Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért szeretne manapság...

Miért szeretne manapság mindenki pszichopata lenni?

Figyelt kérdés
Nekem disszociális személyiségzavarom van, tehát az vagyok. Az biztos hogy engem ez nem zavar, de néha ide vetődön és elolvasok egy-két kérdést a témában. Sokan felteszik a kérdést, hogy lehetnek -e pszichopaták, majd szépen felsorolják az érzéseiket alatta, még jobb mikor azt írja, hogy attól FÉL, hogy pszichopata. Az előbb egy olyanon derültem amikor egy válaszoló megnyugtatta a kérdezőt hogy nem lehet az, de nem lehetett meggyőzni az illetőt. Mi ez valami divat? Mindenki pszichopata akar lenni?

2015. szept. 22. 20:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem szeretnének azok lenni, hanem alapból azok.
2015. szept. 22. 20:37
 2/18 A kérdező kommentje:
A világon nincs annyi pszichopata, mint ahányan ezen az oldalon annak hiszik magukat. :D
2015. szept. 22. 20:42
 3/18 anonim ***** válasza:
Zavar, hogy már nem vagy olyan egyedi?
2015. szept. 22. 20:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Az öndiagnózis általában abból fakad, hogy az egyén érzi hogy valami nagyon nem oké, de nem tudja pontosan hogy mi.

Próbálkozik találni egy definíciót, mert az közelebb viszi őket ahhoz, hogy találjanak valamiféle megoldást, enyhülést, gyógymódot.

A mentális problémákat övezi egy szociális stigma, csomó munkahely aláirat valami papírt veled, hogy szedsz-e gyógyszert, részesülsz-e pszchihólógiai kezelésben. Vagy részesültél-e valaha.

Emiatt félnek elmenni az orvoshoz.

de ettől még a te küzdelmeid nem lesznek semmisek, nehogy azt gondold hogy valaki passzióból beteg, hogy téged kifigurázzon. Ezek szintén beteg emberek akiktől te annyival vagy előrébb, hogy tudod mi a baj veled, és esetleg kezelnek is.

2015. szept. 22. 20:52
 5/18 A kérdező kommentje:
Ha most már ilyen érzelgős pszichopatákkal lesz tele a világ, akik félnek ettől az egésztől, és úgy érzik betegségben szenvednek... Nem, akkor nem zavar.
2015. szept. 22. 20:55
 6/18 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon jól látod a dolgot kedves kérdező, ez lett most az egyik aktuális divat a nike air max, a segg alatt hordott melegítő vagy farmernadrág, meg az okostelefon mellett a kis 12-16 éves p*cshuszárok között.Meg a h*lyepi*ák között is.

Szeretnék maguknak mindenáron bebeszélni hogy ők valamilyen súlyos pszichés eredetű betegségben, személyiségzavarban szenvednek.S ehhez megerősítést keresnek itt az oldalon.

Mert ha rájuk mondja akár egy ember is, hogy igen, te skizofrén/pszichopata/elmebeteg vagy, akkor onnantól megváltozik a személyiségük.

Mert onnantól ő lesz a nagybetűs kiba*ott EGYÉNISÉG.Azt várja hogy összesúgjanak a háta mögött az iskolában hogy "nézd, ott jön a pszichopata".Arra vágyik hogy őt csodálja az egész osztály és iskola, amiért neki ilyen súlyos problémája van.Rá is játszik majd, túlerősíti, megváltoztatja a viselkedését, hogy ő még jobban annak látsszon.Direkt különcködni fog, elszórja majd az információ morzsákat, mert tudja hogy majd mindenkinek el lesz mondva ez és akkor ő lesz ott a király/egyéniség.Azt akarja hogy sajnálják, hogy beszéljenek róla, hogy féljenek tőle, hogy mindenki őt bámulja amikor megszólal az osztályban és elkerekedett szájjal bámulják a NAGYMENŐT.

Elvinném őket egy-két pszichiátriára csoportbeszélgetésre hogy megtudják mi is a való világ.Hogy halljanak egy-két elképesztően borzalmas élettörténetet.Utána addig ütném őket amíg már nem akarnak többet pszichopaták lenni.

