Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség! Megfognak ölni a...

Segítség! Megfognak ölni a gondolataim! Hogyan űzzem már ki őket a fejemből?

Figyelt kérdés
Kényszergondolatok és már belehalok a kínba és a küzdelembe ellenük ráadásul apám nem fogadja el..nem érti és nem is akarja érteni...annyira nem veszi a fáradtságot ,hogy utána olvasson és megértse,hogy ez nem döntés kérdése nem olyan mint az ő alkoholizmusa,hogy ő elkezdte aztán akaraterővel letette 30év után...és folyamatosan bánt lelkileg emiatt és nem érti,hogy én örülnék a legjobban ha nem szenvednék még direkt tetézi az egészet meg fenyeget..és ettől is csak rosszabbodik az állapotom ilyenkor pánikba esek és ki is esnek percek ahogy rohanok,hogy gyorsan lefertőtlenítsem magam és mivel kiesik megint csak rettegek,hogy úristen mivan ha koszos kézzel magamhoz értem és ilyenkor mindig azt sugallja az agyam,hogy haljak meg nem élhetek így...nekem nem kell élnem...
2015. szept. 14. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Orvosi segítségre van szükséged. Nem tudom hány éves vagy?
2015. szept. 14. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Az nem megoldható, hogy elköltözz apádtól? Hány éves vagy?

Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön ettől megszabadulnod... nekem szintén kényszergondolataim vannak, de nálam nem ennyire súlyos a helyzet, nagyrészt stabil vagyok. Volt 1-2 alkalom, hogy annyira eluralkodtak rajtam a gondolatok, hogy úgy éreztem, elveszítettem a kapcsolatot a valósággal... ilyenkor elmondtam magamnak, ki vagyok, hol vagyok és mit csinálok éppen. Ez segített "elhelyezni magam" a valóságban. Ill. meg szoktam kérdezni magamtól, hogy most éppen észnél vagyok-e, és hogyha "nem" a válasz, akkor tudhatom, hogy most nem kell magamat komolyan venni. És emlékeztetem magam, hogy előbb vagy utóbb elmúlik.

Nem fognak megölni a gondolataid, ebben biztos lehetsz. Ezek csak gondolatok!!!

Még annyit tudok javasolni, hogy ne legyél sokat egyedül. Akkor nem támadnak be úgy a kényszerek.

2015. szept. 14. 21:44
 3/7 A kérdező kommentje:

23 éves vagyok. Járok Pszichiáterhez és jártam terápiára is (egyik terapeutát ott hagytam mert borzasztó hatással volt rám romlott tőle az állapotom) nemrég kezdtem egy új terapeutánál akinél 3x voltam eddig ő meg felmondott a kórháznál... eleinte cipralexet kaptam ami jó erre a betegségre is de nem használt csak a mellélhatásai jöttek elő a másikról pedig levették a támogatást (nem tudom melyik másik gyógyszer az csak ennyit mondott a dr.nő,hogy a másik erre való gyógyszerről levették már a támogatást)

jelenleg nyugtatókat szedek régebben frontint szedtem ezért újra azt írták de nem elég..helyette most helex-el próbálkozunk..reggel este 1-1 db de,hogy őszinte legyek ha rohamom van bekapok pár frontint ,hogy azonnali eredményt hozzon akkor legalább elalszom..

2015. szept. 14. 21:45
 4/7 A kérdező kommentje:
ha olyan helyzetben vagyok amikor félek(pisilésnél,hogy elkapok valamit) akkor hangfelvételt szoktam készíteni a telefonommal...és szépen elmondom sorban,hogy lepucoltam a wc-t ,kezet mostam stb stb a bugyim nem ért semmihez tiszta a papír amivel törlöm magam) de amikor bepánikolok akkor kiesnek a gondolatok és félek,hogy mi van ha odanyúltam pedig még a legidiótább állapotomban sem nyúlnék magamhoz piszkos kézzel...emellett többi félelmem,hogy valakinek baja esik és a konnektorok és ajtók bezárása stb..
2015. szept. 14. 21:48
 5/7 A kérdező kommentje:
bocsánat,hogy részletekben válaszolok..sajnos nem megoldható mert nagyon rossz anyagi körülmények között élünk ..sulizok,gyakorlatra járok és alkalmi munkáim vannak.. anyu fizetése 40ezer mert a felét már tiltják.. apám is keveset keres heti 15ezer
2015. szept. 14. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia. A kenyszergondolatok leginkabb arra vonatkozik, hogy tisztak legyenek a dolgok korulotted? Es attol felsz, hogy valamilyen betegseget kaphatsz el? Amugy zaklatott valamiert az eleted, vagy csak ez okoz problemat? En ugy tudom, hogy ki lehet belole labalni, peldaul cameron diaznak is van ugy tudom. Sajnos a battyamnak is van hasonlo problemaja. Valamilyen alternativ kezeles eszedbe jutott mar egyebkent? :) 26f
2015. szept. 14. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyet mondhatok neked:A helex és a Frontin egy és ugyanaz, csak a nevük meg talán agyártójuk más.Amúgy ugyan az a hatóanyag!

Amikor jönnek ezek a kényszergondolatok, olyankor próbáld őket valami pozitív gondolattal helyettesíteni gyorsan és a jót mondogasd magadban, próbáld át is érezni.Vagy akár pozitív megerősítéseket vagy verseket is mondogathatsz ilyenkor magadban.

2015. szept. 15. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!