Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A testvérem pszichopata?

A testvérem pszichopata?

Figyelt kérdés
Nincs magyar billentyuzetem, ezért elore is bocsánatot kérek minden helyesírási hibámért. Az a helyzet, hogy hárman vagyunk testvérek, és van egy novérem, 28 éves (a legoroegebb kozulunk), aki mindig is labilis természetu ember volt. Mikor kicsi volt, akkor apánk sokat terrorizálta (minden nap leordította, megjegyzéseket tett a súlyára, a hiányosságaira, stb.). Szerintem ez nagyon mély nyomot hagyott benne. Elvégezte az egyetemet kulfoldon, lett nagyon jo munkája, de rengeteget dolgozik, otthonrol is tudja csinálni. Pasija soha az életben nem volt. Már olyan gondolataim is voltak, hogy aszexuális vagy valami ilyesmi, mert a szex se érdekli. Alapvetoen minden idegennel borzasztoan kedves, visszahuzodo, mindenkiben jo benyomast tesz. Engem van, hogy a tenyerén hordoz, van, hogy ugy lekiabal, szinte majdnem felpofoz (volt már, hogy nekem rontott)... Tobbszor megfenyegetett ilyen alkalmakkor, hogy megol. De egyszeruen barmi kihozza a sodrabol, eleg egy rossz hanglejtessel kiejtett "jo" - mint elobb. Olyanokat mondott, hogy én élvezem ezt, hogy a végtelenségig felidegesítem, hogy nekem ez az életcélom, mindenféle trágár kifejezésekkel illetett. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez nem utal valamilyen mentális betegségre? Jár pszichológushoz egy ideje, de úgy vettem, hogy abszolut nem segít. Borzaszto sokat idegeskedik olyan dolgokon is, hogy mi lesz ha egyszer csak megutálja a fonoke es kirugjak (mindent jol csinal, csak ugy hirtelen)... Légyszi írjatok, ha van valami tippetek, hogy mit lehetne csinálni! Elore is koszi!

2015. júl. 24. 18:00
 1/9 anonim válasza:
Nem ismerjük. Honnan kellene tudnunk?
2015. júl. 24. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Simán lehet hogy nagy nyomás alatt van. Karrierjére tette fel az életét, és tudja hogy főnöke bármikor szeszélyből kirúghatja, más munkahelyen meg jóval lentebbről kellene kezdenie újra. A munkahelyén állandóan jópofiznia kell, nincs akinek este kicsit kifakadhatna (csajomnak én vagyok a villámhárító). A felgyülemlett feszültséget meg szélsőségesen adja le, amikor felhúzod, akár csak azzal is, hogy azt látja hogy te gondtalanabb, könnyedebb életet élsz. És persze gondol arra is hogy ketyeg a biológiai órája is, nincs a láthatáron egy olyan pasas, akivel egy-két év múlva családod tervezhetne, akkor ő rá támaszkodhatna.
2015. júl. 24. 18:21
 3/9 anonim ***** válasza:
És még ami jöhet plusszba, titeket támogat valamilyen szinten?
2015. júl. 24. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
nem pszichopata, valami más baja van.
2015. júl. 24. 19:04
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha ő pchiopata lenne akkor valószínűleg te is. Mert az öröklődő.

Max szociopata. Mert az kialakulhat gyerekkorban.

De ennyhithetoek a gyilkolasi vágyak.

Pszichiáter el.

2015. júl. 25. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

# 5 azt nevezik ma szociopatának ami néhány éve meg pszichopatának neveztek.

Kedves kérdező itt van jellemző egy pszichopatára:

-Felületes báj, amit fel is használ ahhoz, hogy elérje céljait

-Okszerűtlen gondolkodás

-Idegeskedés hiánya

-Megbízhatatlanság

-Őszinteség hiánya

-A megbánás és szégyenérzet hiánya

-A szociális normák szándékos megszegése

-Gyenge ítélőképesség és a saját hibáiból való tanulás hiánya

-Kóros egoizmus

-Öngyilkos szándékok, bár ritkán valósítja meg

-Empátia teljes hiánya

-Személytelen, unalmas szexuális élet

-Felelőtlenség

Egyes szakemberek szerint, ha ebből 3 jellemző illik egy egyénre, az pszichopatának nevezhető.

2015. júl. 26. 00:30
 7/9 anonim válasza:
#5 te meg is honnan szedtel akkora baromsagot, hogy oroklodik? Ez nem hajszin, borszin vagy szemszin
2015. júl. 26. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
# 7 ami azt illeti valóban öröklődhet. Gyakran egy pszichopata valamelyik szülője is hasonló ,,karriert'' épített.
2015. júl. 26. 23:26
 9/9 anonim ***** válasza:

-7

Utana olvastam, nem minden esetben de öröklődhet.

kerlek te is olvass utana.

A tudatlansagodat ugy tükrözted, mint a kisgyerekek. Támadtal, ahelyett hogy kerdeztel volna. Elképzelhető, hogy nem megfelelő választ adtam, de ez meg nem jogosít fel téged, hogy mást becsmérelj.

2015. aug. 7. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!