Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáterem szerint autista...

Pszichiáterem szerint autista vagyok. Lehetek az, ha értelmes vagyok és elvégeztem az egyetemet?

Figyelt kérdés

Pszichiáterem a depressziós kezelésemmel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte az a bajom, hogy autista vagyok. Lehet igaza van?

Felnőtt ember vagyok, értelmes vagyok, elvégeztem az egyetemet és nincsenek fúrcsa szokásaim (szerintem). Szerinte viszont autista vagyok. Igaza lehet? Mit tegyek? Hogyan változtassak stb?

2014. nov. 3. 20:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Először nézz utána. Sőt, szerintem az asperger-szindrómának nézz utána először, ha az autistákat a nyálcsorgató fogyikkal azonosítod, akkor azt könnyebb lesz elfogadnod magadra nézve (az azonosításod egyébként, ha úgy van, helytelen). Az asperger-szindróma gyakorlatilag magasan funkcionáló autistát jelent, de gyermekkori autizmus diagnózissal is lehetsz magasan funkcionáló.
2014. nov. 3. 21:10
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
Aki autista is élhet teljes életet. Ne egy totál fogyi embert képzelj el, amikor meghallod a szót, hogy autista. :) Egyébként az elsőnek igaza van, olvass utána, főleg az Asperger szindrómának. Apróbb jelei lehet, hogy megmutatkoznak nálad. De emiatt nem kell kétségbe esni! Attól még teljes értékű ember vagy! :)
2014. nov. 4. 18:23
 3/16 A kérdező kommentje:
Van valami gyógyszer rá vagy terápia? Tehetek valamit saját magam erejéből?
2014. nov. 5. 18:08
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmus egy állapot, igazából máshogy működik az agyad (már ha az vagy), mint a neurotipikus embereké. Ez nem feltétlenül rossz dolog, ki hogy éli meg, és az autizmus nem "gyógyítható". Sőt, sok aspergeres, autista eléggé kiakadna most, ha ezt elolvasná, sokan kezelik az identitásuk részeként ezt. Viszont a konkrét problémák ellen, amik zavarnak az életedben (esetedben depresszió, és nem tudom, mi van még) ugyanúgy lehet tenni terápiával vagy akár gyógyszeres kezeléssel (de az autisták sokszor máshogy reagálnak az antidepresszánsokra, vagy épp sehogy, úgyhogy hozzáértő pszichiátert keress).
2014. nov. 5. 20:09
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az észrevételeket, jó lenne még.
2014. nov. 7. 21:28
 6/16 anonim ***** válasza:
A helyedben ellenőriztetném az állítást másik szakemberrel. Azért, mert zavar ez a feltételezés. Bárki tévedhet vagy rosszul láthat valamit.
2014. nov. 7. 23:11
 7/16 A kérdező kommentje:

Kitőltöttem Asperger tesztet interneten, de mindegyikben teljesen jó eredményeim vannak, annak ellenére, ha más órvos más véleményen lenne a lapomra ha egyszer valamelyik pszichológus ráír valamit, az ott marad. Már megvagyok mételyezve :D

A magas intellektus amelyet említett az dicsérő, persze attól még az autizmussal az emberekben felmerülő kép, nem éppen kedvező számomra ez tény

Téged zavar ez a feltételezés? Miért?

2014. nov. 9. 14:00
 8/16 anonim ***** válasza:
Miből szűrte le a kiemelkedő intellektust? oO
2014. nov. 9. 19:39
 9/16 A kérdező kommentje:
Mibl szűrte le, hogy autista vagyok. Gondolom ismer, beszélget velem, figyeli az orientációm és áttanúlmányozta az életutam, iskolai, tudományos pályámat. Tudnátok további hasznos észrevételekkel gazdagítani ? :-)
2014. nov. 19. 20:12
 10/16 anonim ***** válasza:
44%
Nem vagy képes leírni egy értelmes mondatot és képtelen vagy az autizmusnak utánanézni (tele van vele az internet), valamint befogadni a tényt, hogy nem nyálcsorgató fogyatékos mind (te ezek után lehet, hogy az vagy). Ezek nem a kiemelkedő intellektus jelei. Azóta már biztos voltál nála megint. Mit mondott?
2014. nov. 20. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!