Segítség! Megfognak ölni a gondolataim! Hogyan űzzem már ki őket a fejemből?
Az nem megoldható, hogy elköltözz apádtól? Hány éves vagy?
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön ettől megszabadulnod... nekem szintén kényszergondolataim vannak, de nálam nem ennyire súlyos a helyzet, nagyrészt stabil vagyok. Volt 1-2 alkalom, hogy annyira eluralkodtak rajtam a gondolatok, hogy úgy éreztem, elveszítettem a kapcsolatot a valósággal... ilyenkor elmondtam magamnak, ki vagyok, hol vagyok és mit csinálok éppen. Ez segített "elhelyezni magam" a valóságban. Ill. meg szoktam kérdezni magamtól, hogy most éppen észnél vagyok-e, és hogyha "nem" a válasz, akkor tudhatom, hogy most nem kell magamat komolyan venni. És emlékeztetem magam, hogy előbb vagy utóbb elmúlik.
Nem fognak megölni a gondolataid, ebben biztos lehetsz. Ezek csak gondolatok!!!
Még annyit tudok javasolni, hogy ne legyél sokat egyedül. Akkor nem támadnak be úgy a kényszerek.
23 éves vagyok. Járok Pszichiáterhez és jártam terápiára is (egyik terapeutát ott hagytam mert borzasztó hatással volt rám romlott tőle az állapotom) nemrég kezdtem egy új terapeutánál akinél 3x voltam eddig ő meg felmondott a kórháznál... eleinte cipralexet kaptam ami jó erre a betegségre is de nem használt csak a mellélhatásai jöttek elő a másikról pedig levették a támogatást (nem tudom melyik másik gyógyszer az csak ennyit mondott a dr.nő,hogy a másik erre való gyógyszerről levették már a támogatást)
jelenleg nyugtatókat szedek régebben frontint szedtem ezért újra azt írták de nem elég..helyette most helex-el próbálkozunk..reggel este 1-1 db de,hogy őszinte legyek ha rohamom van bekapok pár frontint ,hogy azonnali eredményt hozzon akkor legalább elalszom..
Egyet mondhatok neked:A helex és a Frontin egy és ugyanaz, csak a nevük meg talán agyártójuk más.Amúgy ugyan az a hatóanyag!
Amikor jönnek ezek a kényszergondolatok, olyankor próbáld őket valami pozitív gondolattal helyettesíteni gyorsan és a jót mondogasd magadban, próbáld át is érezni.Vagy akár pozitív megerősítéseket vagy verseket is mondogathatsz ilyenkor magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!