Majd ez a divat is lecseng egyébként.

2015. szept. 22. 21:04
 7/18 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom úgy, hogy nekem ez küzdelem, sőt, az én álláspontom szerint nekem a jobb (ennél a kijelentésemnél szoktak megkövezni)Én arra gondolok, hogy sok ember ezt a jobbat irigyli, mert tudja hogy érzelmek és erkölcs nélkül könnyebb sikeresnek lenni. Persze vannak olyanok akik tényleg csak a bajukra keresnek magyarázatot, de ők csak egyszerűen nem ismerik ezt a betegséget. Alapból ha szenved már kizárt hogy pszichopata legyen. Egyébként engem kezelnek, csak azt nem tudom miért, hogy akar egy pszichiáter a nem létező érzéseimre hatni. Azt hogy gyógyszert is ad meg pláne nem értem, de szedem mert jó cucc, igaz 10-szeres adagban.
2015. szept. 22. 21:11
 8/18 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó,de ha már pszichiátria akkor elintézném nekik, hogy a zártra kerüljenek velem egy szobába, és nézzék végig milyen egy dühkitörésem. Amikor legalább 3 férfi ápoló kell hogy az ágyhoz kötözzenek (volt rá példa)
2015. szept. 22. 21:23
 9/18 anonim ***** válasza:

Haha! Pár éve a borderline volt a menő, aztán az asperger, most meg talán ez (bár annyira nem irritálóan sok a figyelemhiányos öndiagnosztizáló tini, talán mert a pszichopatához tartozik egyfajta "kiírtam magam a társadalomból" dolog is, ami, ha képesek ezt felfogni, még akkor is kevésbé csábítóvá teszi a diagnózist, mint a tény, hogy nem lennének képesek szeretni - azt akit éppen szeretnek XDD, vagy mit tudom én). Ja. Az egyik előzőnek is igaza van. Egy valódi pszichopata nem reklámozza, hogy az, titkolja, ahol tudja, pont a sztereotípiák miatt, meg aztán ha alapból úgy állnak hozzád, hogy ettől az embertől nem lehet sok jóra számítani, akkor buktad a fél játékteredet.

Amúgy lehetnek antiszociális vonásaik, a legtöbb embernek vannak, de a diagnózishoz kevés. Pár embernél biztos így is van.

Milyen gyógyszert szedsz, kérdező, és mi okból?

2015. szept. 24. 09:05
 10/18 A kérdező kommentje:
Utolsó. Igazad van, a környezetemben én sem reklámozom, hogy az vagyok, már az is bőven sok, hogy Anyám elolvasta a papíromat és tudja. Már az is nagy hátrány nemhogy ha mindenki vágná a helyzetet, mert akkor legalább 10-zel osztani kezdenék amit éppen mondok. Velem már végigszedették szerintem az összes Magyarországon kapható legálisan beszerezhető gyógyszert, de semmi hatás. (ezért próbálkozok én az illegálisakkal :D) Azt nem tudom mit vár az orvos, ha egyszer nincsenek bizonyos receptorok az agyamban, akkor mit akar működésre bírni? Alapból az is érdekes, hogy egy időben hangulatstabilizálót szedettek velem, az meg köztudott hogy egy pszichopatának nincsenek hangulatingadozásai, ezért vagyok olyan jó a munkában, nálam nincs olyan hogy ballábbal kelek, vagy félek hoyg valamit nem fogok tudni teljesíteni, és akkor húú de le fognak tolni. Most a legerősebb Frontint etetik velem, hatása nincs, drognak meg kevés... :D Egyébként én úgy gondolom, hogy nagyon kevés emberről tudják orvosok diagnosztizálni ezt a betegséget, mert senki sem keres fel azzal egy pszichiátert hogy "segítsen, borzalmas, nekem nincsenek érzéseim, az empátiáról meg azt se tudom mit jelent, nagyon szenvedek" :D Én is úgy kerültem be az egészségügybe hogy drogfüggő voltam, azzal kezeltek, az hogy pszichopata vagyok utána derült ki. Ez jelentette viszont azt a pontot amikor az orvosokon láttam, hogy feladják.
2015. szept. 24. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!