Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon nagy baj van velem...

Nagyon nagy baj van velem borzasztó gondolataim vannak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és a hónapban elhagyott az első szerelmem. Azt tudni kell hogy tavaly már hónapokra itthagyott(de az az én hibám is volt) és nem reagált semmire és ezzel annyira megalázott és annyiszor úgy volt hogy szeret és újrakezdjük de aztán mégse,hogy teljesen összetörött a szívem,8kgt fogytam 2hónap alatt, és nagyon csúnyán megvágtam magam. Aztán megkeresett hogy szeret és fél évig minden tökéletes volt. Én is és ő is megváltoztunk és nagyon komolyan terveztünk,minden nap elmondta es ki is mutatta hogy mit jelentek neki. Egyik napról a másikra viszont teljesen flegma lett de úgy hogy előző nap meg 20percig mondta hogy mennyire szeret. Ezek után megint hetekig sírtam,majd megint megtette velem. Elhagyott pedig én mindent megadtam neki. Ráadásul amikor újra osszejöttünk mondtam hogy miket csináltam magammal és azt mondta hogy mellettem van és soha többet nem lesz baj. Most olyan flegmán válaszol nem is érdekli mit írok neki.. Beszéltem az egyik barátjával aki azt mondta hogy kiszeretett belőlem amit azért nem értek mert még a szakítás napján is azt mondta hogy szeret. És egyik pillanatról a másikra változott meg. De a lényeg nem ez hanem hogy cserben hagyott..én pedig annyira magam alatt vagyok hogy már megint bántottam magam és mostanában folyton,szinte minden percben a saját temetésemen gondolkozok és elképzelem őt ahogy megtudja hogy meghaltam és sír és azt mondja hogy szeret és végre megérti hogy mennyire szerettem:( nagyon megilyeszt mert mielőtt megismertem én mindig nevettem és vidám voltam. Most pedig már csak ezen a temetésen gondolkozom. Kérlek,ne írjatok rosszindulatúan,ezt a kérdést is sírva írom le..
2015. júl. 31. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Lol, ez ilyen dolog, te azért sírsz, mert így bánt veled más meg azért, mert senkije sincs.
2015. júl. 31. 21:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem szeret, akkor nem is sírna a temetéseden. Szerintem ne írogass neki, mert az fel fogja kelteni az érdeklődését, hogy mi lehet veled? A legokosabb, ha találsz magadnak egy barátot és programokat csináltok. Nem fontos szerelemnek lenni.
2015. júl. 31. 21:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Kizárt hogy az öngyilkosságodból azt szűrje le, hogy te mennyire szeretted. Egyrészt, mert nekem az iránta érzett érzelmeid inkább tűnnek rajongásnak (ő az abszolút domináns, te az alárendelt) mint egy egészséges párkapcsolatban lévő szeretetnek (ahol egyenlőek vagytok, partnerek). Attól hogy még az utolsó nap is mondta hogy szeret, egyáltalán nem biztos hogy igaz volt, valószínűleg a gondolat már régóta érett benne, de a legegyszerűbb volt változatlanul viselkedni, aztán azt meg már nem tudhatod hogy a végső döntést miért és hogyan hozta meg. Lehettél vak a szerelemtől, vagy lehetett ő jó színész, lényeg hogy a kettőtök kapcsolata nem működött, ő már nem akarja és biztos hogy neked sem ő volt az igazi.

Teljesen normális hogy ennyire szomorú vagy, szarul érzed magad és figyelemre, megértésre vágysz (visszakanyarodtunk a temetésed témájához) de azt hogy segítsenek mert nem tudsz talpra állni másképp is ki lehet fejezni. Ez csak egy baromság, amit a nagy romantikus lelkek találtak ki, hogy a halál milyen nagyszerű eszköz tud lenni az érzések kifejezésében. Fenéket. A halál undorító, néha véres, máskor gusztustalan de minden esetben taszító és ami a legfontosabb: végleges, teát nem használható eszközként. Ezt tartsd szem előtt. A halállal nem kapod őt vissza csak megszívod és talán ő is megszívja és mindenkinek rossz lesz, már ha te utána még érezhetsz bármit is. Szóval kérlek ne öld meg magad. Az eddigieket se bántásból írtam, csak próbálok egyenes és korrekt lenni veled mert te most nem tudsz elvonatkoztatni attól amit érzel.

Ha ennyire szomorú vagy és rosszul érzed magad, kérj segítséget. Fordulj barátokhoz, szülőkhöz, családtagokhoz, bárkihez, akiben bízol és akivel meg tudod osztani a gondolataidat. Engedd hogy eltereljék a figyelmed, te is próbáld elterelni a figyelmed és engedd magadnak, hogy feldolgozd ezt az egészet. És ha a srác még egyszer visszajön, te rázd le. Egyszer neked is jár az az érzés, hogy te irányítasz.

De amit érzel el fog múlni, átalakul... rengeteg ember mászkál a világban, akinek az első szerelme csúnya szakítással végződött és megszívták, de most boldog életet élnek. Amennyiben nagyon nem tudsz megbirkózni az egésszel, elmehetsz egy pszichológushoz is, ő rengeteget segíthet a külső nézőpontjával és tapasztalataival. Szóval én nem azt akarom mondani, hogy ami most van veled az nem nagyon rossz, csak azt, hogy reálisan nézve túlélhető, de ha mégis komolyabb a dolog mint az átlagnál akkor ne félj ezt beismerni és kérj segítséget. Mert az nincsen rendben ha hosszú távon bántod magad egy fiú miatt, vagy igazából bárki miatt. Nem lesz jobb és nyoma marad. Szóval a legnagyobb jóakarattal: Próbálj ne egyedül lenni és foglald le magad, a gondolatokat meg oszd meg néha másokkal is, mert benned csak ördögi kört alkotva egyre rosszabbak lesznek! Én a legjobbakat kívánom neked és hogy felejtsd el ezt a fiút, mert nincs értelme rajta őrlődni. Lesznek másik fiúk és talán nem lesz velük pont ilyen, de attól még lehet velük jobb és megbecsülhetnek téged jobban, kiegyensúlyozottabb partneri kapcsolatotok lehet. Nem ilyen hülye bábjátékozás, ahol úgy rángat téged ahogy neki tetszik. Én hiszek ebben és abban is hogy jobban leszel. Kitartás!

2015. júl. 31. 22:01
 4/4 evimeri ***** válasza:
Szia! 17 évesen - biztos vagyok benne - nem ő volt az legnagyobb szerelem az életedben. Jártam hasonló cipőben én is azt hittem anno, hogy ő az igazi és mekkorát tévedtem, jó pár év eltelt mire megjött a nagy ő. Hagyd őt békén. Ne írogass neki, ne keresd. Csinálj programokat amelyek elvonják a figyelmedet. Meglátod - bár most még hihetetlennek tűnik -, de pár hónap múlva csak nevetni fogsz rajt. Jön majd egy új szerelem.
2015. aug. 1. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!