Mi lehet a bajom?
A legfőbb problémám az h úgy érzem h nem vagyok már a régi. Semmi sem érdekel, leginkább csak itthon feküdnék. De az sem jó semmire, mert teljesen nyugtalannak érzem magam. Folyton azt érzem h vmi nem stimmel velem. Nem pörög úgy az agyam, csak nézek ki a fejemből. Unalmasnak tartom magam, és félek h a barátaim és barátom is eltávolodik emiatt tőlem. Régen vidám voltam és célokkal, vágyakkal teli. Most meg csak arra tudok gondolni h mi bajom van és mi változott így meg. Olyan mintha nem is az lennék, aki voltam. Kb úgy tudnám ezt jellemezni mint aki kiüresedett és emellett teljesen összezavarodott. Nem tudok figyelni, tanulni és úgy hiszem gondolkozni sem. Belegondolok vmibe, és azt nem tudom tovább gondolni magamban, hanem elakadok. Nagyon szörnyű érzés ez, pedig nem voltam buta és azért vágott az agyam :( továbbá félek a mentális betegségektől, leginkább a skizofréniától. A leírások alapján arra jutottam h nekem kezdeti állapotban lévő skizofréniám van. De ezt senki nem hiszi el, még a pszichiáter sem. Tudom h emiatt dilisnek néznek az emberek, de szerintem tényleg ez a bajom van és nagyon félek h elhatalmasodik rajtam. Több mint egy hónapja tart ez az állapot, hirtelen nyugtalansággal kezdődött. Stresszes napok követték egymást a nyáron, majd egyik éjjel "rosszul lettem". A szobában ment egy elektronikai készülék, ami halkan zúgott (eddig sosem zavart), majd úgy kezdtem hallani, mintha egy zene szólna. De ez teljesen olyan volt mintha tényleg szólna a fejemben, nagyon megijedtem. Felpattantam az ágyból és nem tudtam hova tenni az egészet, az járt a fejemben h ez nem lehet, mi történik velem. Majd lenyugtattam magam, de már semmi sem volt a régi. Izgultam egész este h ez mégis volt. Azóta teljesen szétestem, és úgy érzem nincs ebből kiút. Voltam pszichiáternél, ahogy már említettem korábban. Sőt többnél is voltam (magán és körzetinél). Szerintük ez nem skizofrénia, de lehet fel sem ismerik a kezdeti szakaszban.
Ti mit gondoltok? Hogyan lépjek ezen túl?
Ja és még annyi h 3 éve volt egy ilyen időszakom, de az egyszer csak elmúlt.
Figyelj, a te eleted, a te dontesed.
Ha igazan zavar, akkor megkeresed az okat. Ha nem talalod, akkor segitseget kersz szakembertol.
Elsosorban orvostol, mert ha a testeddel valami nem stimmel, azt a legegyszerubb kiszurni, majd johet a lelek gyogyitasa.
En pl. egy teljes vizelet, verkeppel inditanek. Es nemcsak a korzetit hallgatnam meg az eredmeny kiertekeleseben, hanem guglival rakeresnek az ertekekre. Mi az ami alacsony, mitol lehet, miket idezhet elo, stb. Doktor ranez, aranylag jo, ennyi, es legyint.
Legyintett akkor is, amikor a parom apjanak a verkepet neztek. Az egyik ertek magas volt, amit egy legyintessel "70 eves korban mar mit var" elintezett. Ket honap mulva az oreg vereset pisilt es kiderult rakja van (volt).
Ket honappal elotte meg lehetett volna talalni, ha figyel az orvos, na mindegy. Azota az oreg meggyogyult, mert nem fekudt kes meg kemo ala ahogy az orvos mondta, hanem a parom 3 honapig mast se csinalt csak tanulmanyozta a temat es mindenfele csodaszerekkel kigyogyitotta az oreget.
Bocs, hogy elkanyarodtam, a lenyeg, hogy a tested betegsege, rendellenessege produkalhat negativ dolgokat.
Azt nem irtad fiu/lany, hany eves vagy.
En lassan 40 es no es ateltem hasonlo "elni sincs kedvem" idoszakot, de amiota gyogynoveny kivonatokat szedek amik a tesztoszteronszintemre hatassal vannak, azota visszajott az eletkedvem. (a noknek is kell tesztoszteron! es ugy tunik az hianyzott, hogy legyen kedvem reggel kimaszni az agybol!)
Szoval ver/vizelet, hogy tudd mi ujsag, majd az eredmenyekhez igazitva eletmod/etrend valtoztatas, meg egy kis sport.
Ezt a skizofrenia dolgot meg ne eroltesd. A skizofreniasok nagy tobbsegeben nem tudjak magukrol hogy bajuk van. Te tudod, hogy valami nem stimmel. Elhiszem, hogy nincs minden rendben, de nem feltetlenul kell rogton a skizofrenia matricat raragasztani.
Lehet hogy vmi fulgyulladasod van amitol hangokat hallassz. Lehet hogy a hormonjaidban van kaosz, amitol ilyen sehogy nem vagy. Lehet hogy vmi durva vitaminhianyod van amitol keptelen vagy koncentralni.
Egyszeru, ki kell deriteni, hogy mi lehet, vagy mi nem.
köszönöm a választ!
Első lépésben én is egy alapos kivizsgálásra gondoltam, mert sosem volt az igazi a vérképem. Elég sokat betegeskedtem az elmúlt években, mononukleózis meg torokgyulladások sorozata. Valószínűleg nem ártana egy jó kis vitaminkúra meg az életmód változtatás sem az utolsó.
Szörnyű h mennyire felelőtlen némelyik orvos. De ismerős a helyzet sajnos, nagyimnak is anno számtalan értéke rossz volt, a székletében vért találtak és ráfogták egy aranyérre. Ha anyukám és a család, akik mellesleg teljesen laikusok, nem erőltetnek egy vastagbéltükrözést, már a mama régen meghalt volna rákban.
19 éves lány vagyok.
Szedtem 2 évig fogamzásgátlót, de 1 hónapja abbahagytam. Lehet ez is közrejátszik a dologban, bár már 3 éve is volt hasonló, és akkor még nem szedtem semmit.
Amúgy hol jobban, hol rosszabbul vagyok. Néha a sírás a kerülget, máskor meg beletörődöm. A barátom előtt meg próbálok vidámabb lenni, csak jó lenne ha ez szívből jönne ismét. Meg a másik ami nagyon aggaszt, h elhagy a barátom. Nem tudom miért nem bírok erről a gondolatról leakadni. Vhogy lazábban kéne állnom a dolgokhoz, és megtalálni a pillanatnyi örömöket, illetve felszabadultabban élni. Csak ez most olyan mint egy álom.
Remélem h ez a skizofrénia tényleg csak képzelt betegség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!