Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autista lehetek ezért van ez?

Autista lehetek ezért van ez?

Figyelt kérdés

19/F

Azért gondoltam erre, mert sose tudtam emberi kapcsolatokat kialakítani (vagy maximum óvodában csak), és egy közösségbe se fogadtak be, mindenhol megaláztak, kiröhögtek, elpletykáltak rólam minden hülyeséget. Mindenhol én voltam a közösség nyomorékja. Állítólag idegesítő, tapadós vagyok azokkal, akikkel barátkozni próbálok, de ezt senki se magyarázza el miért van. Meg elviselhetetlennek tartanak sokan. Pedig én tök ártatlanul egyszerűen csak kommunikálni próbálok az emberekkel, aztán mégis ez van, teljes képtelenség hogy nekem emberi kapcsolataim legyenek, nem is vagyok fontos senkinek, és ez már hihetetlenül fáj. És mostmár az is a baj,hogy ha valakivel egy ideig beszélgetek, nem bírom már megállni a nyavajgást, meg egyszerűen téma sincs velük.

Autista lehetek és ezért nem tudok az emberekkel bánni? Vagy ez valami más mentális betegség lehet?

2015. szept. 10. 10:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz ezt ennyiből megállapítani. El kellene menned pszichológushoz, ő sokkal többet tud segíteni, mint mi tátatlanban. Lehet, hogy a kapcsolatteremtési képességedet is tudná javítani. Én tuti, hogy elmennék.
2015. szept. 10. 10:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak zárkózott vagy vagy önbizalom hiányos. Lehet, hogy értek sérelmek korábban. Vagy lehet, hogy nem jó körökben mozogtál eddig. Sok mindent ki kell próbálni, sokakkal kell ismerkedni, sokfelé kell mozogni (hobbik, különórák stb). Jól lehet ezt fejleszteni. Nem fognak az öledbe hullani a barátok, de ha dolgozol rajta - ahogy leírtam -, akkor sokat lehet fejlődni. Én is ilyen voltam.
2015. szept. 10. 10:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmus ennél sokkal összetettebb. Amit leírsz, az lehet EGY tünet, de az autizmusban érintetteknél ezen kívül még van jópár...

Mindenesetre az, hogy nyavalyogsz, pont eléggé indokolja, hogy mások nem érzik jól magukat a társaságodban, tehát ez lehet egy "sima" személyiségzavar is.

Akár autizmus áll a hátterében, akár nem, mindenképpen érdemes rajta dolgozni, szakember segítségével. Mert az autisták is képesek ám megtanulni kapcsolatokat teremteni... (Nekem a párom autista, ő is szépen elsajátította a szociális kompetenciákat.)

2015. szept. 10. 11:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem más baj lehet, menj el pszichológushoz.
2015. szept. 10. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!