Szerintem a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást, bár valószínűleg ritka, de ugye mindkettő mentális zavar, úgyhogy nem elképzelhetetlen... Elgondolkodtatott a kérdés és ahogy próbálom beleképzelni magam a helyzetbe, akár az is lehet a kiváltó oka, hogy a pszichopaták sokszor csak a céljaik elérésére használják a "barátaikat" és talán erre valaki képes is rástresszelni... Szóval nem is igazán az emberektől fél, hanem hogy megfelelően tudja őket manipulálni egy adott esetben. De őszintén fogalmam sincs, csak találgatok.
Ha valós példáról van szó, akkor viszont valószínűbbnek tartom, hogy az illető nem pszichopata.
2015. szept. 30. 00:58
3/7 anonim válasza:
Akkor inkább dühös, ha nem tud manipulálni, de semmiféleképpen nem szorong. Jon Ronson könyvében olvastam, hogy a szorongásos betegség, "general anxiety disorder" pont a pszichopátia ellentéte.
2015. szept. 30. 01:08
4/7 A kérdező kommentje:
Hogy ha szorongok attól, hogy nem tudok beilleszkedni, ha szorongok attól, hogy nem megyek át a vizsgán, ha kételkedek magamban akkor egyáltalán nem vagyok pszichopata ugye?
Ugyanakkor csináltam és csinálok olyan dolgokat amik nagyon erőszakosak és manipulatívak az emberek közt meg iszonyatosan szorongok, megfelelési kényszereim vannak, nem merem felvállalni magam és kiállni magamért, az érdekeimet érvényesíteni. Nehezen találok barátokat amit persze a görcsös humoromra fogok. Persze ha lazább és természetesebb lennék nem görcsölnék ennyire rá és jobban menne na de nem megy.. Ez a 22es csapdája.
2015. szept. 30. 02:49
5/7 anonim válasza:
Ha kétellketsz, akkor nem vagy szipopata.Azér vigyázz erre.
2015. szept. 30. 10:32
6/7 anonim válasza:
Én diagnosztizált pszichopata vagyok. Eddigi életem folyamán összesen 1-2 emberrel találkoztam akik szintén azok. Nagyon sokan próbálnak meg engem is manipulálni, ilyenkor röhögök egy jót. A legtöbb emberben vannak antiszociális jegyek, (manipulálás, hazudozás, nem túl empatikus stb.) az antiszociális személyiségzavar viszont egy kórkép, ott ezeknek a tüneteknek mindegyikének fenn kell állnia. Az isten tudat rendben van. Az viszont, hogy szorongsz teljes mértékben kizárja azt, hogy pszichopata legyél. Pont ez a lényeg, a pszichopatának az emberi közösség egy biodíszlet .(én így nevezem) A szorongás, félelem azok érzések, nekem az nincs. Ez az a dolog ami a pszichopata védőpajzsa, ettől sikeres. Nem fél az ismeretlentől, attól hogy teljesít a munkahelyén, vagy ha sok ember előtt kell beszélnie. Igenis kell a baráti kör, mert, imponáló dolog számára, hogy istenítik, a pszichopata nem zárkózott. Sok ember van körülötte, mert megnyerő a modora. Kérdezz tőlem nyugodtan.
2015. szept. 30. 13:16
7/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Egy pszichopata sem vállalja fel magát, de nem ezért mert nem tudja érvényesíteni az akaratát, hanem mert akkor bukná a játékterét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!