látni, hogy egy-egy nap (ill. éjszaka :-) mennyit tud jelenteni! Szóval van még időd. Tarts egy kis szünetet, és menj ki a szabadba sétálni egy nagyot, esetleg nézz meg egy vígjátékot, vagy ha van kedvenc hobbid, foglalkozz egy kicsit azzal. Utána sokkal frissebb leszel, meglátod. Ha nem görcsölsz ennyire, szinte "magától" a fejedbe fog kúszni az anyag. Kitartás! :-)
2010. márc. 15. 16:57
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem fogjátok fel a dolgokat, mert (ahogy írtátok) nem oda figyeltek!

Ha valamit gyorsan és kényelmesen akartok megtanulni, úgy kell az anyagra nézni mint, ha érdekelne.

2010. márc. 15. 16:59
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
szőlőcukor. csodákat művel! tapasztalat :) Sok sikert! :)
2010. márc. 15. 17:03
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm. =)

Ez ördögi kör. Már úgy ülök le tanulni, hogy attól rettegek, ma se sikerül semmit se a fejembe verni... és mindig igazam lesz.

2010. márc. 15. 17:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Miről szoktál álmodozni? Egy jó pasiról? A kedvenc regényed szereplőiről? Egy jókis fülbevaló megvételéről? ..stb?

ilyenkor amikor elkalandoznak a gondolataid, mindig "rakd vissza magad" a jelenbe, figyelmeztesd magadat, hogy elkalandoztál éppen!

Különben nekem az egyetemi vizsgaidőszakom alatt voltak ilyen periódusaim, nagyon fontos, hogy erőltesd vissza a koncentrálásodat egy helyre ( a tanulni valóra) mert később ebből még bajod lehet!

26.L

2010. márc. 15. 17:09
 8/18 A kérdező kommentje:
ált. arról álmodozom, hogy mi lesz majd nyáron vagy mi volt tavaly stb. csupa butaságról...
2010. márc. 15. 17:11
 9/18 anonim ***** válasza:
Valószínűleg mással van tele a fejed.
2010. márc. 15. 17:58
 10/18 anonim ***** válasza:
Simán nem arra figyelsz amire kéne én elég jó tanuló voltam, de érettségi előtt rendesen be voltam tojva, de elképedtem az osztálytársamnál egyszer, mert volt egy közös feladatunk! Míg én a tananyagra koncentráltam addig ők kajáltak, neteztek, msn-eztek, iwiweztek stb így egyáltalán nem lehet tanulni! Én mikor tanultam mindig szólt zene, de semmi más és nálam is volt olyan nap, h te JÓ ISTEN, h a fenébe tanulom ezt meg? de ezen túl kell lépni és csak az anyagra koncentrálni! Érdekes amikor írják, h menj a szabadba sétálni jaj ha nekem lett volna erre időm! Annak örültem ha a wc-re eltudok menni tanulás közben nem, hogy sétálgatni! Este nekem már sose fogott az agyam általában minden nap 4-re értem haza a suliból és 7-re már mindent megtanultam, mert muszáj volt! Vannak olyan emberek akiket a stressz helyzet még jobb eredményre ösztönöz! Szerintem én is ilyen voltam!
2010. márc. 15. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!