Miért nem tudok már tanulni?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok, most kezdtem az egyetemet. Most hogy tanulni kell a vizsgákra, azt vettem észre, hogy már nem fog úgy az agyam, mint régen. Hiába olvasom át az anyagot és hiába próbálom memorizálni, felfogni és megtartani, nem megy. Eleinte azt hittem, hogy csak azt nem tudom megtanulni, ami nem érdekel, de most az sem megy, ami viszont érdekel. Mit csináljak? Olyan mintha betelt volna az agyam, vagy nem tudom. Van valami módszer arra, hogy aktivizáljam az agyam?2011. jan. 7. 18:21
1/6 anonim válasza:
Ha megnyugtat, nem vagy egyedül. Én sem értem, hogy miért nem tudok tanulni.
2/6 anonim válasza:
Én Omega-3 bogyókat szedek és nekem segít a koncentrálásban. Próbáld ki!
3/6 anonim válasza:
Nálam vizsgaidőszak elején volt ilyen, nehezen rázódtam bele a tanulásba. Aztán addig erőlködtem, míg csak megragadt az anyag, aztán már be volt járatva az agyam és már jobban ment a tanulás. lehet, hogy elszoktál a tanulástól, év közben nem foglalkoztál annyit a dolgokkal. Én mindig így csináltam, évközben sz.artam mindenre, aztán nehéz volt memorizálni :)
4/6 anonim válasza:
Évközben nem tanultál semmit? Oké, hogy nem óráról órára (mondjuk úgy lenne a legjobb), de ZH se volt?
5/6 A kérdező kommentje:
Nem mondtam. Nincsenek rossz eredményeim és általában elég lelkiismeretes vagyok. Bejártam az órákra, jegyzeteltem, ha zh volt akkor felkészültem, de nehezebben megy mint régen. Tudom, hogy általánosban meg középiskolában könnyebb dolgokat tanultunk, de akkor az volt a nehéz, mégis könnyebb volt megtanulni. Most viszont mikor tanulok egy idő után már azt veszem észre, hogy csak nézem a papírt de nem olvasom csak bámulom.
2011. jan. 7. 18:58
6/6 anonim válasza:
Jopar eve nalam is ez van, keptelen vagyok barmit is a fejembe tuszkolni. Vagy "kiloki" az agyam, vagy be sem jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!